Ajankohtaista

Mijas käynnistää metsäpalojen ehkäisykampanjan espanjaksi ja englanniksi

Julkaistu: 06.06.2024

Mijasin alueella on ilmastonsa ja luontonsa vuoksi suuri metsäpaloriski erityisesti kesäkuukausina.

Mijasin kaupunginvaltuusto on käynnistänyt kampanjan lisätäkseen tietoisuutta metsäpalojen ehkäisyn tärkeydestä. Kampanjasta tiedotti kaupungin pormestari Ana Mata, joka kertoi, että kampanjaa esitetään kunnan sosiaalisessa mediassa ja paikallisen television (Mijas Comunicación) kautta.

Mijasissa on ilmastonsa ja luontonsa vuoksi suuri metsäpaloriski etenkin kesäkuukausina. Lisäksi kunta kuuluu Andalusian metsäpalovaarallisiin vyöhykkeisiin alueellisten määräysten mukaisesti.

Pormestari Mata kertoo, että kampanjalla on selkeä viesti: yksikään kipinä ei saa pilata onnellisuuttamme, ympäristöämme eikä elämäämme. Mata lisää, että Mijasissa on valitettavasti kärsitty erittäin vakavista tulipaloista, jotka ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa ja korjaamattomia seurauksia luonnolle. Ennaltaehkäisy on paras keino tulipalojen torjuntaan.

Kampanja perustuu kolmeen viestiin: ”Yksi kipinä voi pilata koko kesän”, ”Älä anna kesän kipinän muuttua liekeiksi” ja ”Antakaa kipinöiden lentää, mutta vain ihmisten välillä”. Tavoitteena on nostaa esille arkisia kesätilanteita ja tiedottaa, kuinka pienikin kipinä voi aiheuttaa tulipalon peruuttamattomilla seurauksilla. Kampanja viestitään sekä englanniksi että espanjaksi ja se sisältää myös audiovisuaalista materiaalia.

Kesäajalle erityisiä määräyksiä

Andalusian aluehallinto on asettanut joukon erityisiä kieltoja 1.6.–15.10. välisenä aikana tulipalojen estämiseksi. Niiden mukaan tulenteko ja moottoriajoneuvojen kauttakulku on kielletty metsäalueilla ja niiden vaikutusalueella (mukaan lukien jokirannat ja purot), mikä on 400 metriä näiden alueiden ympärillä. 

Grillaus ei ole sallittua edes sille varatuissa paikoissa, kuten virkistys- tai leirintäalueilla, eikä maatalous- tai kasvijätettä saa polttaa. Mijasissa kaikki El Esparragal -puiston grillit on suljettu riskikaudeksi.

Lue lisää:
Maaliskuun sateet lyhensivät maastopalojen korkean riskin kautta Málagan maakunnassa
Mitä tapahtuu metsäpalossa palaneelle puulle Mijasin vuoristossa?

Lähde
mijascomunicacion.com

Teksti ja pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Top 10 matkakohdetta Fuengirolassa

Espanja.Com järjestää Koti Espanjassa – asumisen ja hyvinvoinnin messut Fuengirolassa lokakuussa 2024