AjankohtaistaUusimmat

Uusi pormestari haluaa tehdä Benalmádenasta Costa del Solin vetovoimaisimman kaupungin

Julkaistu: 04.06.2023

Benalmádenaan valittiin vaalien myötä uusi pormestari, Juan Antonio Lara, jonka puolue, Partido Popular sai vaaleissa reilun äänienemmistön. Lara kertoi haastattelussa, miten hän aikoo kehittää Benalmádenaa tulevan nelivuotiskauden aikana.

Laran mukaan vaalivoitto oli Partido Popularin hienon yhteistyön tulos ja puolue sai ääniä, koska Benalmádenan asukkaita on kuunneltu ja heidän oikeuksiaan on puolustettu. Tämä on ensimmäinen kerta, kun PP-puolue voitti ehdottomalla äänienemmistöllä sekä myös ensimmäinen kerta kun Benalmádenalle tulee benalmadenalainen pormestari, joka on työskennellyt kaupungille jo vuosia.

Juan Antonio Lara. Kuva M. Rivas.
Vaaliviesti

Lara kertoo, että puolueen tärkein vaaliviesti oli läheisyys, vaatimattomuus ja nöyryys. Lisäksi haluttiin välittää, että kaikkien kaupunginosien asukkaita kuunnellaan. Laran mielestä Benalmádenalla ei mene hyvin. Sen ovat huomanneet myös paikalliset asukkaat, jotka äänestivät vaaleissa muutoksen puolesta. Myös turistit ovat Laran mukaan huomanneet saman taantumisen Benalmádenan kehityksessä.

Benalmádenalta puuttuu pitkäjännitteinen suunnitelma

Uusi pormestari kommentoi myös Benalmádenan rantakadun eli Avenida Antonio Machadon yksikaistahanketta. Hänen mukaansa hankkeessa ei otettu huomioon paikallisten näkemyksiä, vaan edellinen pormestari teki päätöksen töiden aloittamisesta varoituksista huolimatta. Toinen esimerkki on Malapesquera-rannan aallonmurtajan rakentaminen, jossa on ollut useita ongelmia. Nyt on suuri riski, että yksi Benalmádenan parhaista rannoista on töiden vuoksi kiinni joulukuuhun asti.

Laran mukaan Benalmádenan kaupungilta on puuttunut kokonaisvaltainen pitkäjännitteinen suunnitelma ja kunnon strategia. Hänen suunnitelmaansa kuuluu vastata kaupungin toiveisiin ja tarpeisiin, joista tärkeimmät ovat pysäköintipaikkoihin ja satamaan investoiminen. Myös liikkumista ja turvallisuutta pitää parantaa. Lisäksi Benalmádena ei ole riittävän siisti, ja viheralueita ei ole tarpeeksi. Lara haluaa palauttaa Benalmádenan entiseen loistoonsa.

Puerto Marina ja Tivoli World

Lara aikoo hankkia luvan sataman eheyttämiseen, jonka jälkeen siihen investoidaan kunnolla. Toinen ongelma, johon hän aikoo tarttua, on Arroyo de la Mielissä sijaitseva Tivoli Worldin alue. Se suljettiin noin kolme vuotta sitten. Siitä lähtien se on ollut niin sanottu hukka-alue, jolle Lara suunnittelee esimerkiksi ostoskeskusta tai tivoliaiheista teemarakennusta.

Tivoli World suljettiin noin kolme vuotta sitten. Kuva Espanja.Com.

Työt hän aikoo aloittaa perusasioista. Niihin kuuluvat siivouksen ja huollon parantaminen viheralueilla sekä yleisen turvallisuuden parantaminen lisäämällä poliiseja katukuvaan.

Benalmádenan turismi

Benalmádena ei hyödynnä kaikkea potentiaaliaan turismin saralla. Laran mielestä esimerkiksi kulttuuriturismin sektori on täysin hyödyntämättä, sillä kaupungissa on roomalaiskulttuurin jäännöksiä. Turismia tullaan myös kehittämään ympärivuotiseksi, sillä Benalmádenalla on paljon muutakin tarjottavaa kuin aurinkoa ja rantoja.

Lara ei myöskään poissulje mahdollisuutta, että Benalmádenalla olisi tulevaisuudessa oma suuri musiikkifestivaali, kuten Fuengirolan Marenostrum.

Tärkein tavoite on palauttaa Benalmádena entiseen loistoonsa Costa del Solin turistikeskuksena.

Lue lisää:
Benalmádena houkuttelee pyöräilijöitä Monte Calamorro -maastopyöräreitillä
Benalmádenan suositusta Lintupuistosta tuli savuton
Koirat pääsevät kaikkiin julkisiin rakennuksiin Benalmádenassa
Benalmádenan rantoja suojataan aallonmurtajaprojektilla
Benalmádenan rantakatu uudistuu

Lähde:
surinenglish.es

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Aurinkorannikon kaupat ovat auki sunnuntaisin koko kesän

Nauti uimisesta Espanjan parhailla rannoilla