AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka

Julkaistu: 09.04.2023

Lomamatkan viimeinen päivä aurinkoisessa sekä lämpimässä Espanjassa saattaa tuntua haikealta, ja kotiinlähtö ei houkuttele. Jos olet diginomadi tai etätyötä tekevä, pidempään oleskelu tai muutto Espanjaan voi olla harkitsemisen arvoinen asia. Samalla avautuu mahdollisuus tutustua kaikkeen siihen, mitä Espanjalla on tarjota.

Kadehdittava ilmasto

Espanja on Euroopan aurinkoisin maa, jossa aurinko paistaa yli 3000 tuntia vuodessa. Leudot lämpötilat ja miellyttävä välimerellinen ilmasto mahdollistavat ulkoilun ja ulkona harrastamisen lähes joka päivä. Kanariansaarilla ja Andalusiassa pärjää suurimman osan vuodesta ilman takkia.

Rannikko, maaseutu, kaupunki… Mihin haluaisit asettautua?

Isoissa kaupungeissa, kuten Madridissa ja Barcelonassa, pääsee suuren kaupungin elämänrytmiin. Ne tarjoavat paljon tekemistä vapaa-ajalle ja lukemattomia kulttuuritapahtumia. Kaupungeissa on myös kaikki tarvittavat palvelut, mukaan lukien coworking-työtiloja. Jos taas asettuu asumaan rannikolle, voit nauttia rannan läheisyydestä, mutta myös lähellä olevista maaseudun maisemista ja hiljaisuudesta.

Rannikolla asuessa voi nauttia rannan läheisyydestä.
Paljon nähtävää ja nautittavaa

Espanja on monimuotoinen maa, josta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Perinteisiä rakennuksia, museoita, luontoa ja maisemia, ystävällisiä ihmisiä, juhlallisuuksia ja perinteitä, sekä tietysti upea ruokakulttuuri. Vapaa-ajalle löytyy aina jotain mielenkiintoista tekemistä. Näyttelyitä, konsertteja, paikallisia juhlia tai kulkemista pitkin hienoja vaellus- ja kävelyreittejä. Lista mielekkäälle ja viihdyttävälle vapaa-ajan tekemiselle sekä harrastuksille on loputon.

Espanjasta löytyy paljon erilaisia vaellusreittejä.
Hyvät liikenneyhteydet ja edulliset elinkustannukset

Espanjassa elinkustannukset ovat matalammat kuin useammassa muussa Euroopan maassa. Riippuen asuinpaikan valinnasta, palvelut, ostosten tekeminen, julkinen liikenne ja lähes kaikki muukin, on suhteellisen edullista. Matkustamaan pääsee kätevästi kattavan julkisen liikenteen ansiosta, ja ympäri maata voi matkustaa lentokoneella, junalla ja linja-autolla. Suuriin kaupunkeihin on luotijunayhteydet ja linja-autoverkosto on laaja. Lautalla pääsee Baleaareille ja Kanariansaarilla saarelta toiselle.

Useita eri asumisvaihtoehtoja

Asumisen suhteen on useita eri vaihtoehtoja niin tyylin kuin hinnankin suhteen. Riippuen asumisajasta, vuodenajasta, asumispaikasta sekä tarpeista ja toivomuksista, tarjolla on paljon hotelleja, huoneistohotelleja, hostelleja, majataloja, maalaismajoituksia ja leirintäalueita. Pidempää oleskelua varten voi myös vuokrata asunnon tai asua jaetussa asunnossa.

Asumisen suhteen on useita eri vaihtoehtoja.
Internet-yhteys

Espanja on jo useiden vuosien ajan kuulunut Euroopan johtaviin maihin valokuitukattavuudessa. Lisäksi laajakaistayhteys kattaa 90 % Espanjan väestöstä, mukaan lukien maaseutualueet. Useissa julkisissa paikoissa ja rakennuksissa, kuten hotelleissa, kahviloissa, kirjastoissa, kaupoissa, kulttuuri- ja vapaa-ajankeskuksissa on pääsääntöisesti maksuton WiFi-verkko.

Lisäksi suomalaisella matkapuhelinoperaattorisopimuksella tiedonsiirto- ja puhelinpalvelut ovat koko EU:n alueella saman hintaisia kuin kotimaassa. Kun kyseessä on pidempi oleskelu, kannattaa harkita espanjalaisen matkapuhelinliittymän hankkimista.

Mikäli elämäntilanteesi on sopiva ja hetki oikea, toteuta Espanjan unelmasi ja koe uusia elämyksiä!

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa
Lemmikkieläimen omistavan on vaikea saada vuokra-asunto Espanjasta
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Kolmannes Espanjan vuokranantajista pyytää enemmän takuita kuin laki sallii
Asiantuntijat ennustavat pieniä hinnanlaskuja Espanjan rannikkoalueiden asuntoihin
Espanjan asuntomarkkinoiden edullisimmat kunnat
Málagan provinssin asukasluku on Espanjan nopeimmin kasvava
Ulkomaalaisten kiinteistön ostotrendit Espanjassa vuonna 2022
Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023

Lähde
spain.info

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Osallistu Asunnot Espanja.Comin kilpailuun ja voita majoitus asunnonetsintämatkalle!

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Málagan “Mr. Günter” -kissanäyttely rikkoo vierailuennätyksiä

Tia ja Ninni auttavat Aurinkorannikolla