AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Viisi syytä Málagassa asumiseen

Julkaistu: 25.05.2023

Etelä-Espanja kasvattaa jatkuvasti suosiotaan asuinpaikkana ja loma-asunnon hankintakohteena sekä ulkomaalaisten että espanjalaisten keskuudessa. Suurimpina syinä tähän ovat lämmin ilmasto ja korkea elämänlaatu.

Málagan provinssi on epäilemättä yksi viime vuosina eniten suosiotaan ja vetovoimaansa kasvattanut alue. Sen maantieteellisen sijainnin, läpivuotisen miellyttävän ilmaston, kauniin ympäristön, hyvien liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien sekä myös saatavilla olevan luksuselämän vuoksi lukuisat ihmiset valitsevat sen asuinpaikakseen.

Syitä Málagan alueella asumiseen on useita. Alla on kerrottu niistä viisi, mikä on vain pintaraapaisu siitä, mitä alueella on tarjota.

1. Pitkä rannikko

Costa del Solin 150 km pitkä rannikko on yksi kiistaton syy alueen viehättävyydelle. Meren läheisyys tuo ylellisyyttä ja tunnelmaa, josta kaikilla ei ole mahdollisuutta nauttia.

Málagan alueella on mahdollista asua hyvinkin erilaisissa ympäristöissä. Esimerkiksi Marbellan Cabopinossa on rennompia perheille sopivia asuinalueita. Benalmádena on taas enemmän kosmopoliittinen alue, jossa on laaja valikoima palveluita, kulttuurikeskuksia, kansainvälisiä kouluja, kasinoita sekä monenlaisia kauppoja.

2. Málagan alueen sää

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on paikalle nimenä enemmän kuin sopiva. Auringonpaistetta on nimittäin yli 300 päivää vuodessa, ja sen lämpimät lämpötilat kutsuvat rantakävelyille kaikkina vuodenaikoina. Jos on enemmän seikkailuhaluinen voi harrastaa vaikka sukellusta ja ihailla merenalaisia koralleja Nerjan Playa del Cañuelo -rannalla.

Rannikkoalueilla voi nauttia kävelystä ympäri vuoden.

Ilmasto on yksi keskeisistä tekijöistä, miksi Málagan alue kasvattaa väestöään nopeasti. Aurinkoinen sää vetää matkailijoita, jotka etsivät enemmän valoa ja kauniita auringonlaskuja. Yhden alueen upeimmista auringonlaskuista voi kokea 20 kilometrin mittaisilla Artolan dyyneillä Marbellassa.

Artolan dyyneillä voi nähdä upean auringonlaskun.
3. Málagan kulttuuri ja gastronomia

Välimeren ruokakulttuuri on yksi maailman kuuluisimmista, ja Málagan ilmasto sekä sijainti mahdollistavat ensiluokkaisten raaka-aineiden saannin. Kulinaristisia elämyksiä on tarjolla edullisimmista puitteista ylellisiin huippuravintoloihin.

Chiringuitot eli rantaravintolat ovat suosittuja ruokapaikkoja.

Málagan ruokakulttuuri on myös esillä maailman huippuravintolaoppaissa. Alueella on Michelin-ravintoloita sekä espanjalaisessa Soles de Repsol -ravintolaoppaassa mainittuja ravintoloita.

4. Ylellisyys

Monet suuret tähdet, kuten Málagan kaupungista kotoisin oleva Antonio Banderas, näyttäytyvät usein Costa del Solin alueella. Esimerkiksi Marbellasta ja Esteponasta saatavilla oleva ylellisyys on yksi Málagan alueella asumisen etuja.

Puerto Banúsin satama ja sen luksusasunnot ovat symboli sekä kansalliselle että kansainväliselle jet set-elämälle. Satamassa on luksusputiikkeja, loistojahteja ja klubeja, jotka tekevät alueesta suositun myös Hollywood-tähtien keskuudessa.

Puerto Banúsin satamassa on luksusputiikkeja ja loistojahteja.
5. Malagalainen elämäntyyli

Pelkästään Málagan alueen ilmastossa, kulttuurissa, gastronomiassa ja infrastruktuurissa on jo riittävästi syitä valita Costa del Sol asuinpaikaksi.

Etelä-espanjalainen rento elämäntyyli sallii jokaisesta päivän hetkestä nauttimisen. Málagan provinssi on rankattu useissa tutkimuksissa yhdeksi parhaimmista paikoista maailmassa asettua asumaan. Alueen etuihin ja elämänmenoon on helppo tottua.

Yksi Málagan alueen suurimmista vetovoimatekijöistä ovat uskomattoman hienot golfkentät, jotka vetävät erityisesti syksyllä suuren määrän lajin harrastajia.

Golfkentät vetävät suuren määrän lajin harrastajia.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon.
ismo.ivakko@espanja.com p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
elponiente.com
asunnot.espanja.com

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Málagan kiinteistöjen hintojen nousussa hidastumisen merkkejä
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Espanjan asuntomarkkinoiden edullisimmat kunnat

Lähde
primeinvest.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Espanjan 20 suosituinta tapasta

Espanjassa Ellun kaa! -osa 11