Kanariansaarten viisi kaunista kylää

Julkaistu: 17.03.2023
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Espanja on yksi maailmanlaajuisesti suosituimmista matkakohteista. Tämä ei ole mikään ihme, sillä joka puolella Espanjaa on huikeita matkakohteita ja paljon erilaista nähtävää. Vielä kun yhtälöön lisää hyvän ruuan ja ilmaston, joka on miellyttävä lähes ympäri vuoden, on menestys matkakohteena taattu. Espanjassa matkakohteita riittää myös manner-Espanjan ulkopuolella, ja yksi niistä ovat Kanariansaaret.

Kanariansaaret ovat hyvä matkakohde rentoutumiseen ja hyvästä ruuasta nauttimiseen. Kanaria on tunnettu paratiisimaisista rannoista ja tuliperäisistä maisemista. Näiden lisäksi maaseutualueilla on hieman erityyppistä nähtävää. Niiden joukkoon kuuluu viisi kylää, jotka ovat Espanjan kauneimpien kylien yhdistyksen listalla.

Betancuría (Fuerteventura)

Betancuría oli ensimmäinen kaupunki, joka perustettiin Kanariansaarille ja saarten ensimmäinen pääkaupunki vuoteen 1834 asti. Suosionsa huipun se saavutti kuitenkin vasta silloin, kun se pääsi Espanjan kauneimpien kylien listalle ensimmäisenä Fuerteventuran saarelta. Nyt kylän kaduista leviää matkailijoiden kautta video- ja valokuvamateriaalia sosiaalisessa mediassa, mikä on lisännyt sen suosiota entisestään.

Kylä sijaitsee Macizo de Betancurian laaksossa, joka on maaseutumaista aluetta. Betancuríassa on mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kuten Kanariansaarten ensimmäinen katedraali Iglesia de Santa María, el Museo Arqueológico de Betancuria -museo, kaunista vulkaanista ympäristöä sekä merirosvoihin liittyvää historiaa.

Betancuría oli ensimmäinen kaupunki, joka perustettiin Kanariansaarille. Kuva Flickr.
Garachico (Santa Cruz de Tenerife)

Vuonna 1994 Garachico julistettiin kulttuuriomaisuudeksi. Pieni alle 5000 asukkaan kaupunki sijaitsee Teneriffalla. Sillä on rikas arkkitehtuurinen perimä, joka on nähtävissä sen hyvin säilyneessä, 1400-1500-luvuilta peräisin olevassa vanhassa kaupungissa. Mukulakivikadut ja historialliset rakennukset, kuten San Francisco -luostari ja Casa Palacio de los Condes de La Gomera houkuttelevat kauneudellaan.

Lisäksi Garachicolla on mielenkiintoinen historia, sillä se tuhoutui lähes kokonaan vuonna 1706, mutta useat vaikutusvaltaiset perheet päättivät yhdessä rakentaa sen uudelleen. Garachico on kuuluisa myös korkeatasoisesta gastronomiasta, jonka helmiä ovat tuore kala ja äyriäiset, perinteiset leivonnaiset ja hyvät viinit, kuten Ycoden-Daute-Isora (alkuperäisnimike).

Garachico julistettiin kulttuuriomaisuudeksi vuonna 1994. Kuva Flickr.
Teguise (Lanzarote)

Teguise on Lanzaroten suurin kunta. Se oli 1400–1800-luvuilla Lanzaroten pääkaupunki. Se on julistettu arkkitehtuurishistorialliseksi kokonaisuudeksi, johtuen sen mukulakivikaduista ja vaikuttavasta vanhasta kaupungista. Siellä vieraillessa pystyy kuvittelemaan millaista elämä oli siirtomaa-aikoina.

Mieleen jääviä ovat myös merirosvomuseo, joka sijaitsee Santa Bárbara -linnassa, la casa-museo del Timple -kotimuseo ja kaupungin tori.

Teguisen tori. Kuva Wikimedia.
Tejeda (Gran Canaria)

Tejedan suosio liittyy sen sijaintiin. Pientä kaupunkia ympäröivät vuoren huiput, jotka korostavat syvännettä nimeltään Tejeda caldera, jossa kaupunki lepää. Lisäksi alueella on kaksi kalliota, jotka ovat saaren geologisia symboleita: Roque Nublo ja Roque Bentayga. Lisäksi Tejedassa vallitsee ruokakulttuuri ja elämäntyyli, joka perustuu perinteisiin: maanviljelyyn, karjatalouteen, juuston ja marsipaanin tuotantoon sekä kansanmusiikkiin.

Vuorten ympäröimä Tejeda. Kuva Flickr.
Agulo (La Gomera)

Agulo on upea vehreä näköalapaikka La Gomeran saarella, joka nousee Atlantin Valtameren ylle. Ei ole siten yllättävää, että tämä kaupunki kuuluu Espanjan kauneimpien kylien listaan ja myös brittiläinen The Times -media on nimennyt sen koko Espanjan kauneimpana kaupunkina.

Agulossa on muun muassa upea Iglesia de San Marcos -kirkko. Gastronomia, joka perustuu perunoihin, jamssiin ja vesikrassiin, on kuuluisa tyypillisistä ruokalajikkeista, kuten vesikrassimuhennoksesta, jamssimuhennoksesta ja vuohen tai porsaan lihasta perunoiden sekä mausteisen mojo-kastikkeen kera.

Agulon kaupunki sijaitsee upealla paikalla. Kuva Wikimedia.
Poris de la Candelaria (La Palma)

Poris de la Candelaria ei ole Espanjan kauneimpien kylien listassa, mutta se on silti hyvin erityinen, koska se on rakennettu osittain luolan sisään. Se sijaitsee Tijarafe-rannikolla, La Palman saarella.

Poris de la Candelaria oli aikoinaan kalastajien kylä, jotka purkivat kauppatavaralastin laivasta luolan suojissa. Sen lisäksi kalastajat rakensivat pieniä valkosinisiä taloja, jotka muodostavat vielä tänäkin päivänä hyvin erityisen kokonaisuuden.

Poris de la Candelaria on rakennettu osittain luolan sisään. Kuva longroad.de.

Lue lisää:
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi
Teneriffan upeat vaellusreitit

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Käyttäjän kokemuksia aurinkopaneeleista Espanjassa

Asiantuntijat ennustavat pieniä hinnanlaskuja Espanjan rannikkoalueiden asuntoihin