AjankohtaistaEläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi

Aurinkorannikon merivesi on laadultaan erinomaista

Julkaistu: 03.08.2023

Aurinkorannikon rantojen merivesi on nyt aiempaa puhtaampaa ja kirkkaampaa. Málagan rantojen meriveden laatua valvotaan 15 päivän välein eurooppalaisen lainsäädännön mukaisilla standardeilla.

Tänä vuonna Málagan rantojen merivedessä ei ole valkoista vaahtoa, ja sen vuoksi merivesi on puhtaampaa ja kirkkaampaa. Francisco Franco, Málagan meritieteiden keskuksen (Centros Oceanográficos de Málaga) puheenjohtaja kertoo, että vaahtoa muodostuu, kun itäisen tuulen aiheuttamat aallot huuhtovat hiekkaa ja erottavat siitä mineraalipölyn saven. Mineraalipöly päätyy siten kellumaan, ja siitä muodostuu valkoista vaahtoa

Hän painotti, että itäinen tuuli tunkeutuu enemmän hiekkaisille alueille, kun taas läntisen tuulen aallot eivät mene niin syvälle. Tänä kesänä läntisiä tuulia on ollut enemmän.

“Kun vallitsee maatuuli, joka tulee enemmän lännen suunnasta, meriveden pintakerros liikkuu poispäin rannikosta. Se korvaantuu meren pohjavedellä, joka on puhtaampaa, mutta myös viileämpää”, toteaa Franco.

Hän kertoo, että laadukkaimpia merivesiä ovat sellaiset, joiden analysoinnissa seurataan eurooppalaisia säännöksiä, ja jotka antavat enemmän painoarvoa meriveden ulostebakteeripitoisuuden määrittämiseen.

Málagan meritieteiden keskus analysoi Málagan rantojen meriveden 15 päivän välein. Tieteellisestä näkökulmasta katsottuna, meriveden taso on tällä hetkellä erinomainen.

Lue lisää:
Kansalaiset pelastivat meren – Mar Menor Espanjan Murciassa on nyt ”oikeushenkilö”
Espanjan parhaat rannat surffaukseen, sukeltamiseen ja snorklaamiseen
Ekologit kannattavat Aurinkorannikon avomeren tuulipuistoa
Kirkkaat vedet kimmeltävät Almuñécar-La Herradurassa

Lähde:
surinenglish.es

Teksti ja kuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Vueling lentää talvella jälleen Helsinki-Vantaalta Barcelonaan – avaa myös uuden reitin Rovaniemen lentoasemalle

Espanjassa Ellun kaa! -osa 17