AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet

Julkaistu: 24.04.2023

Etelä-Espanja on ollut jo pitkään monien laulujen, runojen ja kirjojen inspiraation lähde. Alueella on myös kuvattu useita elokuvia, ja monet huipputaiteilijat ovat viihtyneet sen kauniissa ympäristössä. Lisäksi monet pitävät sitä ihanteellisena ympäristönä viettää eläkepäiviä.

Costa del Sol vetää vuosittain miljoonia matkailijoita. Osa heistä on alueella lyhyemmän aikaa, ja osa perustaa alueelle kakkoskodin tai muuttaa sinne pysyvästi.

Kun ajattelee esimerkiksi Marbellaa, Benalmádenaa tai Mijasia, mieleen tulevat valkokalkitut talot, andalusialaiset patiot, luonnon monimuotoisuus, historia ja elämäntyyli. Costa del Solilla on kuitenkin myös paljon muuta, mikä tekee siitä miellyttävän asumisalueen. Vastapainoksi, kuten kaikissa asuinpaikoissa, on myös huonoja puolia.

Idyllistä asumista Mijas Pueblossa.
Ilmasto

Leudot talvet, ihana kevät ja syksy sekä kuuma kesä. Ilmasto on lämmin, aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa ja vuoden keskilämpötila on 24 ºC. Voidaan siis sanoa, että Costa del Sol on miellyttävä paikka asua ja oleskella. Ilmasto sallii muun muassa ulkoilun, ulkona harrastamisen, luonnossa samoilun ja aterioiden nauttimisen ulkona lähes ympäri vuoden.

Costa del Solin alueen luonto on monipuolista.

Kääntöpuolena on kuitenkin kesän melko kova kuumuus, jonka monet kokevat liialliseksi. Kesän kuumuus aiheuttaa myös kuivuutta, joka voi vaikeuttaa veden saantia ympäri vuoden. Lisäksi kuumuus aiheuttaa korkean energian hinnan kanssa yhdessä suuria kustannuksia esimerkiksi asuntojen ilmastoinnissa.

Meren läheisyys

Costa del Solin yksi suurin viehätys on meren läheisyys. Välimeren rannikkoa on yli 150 km, ja se mahdollistaa kesän vieton vesiurheilun, uinnin ja auringonoton parissa. Myös kävelyt kultaisella hiekalla, auringonlaskun seuraaminen rannalla ja rantapiknikit tuovat hyvän mielen.

Lisäksi meren läheisyys ja pelkästään sen katselu rauhoittaa mieltä. Monille fyysisistä ja henkisistäkin sairauksista kärsiville meri on tuonut tutkitusti apua, sillä merituuli esimerkiksi vähentää hengitystieongelmia, parantaa unen laatua ja madaltaa stressitasoa.

Meri on kuitenkin luonnonelementti, joka toisinaan puhaltaa mantereelle kovaa tuulta ja myrskyää. Silloin se saattaa aiheuttaa vahinkoa meren läheisyydessä sijaitseville rakennuksille ja irtaimistolle. Kovaan merituuleen ja sateeseen kannattaakin varautua suojaamalla esimerkiksi terassilla oleva irtaimisto ja varmistaa, ettei se lähde tuulen mukana liikkeelle.

Rannoilla ja niiden läheisyydessä on lukuisia harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden.
Asuntotarjonta

Rauhallinen elämä, terveyttä edistävä ilmasto, hyvälle maistuva ruoka ja ranta lähellä. Ei ole yllätys, että tämä asetelma viehättää lukuisia ihmisiä tekemään elämänmuutoksen ja muuttamaan Costa del Solille.

Asuntojen suuri kysyntä on saanut asuntojen uudistuotannon määrän nousemaan vauhdikkaasti. Ylellisyys, laatu ja palvelut ovat kolme tämän päivän tärkeintä kriteeriä Costa del Solilta asuntoja ostaville. Uudiskohteet ovatkin nykyään laadukkaampia ja paremmin viimeisteltyjä, sekä niihin rakennetaan upeat uima-altaat, urheilutilat ja jopa coworking-tilat.

Huonona puolena uudiskohteiden rakentamisessa on työmaan aiheuttama meteli ja pöly. Osa asuintaloista on jo valmiina ja niissä asutaan, mutta ympäristössä saatetaan rakentaa vielä pitkäänkin. Monet alueet rakennetaan myös suhteelliseen täyteen, ja jälkeenpäin tulevat talot saattavat peittää näkymät omasta asunnosta. Ympäristön rakennussuunnitelmat kannattaakin pyrkiä selvittämään uudiskohteen oston yhteydessä.

Lisäksi Costa del Solin suuri vetovoima ja etätyön kasvu, ovat johtaneet asuntojen kysynnän kasvuun, mikä on saanut niiden hinnat nousemaan.

Asuntojen suuri kysyntä on saanut asuntojen uudistuotannon määrän nousemaan vauhdikkaasti.
Elämäntyyli

Costa del Solilla elämäntyyli on hitaampi ja rennompi kuin Pohjois-Euroopassa. Stressittömämpi elämä, upeat maisemat ja maukas ruokakulttuuri nostavat serotoniinitasoja. Ympäristö on turvallinen ja se kutsuu mukaansa paikallisiin juhliin, tapoihin ja perinteisiin.

Costa del Solilla on paljon perinteisiä tapahtumia, kuten ferioita.

Toisaalta Costa del Solin lämpö kutsuu myös juhlijoita viettämään polttareita, syntymäpäiviä ja muita merkkipäiviä. Erityisesti loma-aikoina turisteja on paljon, ja heidän lomailunsa saattaa aiheuttaa häiriötä vakinaisille asukkaille.

Yritystoimintaa tai etätyötä

Costa del Solille perustetaan vuosittain useita yrityksiä, sillä myös yrittäjät nauttivat ympäristön tuomista elämänlaatua nostavista tekijöistä. Lisäksi hyvät kulkuyhteydet eri puolille maailmaa mahdollistavat monenlaisen yritystoiminnan. Samoin etätyöntekijät tai diginomadit asettuvat alueelle elämänlaatutekijöiden ja hyvien yhteyksien vuoksi.

Costa del Sol on kovassa nosteessa. Maailmassa ei ole kovin montaa paikkaa, josta voi aamulla herätessä katsoa auringonnousun suoraan sängystä ja nähdä Välimeren.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon
ismo.ivakko@espanja.com p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
elponiente.com
asunnot.espanja.com

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta
Kymmenen vinkkiä majoituksen valintaan Espanjassa
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Asiantuntijat ennustavat pieniä hinnanlaskuja Espanjan rannikkoalueiden asuntoihin
Andalusian turistimajoitusta koskevat säännökset siirtyvät kuntien hallinnoimiksi
Vuosi 2022 oli Espanjan kiinteistömarkkinoiden paras 15 vuoteen
Harkitsetko uudiskohteen ostoa Aurinkorannikolta?

Lähde:
primeinvest.es

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje huhtikuu 02/2023

Päiväretki Fuengirolasta: Ronda ja Setenil de las Bodegas