Vertaa asuntoja

Syksyn liput myynnissä Caminito del Reylle

Syksyn liput myynnissä Caminito del Reylle

  • 23/08/2020

Huippusuositulle El Caminito del Reyn vaellusreitille tuli torstaina 20. elokuuta myyntiin 29.700 lippua lokakuulle. Huikeisiin maisemiin pääsee tutustumaan syksyn aikana uudella aikataululla: tiistaista sunnuntaihin kello 9.30–15.00.

Syksy on ihanteellista aikaa tutustua vuorenseinämillä kulkevaan Desfiladero de los Gaitanesin rinteillä kulkevalla reitillä on matkaa noin kolme kilometriä. reittiin. Lämpötilat ovat jo hellittäneet kesän korkeista lukemista ja päivät ovat vielä valoisat ja pitkät.

Caminito del Reyllä on totuteltu uusiin Covid-19-turvatoimenpiteisiin jo kesäkuun 12. päivästä saakka, jolloin reitti avasi uudelleen porttinsa. Espanjan matkailuviranomaiset vahvistavat kohteen olevan ”Covid-turvallinen” nähtävyys.

Caminito del Reyn reitti tunnettiin aikoinaan maailman vaarallisimpana lajissaan. Nykyään se on täysin turvallinen. (kuva: Eliza Saroma-Stepniewska)

Oletko yksi 1,5 miljoonasta?

Lippuja voi ostaa esimerkiksi Caminito del Reyn virallisilta verkkosivuilta, joilla voi myös tutustua reittiin virtuaalisesti. Tarjolla on normaali sisäänpääsy (10,00 €) tai opastettu kierros joko espanjan tai englannin kielellä (18,00 €). Oppaan myötä kuulee matkan varrella tietoa rakentamisen historiasta, luontokohteen erityispiirteistä sekä tarinoita vuosien varrelta.

Ardalesin, Antequeran ja Áloran kuntien alueella sijaitseva Caminito del Rey avattiin kunnostustöiden jälkeen yleisölle maaliskuun 2015 lopulla. Sen jälkeen reitin on kävellyt yli 1,5 miljoonaa turistia yli sadasta eri maasta. Heinäkuussa lippuja myytiin 15.500. Desfiladero de los Gaitanesin rinteillä kulkevalla reitillä on matkaa noin kolme kilometriä.

Vaelluksen odotetuin pätkä on rotkon ylitse vievä riippusilta. (kuva: Needpix)

Maskit mukaan

Espanjan sisällä saa matkustaa tällä erää vapaasti. Tulee kuitenkin muista, että maskipakko on toistaiseksi voimassa kaikilla yli 6-vuotiailla julkisissa sisä- ja ulkotiloissa – myös luonnossa liikuttaessa ja vaikka turvaetäisyys olisi mahdollista säilyttää.

Käyttöpakolta välttyvät vain henkilöt, jotka voivat todistaa kasvosuojaimen käytön olevan heille terveysriski. Maskia ei vaadita myöskään ulkoilmassa tapahtuvan yksilöurheilun aikana. Pakon rikkomisesta voi rapsahtaa siis ulkoilijallekin sakot. Itsehallintoalueet voivat päättää alueellaan voimassa olevista rajoituksista, joten kannattaa seurata tiedotuksia mahdollisten muutosten varalta.

Lue myös: Caminito del Rey pitenee puolella

Lähteet: Diariosur.es ja Finlandabroad.fi, artikkelikuva: MichiNerja

Liity keskusteluun