AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Aurinkorannikon kaupat ovat auki sunnuntaisin koko kesän

Julkaistu: 05.06.2023

Alueilla, jotka Andalusian aluehallinto on julistanut niin sanotuiksi suuren turistimäärän alueiksi, suuret kaupat voivat palvella yhteensä 20 ylimääräistä päivää lomakauden aikana.

Kesä on Costa del Solin kaupallisen sektorin sesonkiaikaa. Eilisestä alkaen suuret liikkeet ovat voineet pitää ovensa auki joka sunnuntai ja kesäkauden yleispyhinä paikkakunnilla, joissa turistimäärä on suuri (ZGAT: Zonas de gran afluencia turística).

24. syyskuuta asti on mahdollista käydä ostoksilla Málagan kaupungissa ja suuressa osassa Costa del Solia kaikkina viikonpäivinä.

Turistialueiksi ovat määritetty Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Manilva, Marbella, Mijas, Nerja, Torremolinos ja Rincón de la Victoria, joiden myymälät voivat pitää ovensa auki Costa del Solin tärkeimpien ostoskeskusten lisäksi.

Benalmádenan Lidlissä voi kesällä tehdä ostoksia myös sunnuntaisin.

Tarkat kesäajan aukiolopäivämäärät sunnuntaisin ja pyhäpäivinä ovat:
4., 11., 18. ja 25. kesäkuuta;
2., 9., 16., 23. ja 30. heinäkuuta;
6., 13., 15. elokuuta (Día de la Asunción -juhlallisuudet), 19. (paikallinen loma Málagan kaupungissa), 20. ja 27. elokuuta ja
syyskuussa sunnuntaisin 3., 8. (paikallinen vapaapäivä Málagan kaupungissa), 10., 17. ja 24. päivä.

Andalusian muilla alueilla kaupat voivat olla auki yhteensä 16 sunnuntaina ja pyhäpäivänä aluehallinnon päätöksen mukaan.

ZGAT:n voimaantulosta hyötyvät Málagassa Larios Centro, Malaga Plaza, Rosaleda, Vialia Málaga-Estación María Zambrano, Los Patios, Plaza Mayor ja McArthurGlen Designer Outlet Málaga sekä Malaga Nostrum. Kesällä palvelevat myös suuret kaupat, kuten Carrefour, El Corte Inglés, Ikea, Leroy Merlin, Worten, Conforama ja Verdecora.

Maakunnan alueella kesäsunnuntaisin aukiolevien joukkoon kuuluvat ostoskeskukset Miramar (Fuengirola), Rincón de la Victoria, Puerto Marina Shopping Benalmádenassa, El Corte Inglés -keskukset Mijasissa ja Marbellassa, La Cañada (Marbella), El Ingenio (Vélez-Málaga) ja CostasolCentro-ostoskeskus (Torremolinos).

Alueella olevilla alle 300 neliömetrin liiketiloilla on mahdollisuus valita, pidetäänkö liikettä auki sunnuntaisin ja pyhäpäivinä vai ei.

Lue lisää:
Uusi pormestari haluaa tehdä Benalmádenasta Costa del Solin vetovoimaisimman kaupungin
Fuengirola avaa tarjouskilpailun uuden kauppahallin rakentamiselle
Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaalit ja Repsol yhdistävät voimansa

Lähde:
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje kesäkuu 01/2023

Uusi pormestari haluaa tehdä Benalmádenasta Costa del Solin vetovoimaisimman kaupungin