Málaga valmistelee vuoden 2024 alusta voimaantulevaa vähäpäästöistä vyöhykettä

Julkaistu: 13.06.2023
AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Málagan kaupunki testaa tällä hetkellä kahta kameraa, jotka tulevat valvomaan ajoneuvojen saastuttamista kaupungin keskustan vähäpäästöisellä vyöhykkeellä. Säännösten astuessa voimaan 1. tammikuuta 2024, tulee kameroita olemaan yli 100.

Kaksi testausvaiheessa olevaa kameraa on asennettu Calle Pacífico -kadun liikennevaloihin, vanhan tupakkatehtaan taakse. Ne ovat osa yli sadan kappaleen ryhmää automaattisia rekisterikilvenlukijakameroita, joita tullaan asentamaan Málagaan seuraavien kuukausien aikana liittyen vähäpäästöiseen vyöhykkeeseen (ZBE – zonas de bajas emisiones).

Vähäpäästöisellä vyöhykkeellä tarkoitetaan aluetta, jonne ajoneuvoilla pääsyä sekä pysäköimistä on rajoitettu. Näillä toimilla pyritään parantamaan ilmanlaatua, vähentämään kasvihuonekaasujen päästöjä sekä melua ja siten parantamaan ihmisten terveyttä.

Tällä hetkellä Málagaan asennetut kamerat eivät valvo mitään toimintaa, vaan kyse on ainoastaan kameroiden testaamisesta. Ne ovat asennettu kyseiseen paikkaan, sillä se sijaitsee lähellä kaupungin liikenneasioita hoitavaa virastoa, mikä tehostaa testaamista, kertoo Málagan kaupungin valtuusto.

Kun testikameroiden toimivuus on varmistettu, alkaa muiden kameroiden asennus. Projektista tehtiin urakkasopimus lokakuussa 2022, ja sen budjetti on 3,1 miljoonaa euroa. Rahoitus tulee European Next Generation -rahastolta Espanjan liikenneministeriön kautta, ja se on tarkoitettu vähäpäästöisen vyöhykkeen toteutukseen.

Vyöhyke kattaa 437 hehtaarin alueen, jossa on 50 sisäänkäyntipistettä, joiden sisään- ja ulosajoa kamerat valvovat. Valvonnan tarkoituksena on mitata jokaisen ajoneuvon päästöluokka. Päästörajoitukset kasvavat lähestyttäessä kaupungin historiallista keskustaa. Alue kulkee poikki historiallisen keskustan ja ulottuu läpi La Malaguetan ja Monte Sanchan, La Victorian alueen, El Ejidon, Capuchinosin, Segalervan, La Trinidadin, El Perchelin alueiden sekä Avenida de Andalucía -katua ympäröivän alueen.

Málagan 1.1.2024 voimaantuleva vähäpäästöinen vyöhyke. Lähde Zona Bajas Emisiones Málaga.

Eri tasoisia alueita

Vähäpäästöiselle vyöhykkeelle tulee eritasoisia alueita. Ensimmäisen tason alueella, johon kuuluvat vanha historiallinen keskusta ja Sohon alue, rajoitteet ovat tiukimmat. Näille alueille pääsee vain erityisluvan omaavat ajoneuvot, kuten sellaiset, jotka lastaavat ja purkavat tavaraa. Myös pääsy pysäköintitaloihin sallitaan.

Toisen tason alueelle pääsy riippuu ajoneuvon päästöluokasta (DGT:n eli Espanjan liikenneviraston tarra). Ajan myötä enemmän saastuttaville ajoneuvoille tulee todennäköisesti lisää rajoitteita.

Lue lisää:
Viisi syytä Málagassa asumiseen
AliExpress avaa viikonloppuna ensimmäisen myymälän Málagaan
Málagan “Mr. Günter” -kissanäyttely rikkoo vierailuennätyksiä
Málagassa halutaan turisteja kuljettavat hevoskärryt pois kaduilta
Málagassa rajoitetaan polttarien juhlintaa

Lähde:
diariosur.es

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Los Bolichesin Plaza de Andalucía -aukio uudistuu

Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki