Eläminen ja lomailu

Fuengirolan merellinen rantapaseo Carvajalista Sohailin linnalle

Julkaistu: 13.04.2024

Jos vierailee Fuengirolassa, on Fuengirolan rantakatu Paseo Marítimo kokemus, jota ei kannata jättää väliin. Tämä merellinen reitti alkaa Carvajalin rannoilta ja päättyy kaupungin toiseen päähän Sohailin linnalle. Espanja.Com kävi reippailemassa paseolla huhtikuun lämpimänä tiistai-iltapäivänä.

Erittäin suosittu Mondly on kieltenoppimissovellus, jonka avulla kielen oppiminen on hauskaa, nopeaa ja helppoa. Superhauskat ja tehokkaat kielikurssit, joita maailmanluokan kielitieteilijät ovat suunnitelleet sinua varten.

Seitsemän kilometriä pitkällä paseolla kävellessä voi tutustua kaikkiin kaupungin rantoihin. Kävelyn aikana näkee ja kokee Välimeren aallot vain muutamien metrien päässä sekä pääsee uppoutumaan vähän väliä sijaitsevien chringuitojen tunnelmiin ja herkullisiin tuoksuihin.

Chringuitoissa ja rantabaareissa voi pysähtyä lepäämään ja nauttimaan kuuluisaa pescaíto fritoa (paistettua kalaa) tai espeto de sardinaseja (sardiinivartaita). Kuuman sään yllättäessä voi myös poiketa hyvin hoidetuille rannoille ja pulahtaa uimaan.

Paseon varrella on useita viihtyisiä chriguitoja.

Matkan varrella kohtaa myös muun muassa Fuengirolan tunnettuja maamerkkejä, kuten sataman, Plaza Teresa Zabell -aukion, Peseta-patsaan ja Puente de la Armada Española -sillan. Kesäaikaan voi ihailla myös upeita yksityiskohtaisia hiekkaveistoksia.

Hiekkaveistokset ovat paljon työtä vaativia taideteoksia.

Fuengirolalaisten kohtaamispaikka

Paseo Marítimo de Fuengirola sopii ihanteellisesti kävelyyn auringonlaskun aikaan, palmujen, kukkien, penkkien ja kauniiden katuvalojen ympäröimänä. Se soveltuu loistavasti myös lenkkeilyyn tai jopa urheilun harrastamiseen, koska koko alueen varrelta löytyy useita ”ulkokuntosaleja”.

Paseon varrella on useita ulkokuntosaleja.

Paseo onkin yksi Fuengirolan kohtaamispaikka urheilun ja ulkoilun merkeissä. Toinen vaihtoehto on tutkia paseota pyöräillen, sillä osan matkasta voi ajaa pyörätietä pitkin.

Paseolla kulkee osan matkasta myös pyörätie.

Paseo Marítimo kehittyy jatkuvasti, sillä Fuengirolan kaupunki investoi siihen joka vuosi ja modernisoi sitä, sillä Fuengirolasta halutaan tehdä yksi tärkeimmistä matkailukohteista koko Espanjassa. Esimerkiksi vuonna 2022 rantojen sisäänkäynneille asennettiin 64 uutta pergolaa, jotka tarjoavat varjoisia lepoalueita ja pimeällä ne on valaistu LED-valonauhoilla.

Pergolat tarjoavat varjoa.
Pimeällä pergolat on valaistu LED-valoilla.

Fuengirolan kaupunginvaltuusto on myös onnistunut sertifioimaan koko kävelykadun ja rannat Espanjan matkailulaadun instituutin (Instituto para la Calidad Turística Española, ICTE) Q Tourist Quality -sertifikaatilla.

Q Tourist Quality -sertifikaatti on merkki laadukkaasta matkailusta.

Lisäksi osalla rannoista on myös Sininen lippu -sertifikaatti. Sinisen lipun neljä avainkriteeriä ovat uimaveden laatu, ympäristötietoisuus ja koulutus, ympäristöasioiden hallinta sekä rannan turvallisuus ja palvelut.

Mitä kaikkea paseolla voi nähdä?

Fuengirolan rantakadun varrella on monia kiinnostavia kohteita. Espanja.Com on valinnut tällä kertaa niistä kymmenen, jotka on merkitty alla olevaan karttaan. Reitti alkaa Carvajal-rannalta ja päättyy Sohailin linnalle.

1. Playa de Carvajal (Carvajalin ranta)

2. Espigón de Torreblanca (Torreblancan aallonmurtaja)

3. Columnas Romanas Fuengirola (Fuengirolan roomalaiset pylväät)

4. Monumento a la Peseta Fuengirola (Fuengirolan Pesetan muistomerkki)

5. Monumento Virgen del Carmen (Carmenin neitsyt -monumentti)

6. Espigón de la T Fuengirola (Fuengirolan aallonmurtaja)

7. Puerto Deportivo de Fuengirola (Fuengirolan venesatama)

8. Plaza Teresa Zabell (Teresa Zabell -aukio)

9. Puente Armada Española (Espanjan laivaston silta)

10. Castillo Sohail Fuengirola (Sohailin linna)

Kuinka Fuengirolan rantakadulle pääsee?

Fuengirolan rantakadulle pääsee helposti mistä päin Fuengirolaa tahansa kävelemällä vain merenrantaa kohti. Málagan suunnasta tuleville on helpointa hypätä junaan ja jäädä pois junasta esimerkiksi Los Bolichesin juna-asemalla. Jos pitkän paseon läpi käveleminen on yhdellä kertaa liikaa, voi sen tehdä osissa useampana päivänä ja ihailla ajan kanssa kaikkea nähtävää, mitä sen varrella on.

Lähteet
venafuengirola.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

San Mateo tarjoaa värikkään kattauksen Gran Canarialla tuotettua ruokaa

Onko Espanja turvallinen maa asua ja matkailla?