Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaalit ja Repsol yhdistävät voimansa

Julkaistu: 22.05.2023
AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailu

Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaalit ja espanjalainen öljy-yhtiö Repsol ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on saavuttaa päästötön ja kestävän kehityksen periaatteita toteuttava tapahtuma. Vuonna 2022 Marenostrumissa kävi yli 180 000 vierailijaa, ja se pääsi finaaliin European Festival Awardsien Green Operations -kategoriassa ympäristöä huomioivien järjestelyratkaisujensa ansiosta.

Yhteistyö Repsolin kanssa mahdollistaa useita toimenpiteitä liittyen energian tuottamiseen ja käyttämiseen, joiden avulla saavutetaan päästötön tapahtuma.

Marenostrum-musiikkifestivaalien uusin yhteistyökumppani on Repsol.

Repsol on asentanut alueelle kolme aurinkoenergiajärjestelmää, joiden tuottamalla energialla toimivat pukuhuoneet, toimistot ja Marenostrumin digitaaliset näytöt. Järjestelmät muuttavat 100 prosenttisesti aurinkoenergian sähköksi.

Ravintoloiden ja ruokakojujen jäteöljyä varten Repsol on asentanut keräyspisteet ja kouluttanut Marenostrumin henkilökunnan niiden käyttöön. Jokaisen konsertti-illan jälkeen käytetty öljy prosessoidaan uudelleen käytettäväksi polttoaineeksi.

Viime vuonna hyvän vastaanoton sai hybridigeneraattori, jonka energianlähteenä oli diesel ja nestekaasu. Tänä vuonna niitä on lava-alueella kaksi, ja ne tarjoavat taloudellista ja vähäpäästöistä energiaa.

Tänä vuonna hybridigeneraattoreita on lava-alueella kaksi.

Pian otetaan käyttöön myös muita kestävän kehityksen toimenpiteitä. Henkilö- ja tavarakuljetuksissa siirrytään ajoneuvoihin, jotka käyttävät päästötöntä uusiopolttoainetta, ja paikalle rakennetaan sähköautojen latauspiste. Lisäksi festivaalien aiheuttamaa ympäristövaikutusta kompensoidaan istuttamalla Marenostrum-metsä.

Marenostrum Fuengirola

Marenostrum Fuengirolaa vietetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa, ja sillä on jo vakiintunut asema kesän konserttitarjonnassa. Festivaali on alkanut 13. toukokuuta, ja se kestää syyskuun 2. päivään asti. Sen aikana on yli 40 erilaista musiikkitapahtumaa.

Vuonna 2022 festivaaleille myytiin yhteensä 188 106 lippua, ja se oli kävijämäärältään Espanjan suurin musiikkitapahtuma. Tälle vuodella odotetaan yli 200 000 kävijää.

Monet konserttiin menijät jonottavat sisäänpääsyä jo konserttipäivän aamusta asti.

Tapahtumapaikan sijainti on ainutlaatuinen. Päälava, jossa on yli 18 000 katsomopaikkaa, on sijoitettu siten, että katsomosta on suorat näkymät aivan vieressä sijaitsevalle Välimerelle. Toinen lava, jossa on 2400 katsomopaikkaa, on sijoitettu historiallisen Sohailin linnan muurien sisäpuolelle.

Lue lisää:
Aurinkorannikon sinisen lipun rannat kesällä 2023
Aurinkorannikko tähtää ympäristöystävällisempään liikenteeseen
Aurinkorannikosta tulee hiilijalanjäljetön lomakohde
Ekologit kannattavat Aurinkorannikon avomeren tuulipuistoa

Lähde:
malagahoy.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje toukokuu 02/2023

Sadepäivän viettoa Málagan katedraalissa