Vertaa asuntoja

Kataloniassa kiristettiin hengityssuojan käyttöä

Kataloniassa kiristettiin hengityssuojan käyttöä

  • 09/07/2020

Kataloniassa hengityssuoja on nyt pakollinen kaikilla julkisilla paikoilla. Ilman hengityssuojaa voi siten käytännössä olla vain perhepiirissä kotona ja autossa tai urheiltaessa ulkosalla.

Katalonian maakuntahallitus on määrännyt sadan euron sakon uhalla hengityssuojaimen käytön pakolliseksi torstaista alkaen kaikissa julkisissa sisä- ja ulkotiloissa riippumatta turvaväleistä. Urheillessa suojainta ei ole pakko käyttää.

Suoja pitää olla kaikilla yli 7 -vuotiailla. Vain sitä nuoremmat tai jos sinulla on joku lääketieteellinen peruste olla käyttämättä, esimerkiksi hengitys- tai mielenterveyssairaus. Suojan mallia ei ole määritelty.

Katalonia on toistaiseksi ainoa Espanjan autonominen maakunta, jossa on otettu käyttöön tiukka suojainmääräys. Muualla maassa hengityssuojan käyttö julkisissa tiloissa on pakollista ainoastaan silloin, kun ei ole mahdollista pitää kahden metrin turvaväliä.

Muista kierrättää kertakäyttöiset suojat oikein, etteivät ne päädy luontoon. Lue myös: Minne päätyvät miljoonat maskit ja miten niitä voi desinfioida

Lähde: lavanquardia.com
Teksti: Arto Ryynänen/Espanjan Sanomat
Kuva: pixabay / juliophotography4

Liity keskusteluun