AjankohtaistaTerveys- ja hyvinvointi

Ekstra-neitsytoliiviöljy voi auttaa painonpudotuksessa ja alentamaan verensokeria

Julkaistu: 10.11.2023

Uuden espanjalaisen tutkimuksen mukaan ekstra-neitsytoliiviöljy voi edesauttaa ylipainoisten ja lyhyen aikaa diabetesta sairastaneiden ihmisten terveyttä.

Instituto de la Grasa- ja Consejo Superior de Investigaciones Científicas -tutkimuskeskukset sekä Málagan yliopistollinen sairaala ja Málagan yliopisto tekivät viime huhtikuussa tutkimuksen liittyen ekstra-neitsytoliiviöljyn terveysvaikutuksiin. Tutkimus on nyt julkaistu Euroopan unionin Society of Clinical Nutrition and Metabolism -järjestön virallisessa lehdessä.

Tutkimus osoittaa, että ekstra-neitsytoliiviöljyn – joka sisältää runsaasti oleokantaali- ja oleaseiini-fenoleja – nauttiminen kuukauden ajan auttaa painonpudotuksessa sekä alentaa painoindeksiä ja verensokeritasoa. Mitään näistä eduista ei havaittu tavallisen oliiviöljyn käytön jälkeen.

Tutkimukseen osallistui 91 henkilöä. Siinä verrattiin runsaasti fenoleja sisältävien oliiviöljyjen ja seitsemän kertaa vähemmän fenoleja sisältävien oliiviöljyjen vaikutusta terveyteen. Kun tutkimukseen osallistuneet henkilöt olivat nauttineet 30 päivän ajan fenoleja, tutkittavien hapenottokyky ja kehon tulehdustilat paranivat merkittävästi.

Tulokset osoittavat, että ekstra-neitsytoliiviöljyllä on merkittäviä terveysvaikutuksia, kertoi Aránzazu García Borrego, yksi tutkimusryhmän tutkijoista.

Tulokset nostavat oleokantaali- ja oleaseiinipitoiset oliiviöljyt muiden oliiviöljytyyppien edelle rasvan lähteenä ylipainoisten henkilöiden ruokavaliossa, totesi tutkimuksen koordinaattori Javier Bermúdez.

Viime aikoihin asti on ajateltu, että oliiviöljyn terveyshyödyt johtuvat sen sisältämän rasvahapon tyypistä, öljyhaposta. Nykyään useimmat hyödyllisistä vaikutuksista liitetään kuitenkin useisiin neitsytoliiviöljyn biofenoliyhdisteisiin.

Lue lisää:
Espanjan parhaat oliiviöljyn tuotantoalueet
Espanjalaisia makuja kotiin vietäväksi

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Yliopisto-opinnot Madridissa olivat hyppy tuntemattomaan

Fugesingers  – musiikin voimaa ja ilon kuplia!