Matkakilpailun voittajat rentoutuivat Espanjassa

Julkaistu: 19.06.2022
AjankohtaistaUusimmat

Espanja.Comin Matkakilpailun voittaja Anne Heiskanen muistelee päivää, jolloin sai tiedon voitosta.- Oli äitienpäivä enkä lopettanut hymyilemästä koko päivänä! Matkakaveriksi valikoitui pikkusisko. Yhdessä on nyt nautittu espanjalaisesta elämästä ja pidetty lomaa maailmantapahtumista.

Lento laskeutui Málagaan yöllä, ja aloitimme loman heti tervetuliaismansikoilla ja cavalla. Ei olekaan sitten nuoruuden päivien noin tehty, naurahtaa Anne.

Sisarusten matka

Anne kertoo olevansa todella iloinen, että pystyi tarjoamaan pikkusiskolle tämän matkan. Tarja Heiskanen kertookin, että oli todella mukavaa tulla katsomassa miten paikat ovat muuttuneet sitten nuoruuden matkan Aurinkorannikolle. Kun isosisko soitti ja pyysi mukaan, niin vain pari minuuttia piti miettiä, kertoo Tarja. -Kevät on ollut kiireinen ja olen nyt voinut unohtaa arkiasiat ja nauttia lämmöstä. Olen yhtä tyytyväinen kuin isosisko tähän matkaamme.

Sisarusten ensimmäinen yhteinen matka oli onnistunut, Tarja vas ja Anne oikealla

Sisarukset kertovat, että matka oli ainutlaatuinen myös siksi, että he eivät olleet aiemmin matkustaneet yhdessä. -Koska meillä on ikäeroa 10 vuotta, niin elimme eri aikaan lapsuutta. Tämä oli hieno tilaisuus tutustua siskoon ja keskustella muistoista.

Vihdoin liikkeelle

Pari vuotta sitten jäädessään eläkkeelle Annen toiveena oli matkustella. -Olenkin ollut ihan tuskissani, koska pariin vuoteen ei ole päästy mihinkään, kertoi Anne tunnelmistaan soittaessamme toukokuussa ja varmistaessamme, että voitto tosiaan oli totta. -Tänä keväänä maaliskuussa kävin Irlannissa ja säät olivat niin loistavat, että tuli ihan kesää jo ikävä. Ja nyt pääsen Espanjaan!

Hän oli heti viestin saatuaan ottanut esille keräämiään karttoja ja esitteitä. Joukossa oli myös Espanja.Comin kartta, jonka hän oli ottanut Matkamessuilta 2019. Sieltä oli löytynyt Benalmádenan kaunis satama Puerto Marinakin, jossa matkan sponsorin kiinteistönvälitys yritys West Wind Rentals and Properties toimisto on. Olen satamassa joskus päiväseltään käynyt, muistelee Anne. -Fuengirola on minulle tutumpi paikka.

Taloyhtiön uima-altaalla oli hyvä rentoutua päivän kävelystä

Anne on Suomessa ahkera golfaaja ja viime kesänä kenttä tuli kierrettyä 116 kertaa. Monet kysyivätkin, että lähtevätkö varusteet mukaan matkalle. – En näin lyhyelle matkalle ajatellut ottaa. Jos olisin täällä vaikka kuukauden, niin ehdottomasti kävisin pari kertaa viikossa pelaamassa. Katselin kyllä tuota lähintä kenttää, että olisihan kiva kokeilla. Ovat aika hienon näköisiä täällä.

Kulttuuri ja paikallinen elämänmeno kiinnostavat

Me olemme todella nauttineet olostamme, huokaa Anne. Emme ole ehtineet istua olohuoneessa ollenkaan, olemme olleet koko ajan liikenteessä. Terassilla olemme syöneet ja sieltä onkin kauniit maisemat.

Anne ja Tarja ovat halunneet keskittyä näkemään mahdollisimman paljon. -Emme halua tuhlata viikkoa makaamalla rannalla. Vastasinkin kilpailukysymykseen, että kulttuuri kiinnostaa minua enemmän.

Sisarukset ovat kävelleet paljon. – Olimme eilen Málagassa ja siellä oli miellyttävää liikkua. Ei ollut ruuhkaa ja eikä liikaa ihmisiä. Malagan vanha kaupunki on kyllä ihana. Olemme myös käyneet Benalmádenan satamassa ja siellä Espanja.Comin toimituksessa. Huomenna menemme vielä Fuengirolaan. Uima-altaalla olemme uineet ja kyllä rannalle pitää kerran mennä.

Fuengirolan Bioparkin eläimet ovat Aasiasta ja Afrikasta

Fuengirolan Biopark-eläintarha on kyllä hieno, kehuu Anne. -Olen käynyt siellä aikaisemminkin. Ei uskoisi, että keskellä kaupunkia on tuollainen tila. Siellä voi nähdä todella  harvinaisia eläimiä.

Molemmat tykkäävät tutustua paikalliseen tapaan elää ja olla. -Täällä ollaan välittömiä ja ihmiset keskustelevat keskenään. Bussissakin vieras mies auttoi äitiä lapsen kanssa, Anne kertoo. Mies otti lapsen luontevasti syliinsä, jotta äiti pääsi rattaiden kanssa linja-autoon. Lapsi ei olisi halunnut pois miehen sylistä!

-Olemme myös bonganneet ja tunnistaneet kasveja. Olemme molemmat opettajia, joten on ollut mielenkiintoista tutustua asioihin, joista on opettanut vuosia.

Julia Homeniuk (vas) Salón Imagosta teki Annelle ja Tarjalle voittopakettiin kuuluvat hoidot.

Voittopakettiin kuului myös hemmotteluhoidot Salon Imagossa. Molemmat valitsivat hieronnan ja kävivät siellä heti loman alussa. -Kyllä tiukkoja paikkoja löytyikin ja se teki hyvää. Saimme kuhmurat pois kehosta ja loma alkoi rennolla keholla.

Tämä on ollut myös todellista mielen lomaa, päättää Anne. Täällä Ukrainan sota ei tavallisessa elämässä näy, meillä Itä-Suomessa se tuntuu konkreettisemmin. Nyt oli hyvä päästä viikoksi lomalle kaikista näistä maailmatapahtumista ja nähdä pitkästä aikaa ihmisiä ja elämää.

Kuvat Anne Heiskanen ja Tarja Heiskanen

Jaa:

Uutiskirje Kesä 02/22

Alkolukko pakolliseksi Espanjassa uusiin autoihin