Jalkapatikalla Tanskan kautta

Julkaistu: 16.06.2022
AjankohtaistaUusimmatVideot>Ajankohtaista -videot

Tapasimme Taina Liekarin Travemundessä, sillä Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen -matka on edennyt jo Pohjois-Saksaan. Ripeä askeltahti on vienyt Tainaa niin nopeasti kohti pohjoista, että suunnitelmista poiketen hän ehtii kiertää tutkimassa myös Tanskan maastot. Katso videolta Tainan haastattelu, kun matkaa on enää runsas kuukausi jäljellä.

Tainan alkuperäinen suunnitelma oli mennä Saksasta lautalla Ruotsiin, mutta innokas kävelijä on pitänyt sellaista vauhtia, että maali eli Turku alkoi häämöttää horisontissa liian nopeasti. Perillä siellä pitäisi olla 22.7. Koska matkan loppumetrien järjestelyt oli jo sovittu, eikä aikaisempi paluu ollut mahdollinen, niin nyt suunnitelmia muutettiin niin, että Tanska lisättiin reittiin. -Onhan se kiva tutustua Tanskaankin nyt kun on vauhti päällä, toteaa Taina.

Taina tähyilee Suomeen meneviä lauttoja: -Tuollahan pääsisi parissa päivässä perille!
Yhdessä matkaten

Tainan matka on kerännyt runsaan määrän aktiivisia seuraajia. Taina kertoo, että jokailtaiset päivitykset ovat välillä pitkän vaelluksen jälkeen työläitä, mutta niitä on kuitenkin mukava tehdä. -Tuntuu, että matkaan ystävieni kanssa.

Ovatpa jotkut Euroopassa matkalla olleet tunnistaneet Tainan tienpäältä ja pysähtyneet moikkaamaan. -Nämä ovat olleet iloisia yllätyksiä!

Paljon on myös heitä, jotka ovat innokkaita auttamaan ja tarjoamaan kyydin kävellen taivaltavalle. -Toisinaan he eivät millään usko, että en halua ottaa kyytiä vastaan, naurahtaa Taina.

Positiivisella asenteella

Tämä matka on mennyt todella nopeasti, ihmettelee Taina. Harmeja matkalla on sattunut todella vähän. Muutaman kerran varatun hotellin ovi oli Saksassa lukossa eikä minkäänlaista infoa, miten jonkun saisi paikalle avaamaan oven. Nämä olivat niitä harvoja kertoja, kun Tainan sosiaalisen median päivitys ei ollut positiivinen. Moni onkin ihmetellyt Tainan yleistä positiivista asennetta. -Tiesin lähtiessäni, että jokainen hetki ei tule olemaan onnellinen. Osasin siis asennoitua, että tulee vastoinkäymisiä. Ja jotenkin asiat aina vaan järjestyvät, toteaa Taina lopuksi.

Taina kertoo videolla matkan tunnelmista
Tulossa suosikkilista

Olen nähnyt todella kauniita paikkoja, joihin haluan palata, kertoo Taina. Olenkin tekemässä niistä kartan ja kerron kustakin paikasta, miksi minä pidin siitä. Erityisesti Saksan linnat tekivät vaikutuksen sekä Ranskan värikkäät talot. Päivityksissä Taina ihasteli vuolaasti myös Katalonian rannikkoa.

Monenlaisia kohtaamisia

Jalkaisin kulkiessa ovat kohtaamiset huomattavasti todennäköisempiä kuin autolla moottoritietä huristessa. Tainallekin ne ovat olleet matkan parasta antia.

Tainan videoilla ovat myös Euroopan eläimet tulleet tutuiksi. Matkan varrella kohdatut luontokappaleet ovat saanet Tainalta jutustelut aina pienistä olioista lehmiin, lampaisiin ja hevosiin. Olisipa yksi koira halunnut lähteä Tainan mukaankin.

Myös maat ja niiden kulttuurit ovat auenneet ruohonjuuritasolla. Erot maiden välillä ovat Tainan mukaan selkeät. Espanjassa ollaan rentoja ja aikataulut ovat joustavia, summaa Taina. -Ranskassa taas on luova ote elämään ja Saksassa ollaan järjestelmällisiä.

Inspiraationa muille

Tainan matka on innoittanut muitakin toteuttamaan haaveitaan. Ainakin pari ihmistä on matkalla kävellen Suomen päästä päähän. Tämä onkin minulle sydämenasia, Taina kertoo. Tykkään siitä, jos minun tekemiseni motivoivat jotakuta muuta. Silloin tällä matkalla on ollut tarkoitus.

Lue aikaisemmat artikkelit Tainan matkasta

Eurooppa tutuksi – kävellen Espanjasta Suomeen
Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen – Espanjan osuus takana

Katso Tainan haastattelu Espanjan osuudesta

Jaa:

Alkolukko pakolliseksi Espanjassa uusiin autoihin

Sovellukset helpottavat pysäköimistä