Ajankohtaista

Andalusian aluehallinto ei ota suoraa kantaa yksityisten uima-altaiden täyttöön

Julkaistu: 15.04.2024

Andalusian aluehallinnon kuivuuskomitea piti kokouksen viime viikolla. Kokouksessa päätettiin, että Málagan maakunnan ja Costa del Solin kunnanvaltuustot ovat itse vastuussa vedenkulutusrajan noudattamisesta.

Maatalousministeri Carmen Crespon viime viikolla antamien lausuntojen jälkeen kuivuusvaliokunta totesi, että toimielimen ei kuulu tehdä virallista päätöstä yksityisten uima-altaiden täyttämisestä. Aiemmin se on kuitenkin jo tehnyt poikkeuksen hotellien, liikunta- ja terveyskeskusten ja leirintäalueiden yleisten uima-altaiden suhteen.

Tiistaina 9. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa analysoitiin viimeisimpien sateiden vaikutusta, ja vesirajoituksia lievennettiin lokakuuhun asti. Kulutusrajaa asukasta kohden nostetaan 25 %, ja se nousee 160 litrasta asukasta kohti vuorokaudessa 200 litraan. Kukin kunta huolehtii ja vastaa itsenäisesti näiden rajoitusten noudattamisesta.

Samat ehdot koskevat myös rantasuihkujen, jalkasuihkujen ja julkisten suihkulähteiden käyttöä. Vesiasioiden pääsihteeri Ramiro Angulo johti kokousta Málagassa ja totesi, että vaikka sateet ovat parantaneet tilannetta, ei voida ajatella, että kuivuus on ohi. Siksi on jatkettava säästötoimenpiteitä, jotka auttavat varmistamaan mahdollisimman tehokkaan vesiresurssien käytön.

Vesirajoitukset koskevat myös rantasuihkuja ja jalkasuihkuja.

Kastelu

Kastelun osalta kuivuuskomitea päätti soveltaa Málagan maakunnan Guadalhorcen alueen kasteluun enintään 6 hm³:n vesilisäystä. Lisäksi vedentoimitukset Málagasta Axarquíaan on lakkautettu kasvaneiden toimituskustannusten vuoksi. Alueella lisätään kierrätetyn veden määrää, jota voidaan käyttää sadon kasteluun.

Vastuullista vedenkäyttöä

Kokouksen päätteeksi pääsihteeri Angulo pyysi kaikilta kunnilta vastuullisuutta ja varovaisuutta, sekä korosti vedenkäyttöön liittyvien investointien ja tiedotuskampanjoiden jatkamisen tärkeyttä. Tilannetta tarkastellaan uudelleen kesäkuussa.

Tekoaltaiden vesitasot jatkavat nousuaan

Málagan maakunnan tekoaltaiden vesitasot jatkavat edelleen nousuaan. Viime viikolla ne olivat lähellä 164 kuutiometriä, mikä on 67 kuutiometriä enemmän kuin kuukausi sitten, ennen viime kuun lopun Nelson-myrskyä.

El Chorron tekoallas.

Málagan maakunnan altaiden tilanne viime viikolla

La Concepción-altaassa, josta toimitetaan vesi Costa del Solin länsiosaan, on varantoja, 39 hm3. Seuraavaksi tulevat Guadalteba (36,74 hm3); Viñuela (29,91 hm3); Guadalhorce (24,08 hm3) ja Conde de Guadalhorce (22,77 hm3). Kaiken kaikkiaan altaiden kokonaiskapasiteetti on noin 27 prosenttia.

Lue lisää:
Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti
Pääsiäisviikon sateet todennäköisesti säästävät Málagan maakunnan ja Costa del Solin lisävesirajoituksilta
Marbellan vedenkäsittelylaitoksen parannukset takaavat kahden miljoonan henkilön vedenkulutuksen Aurinkorannikolla
Onko Costa del Solin uima-altaissa vettä tulevana kesänä?
Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa
Vesipula Espanjassa – näin voit itse säästää vettä

Lähde
surinenglish.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com

Jaa:

Asumisen uutiskirje huhtikuu 01/2024

San Mateo tarjoaa värikkään kattauksen Gran Canarialla tuotettua ruokaa