Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023

Julkaistu: 16.01.2023
AsuminenEläminen ja lomailuOstaminen ja vuokraaminenUusimmat

Málaga kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja jo viime vuonna se oli kolmanneksi suosituin majoituskohde Airbnb:n käyttäjien kesken. Málaga on päässyt myös Vogue-lehden 12 parhaan matkakohteen listalle vuodelle 2023. Kaupungista on tullut jo pitkään kasvaneen suosion vuoksi merkittävä asuntosijoituskohde.

Málagan kansainvälisellä menestyksellä ei vaikuta olevan rajoja. Viimeisin tätä tukeva tilasto on Airbnb-turistimajoitusportaalin hakutilasto, jonka mukaan majoituksen haku Málagasta on kasvanut merkittävästi. Airbnb on julkaissut listan kaupungeista, jotka keräävät eniten kiinnostusta juuri alkaneelle vuodelle. Listan kärjessä eivät suinkaan ole perinteiset Pariisi, New York tai Tokio, vaan Málaga.

Suosittu etätyökohde

Aurinkorannikon pääkaupungista Málagasta on tullut viime vuosikymmenen aikana koko alueen kulttuurin ja teknologian keskus. Se on myös vakiintunut etätyöntekijöiden halutuksi kohteeksi ja kuuluu 20 yhteistyökaupungin joukkoon, joita Airbnb tuo esille etätyöystävällisenä kaupunkina. Myös tämä on todennäköisesti kasvattanut kaupungin suosiota sekä lyhyissä että pidemmissä oleskeluissa.

Iltatunnelmia Málagan katedraalilta 2.1.2023. Kuva Espanja.Com.
Málaga on hyvä asuntosijoituskohde

Málagan jatkuvasti lisääntyvän suosion vuoksi asunnon ostaminen alueelta on hyvä ja turvallinen sijoitus. Málaga on jo pidempään ollut kehittyvä ja taloudellisesti kasvava kaupunki, ja sitä pidetään yhtenä Espanjan parhaimmista sijoituskohteista. Málaga on Aurinkorannikon dynaamisena pääkaupunkina saanut paljon sekä kansainvälistä että kansallista julkisuutta erinomaisena kiinteistösijoituskohteena, mikä on nostanut sen asemaa ja lisännyt sen viehättävyyttä entisestään.

Málagan alue vetoaa turisteihin ja siellä sijaitsee eniten sijoitusasuntoja koko Espanjassa. Talouskasvu on lisännyt asuntojen arvoa, mikä on myös tehnyt asuntosijoittamisesta hyvin kannattavaa. Málagan alueen kiinteistömarkkinoihin sijoittaminen alkaa yleensä tuottamaan jo ensimmäisestä vuodesta alkaen, sillä investoinnin tuottoprosentti on korkeampi kuin muualla Espanjassa. Juuri tästä syystä monet espanjalaiset ja ulkomaalaiset sijoittavat kakkosasuntoon tällä alueella.

Sijoitusasunnon käyttöastetta lisää myös hyvästä säästä johtuva läpi koko vuoden kestävä matkailusesonki. Málagan lentokentältä on yhteydet noin 60 maahan ja Euroopan merkittävimpiin kaupunkeihin, minkä ansiosta matkailijoiden helppo päästä Málagaan.

Málaga on Euroopan kiistaton ykkönen

Airbnb:n hakutuloksissa vuodelle 2023 ei kymmenen parhaan joukossa ole Málagan lisäksi yhtään kaupunkia Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta. Toiselle sijalle ylsi Sydney (Australia), seuraavana olivat Melbourne (Australia), Auckland (Uusi-Seelanti), Bangkok (Thaimaa), Queenstown (Uusi-Seelanti), Florianópolis (Brasilia), Porto Seguro (Brasilia), Perth (Australia) ja Salvador (Brasilia).

Vuonna 2022, jolloin Málaga ylsi pronssille, Bangkok oli haetuin ja Sydney toisiksi haetuin. Näitä kolmea seurasivat Soul (Etelä-Korea), Melbourne (Australia), Itapema (Brasilia), Angra dos Reis (Brasilia), Capao da Canoa (Brasilia), Auckland (Uusi-Seelanti) ja Brisbane (Australia).

Toisena Espanjan kansallisessa haussa

Katsottaessa Airbnb:n kansallisia tilastoja vuodelle 2023, joissa espanjalaiset hakevat kotimaan majoitusta, on Málaga toisena ja Alicante ensimmäisenä. Niitä seuraavat rannikolla sijaitsevat lämpimät matkakohteet: Cádiz (Andalusia) ja Kanariansaaret (esim. Teneriffan Santa Cruz).

Lue lisää:
Málagan provinssin kiinteistöjen hinnat nousivat reilusti viimeisen vuoden aikana
EU ehdottaa turistivuokra-asuntojen tarkempaa valvontaa

Lähde
malagahoy.es
marbellawohnen.com

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Voita lentolahjakortti Espanjaan

Espanjan itäisin kaupunki ottaa ensimmäisenä vastaan auringonnousun