AjankohtaistaAlue-esittelytAnna Venejärvi MadridissaEläminen ja lomailu

Ostoksilla Madridissa

Julkaistu: 15.04.2023

Monipuolinen ostoskaupunki Madrid kutsuu shoppailumatkalle. Kerromme, mistä löydät pääkaupungin parhaat ostoskadut ja -keskukset ja mistä teet edulliset second hand -löydöt.

Miljoonakaupunki Madrid on mitä parhain ostosmatkakohde, sillä kaupungista löytyy ostospaikkoja jokaiseen makuun ja budjettiin. Tarjonta vaihtelee luksusliikkeistä edullisiin second hand -putiikkeihin. Jos matkallesi osuu sateinen päivä, kaupungin valtavista ostoskeskuksista löydät kaiken tarvittavan saman katon alta. Tutustu Madridin suosituimpiin ostosalueisiin.

Gran Vía – Madridin kuuluisin ostoskatu

Gran Vía -kadulle keskittyy Madridin tunnetuin ostosalue. Keskuskadun varrella sijaitsevat maailman suurimmat ketjuliikkeet massiivisessa koossa, ja mikä parasta, tarjontaa on jokaiselle kukkarolle.

Gran Vían suurimmissa kaupoissa saa helposti hurahtamaan useamman tunnin. Kadulla on esimerkiksi maailman toiseksi suurin Primark (Gran Vía 32) sekä maailman suurin Zara. Gran Vían päässä, Plaza de España -aukiolla sijaitseva 9000 neliömetrin Zara-myymälä tarjoilee neljän kerroksen verran espanjalaismuotia tyylikkäissä puitteissa.

Alueen viimeisimpiin lisäyksiin kuuluu Japanin Zaraksi tituleerattu Uniqlo, jonka minimaalisen tyylikästä arkimuotia myydään nyt yhdessä Gran Vían upeista historiallisista rakennuksista (Gran Vía 37).

Gran Vía on Madridin kuuluisin ostoskatu.
Pikkuputiikkien Fuencarral ja Preciados

Gran Víalta on helppo kurvata Calle Fuencarral -kadulle kohti Chuecan kaupunginosaa tai Calle Preciados -kadulle Puerta del Sol -aukion suuntaan. Kummatkin lukeutuvat kaupungin tunnetuimpiin ostoskatuihin.

Preciadosin varrella on ketjuliikkeiden lisäksi yksi keskustan suurimmista El Corte Inglés -tavarataloista sekä Fnac (Preciados 28), joka houkuttelee musiikin, kirjojen ja elektroniikan ystäviä.

Fuencarral-katu tarjoilee puolestaan putiikkeja moneen makuun, etenkin rentoa katumuotia ja suosittujen kosmetiikkaketjujen liikkeitä. Kadun helmiin kuuluvat muun muassa H&M-konsernin laatumerkki COS (Fuencarral 16) ja ranskalainen Comptoir des cotonniers (Fuencarral 27). Katumuodin klassikoita edustavat esimerkiksi Calvin Klein Jeans (Fuencarral 18) ja Tommy Jeans (Fuencarral 9).

Jos jatkat seikkailua Chuecassa, kenkäostoksille kannattaa suunnata Calle Augusto Figueroa -kadulle. Sen tuntumassa on paljon kenkäkauppoja, esimerkiksi espanjalaisia nahkakenkiä edullisesti myyvä Estellés (Augusto Figueroa 18).

Luksusliikkeiden Salamanca

Luksuksen ystäviä kutsuu Madridissa Salamancan kaupunginosa. Alueen tunnetuin ostoskatu on huippumerkkien tähdittämä Calle Serrano, mutta myös Serranon lähikortteleissa on mitä parhain valikoima pieniä laatuliikkeitä aina sisustusputiikeista vaatekauppoihin. Kurkkaa tarjonta esimerkiksi läheisillä Hermosilla-, Goya- ja Velázquez-kaduilla.

Calle Serranon varrella sijaitsevat maailmanluokan luksusputiikit aina Guccista Versaceen ja Louis Vuittoniin. Vaatteita, asusteita, koruja – tarjonta on loputon. Klassisen espanjalaismerkki Loewen näyttävä liike (Serrano 34) on vierailun arvoinen.

Calle Serranon varrella sijaitsevat maailmanluokan luksusputiikit, kuten Versace ja Prada.

Läheiseltä Calle Hermosillalta voi löytää hieman edullisempia merkkejä, kuten laadukasta naisten muotia myyvät kaupat & Other Stories (Hermosilla 15) ja Brownies (Hermosilla 26).

Salamanca hemmottelee myös sisustajia. Pistäydy ainakin espanjalaisen Sargadelos-keramiikkamerkin myymälässä (Calle de Lagasca 25) ja monipuolisessa Guáimarossa (Velázquez 48).

Salamancassa on myös espanjalaisen Sargadelos-keramiikkamerkin myymälä.
Second hand -putiikkien Malasaña

Madrid ei ehkä ole eurooppalaisten kirpputorikaupunkien parhaimmistoa, mutta second hand- ja vintage-vaatteiden ystäville löytyy kuitenkin kaupungista hyvät apajat.

Suurin osa vintage-puodeista sijoittuu Malasañan kaupunginosaan, Tribunal-metroaseman läheisyyteen. Paras valikoima second hand -kauppoja on Calle de Velarde -kadun varrella. Löytöjä voi tehdä myös esimerkiksi Aramayo Vintage Madrid -liikkeessä (Calle Corredera Alta de San Pablo 2).

Jos kirpputorit kutsuvat, älä unohda Madridin suurimpia markkinoita. Rastro-markkinat järjestetään joka sunnuntaipäivä La Latinan kaupunginosassa, ja sen myyntikojuista voi hyvinkin tehdä antiikki- ja vintage-löytöjä.

Ostoskeskustärpit Madridiin

Luksusta – Galería Canalejas
Madridin upeimpiin hotelleihin lukeutuvan Four Seasonsin kyljessä sijaitsevaan Galería Canalejasiin kannattaa pysähtyä nauttimaan puhtaasta luksuksesta. Ostoskeskuksesta löydät laatumerkit Jimmy Choosta Valentinoon, ja sen upea ruokatori kutsuu herkuttelemaan.
Osoite: Plaza de las Canalejas 1, Madrid

Helppo ostospaikka – Plaza Río 2
Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Plaza Río 2 -ostoskeskus on yleensä mukavan rauhallinen ostospaikka, ja tarjolla on hyvä valikoima espanjalaisia ja kansainvälisiä ketjuliikkeitä. Samalla voit tutustua Manzanares-joen maisemiin ja läheiseen Matadero-kulttuurikeskukseen.
Osoite: Avenida del Manzanares 210, Madrid

Outlet-löytöjä – Las Rozas Village
Hieman Madridin kaupungin ulkopuolella sijaitseva Las Rozas Village on Madridin tunnetuin outlet-kylä. Myynnissä ei ole mitä tahansa outlet-kamaa vaan sen putiikeista voi löytää edulliseen hintaan vaatteita, asusteita ja kenkiä laatumerkeiltä aina Burberrysta Bossiin.
Osoite: Calle Juan Ramón Jiménez, 3, Las Rozas de Madrid

Las Rozas Village -outlet-kylä sijaitsee hieman Madridin ulkopuolella.

Aktiivisille perheille – X-Madrid
Alcorcónissa, hieman Madridin ulkopuolella sijaitseva X-Madrid on menevien lapsiperheiden suosikkikohde. Ostoskeskuksessa voi shoppailun ohella skeitata tai kokeilla vaikkapa surffausta, seinäkiipeilyä tai sukeltamista.
Osoite: Calle Oslo 53, Alcorcón

Lue lisää:
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Madrid muuttuu digitaaliseksi ja hyvästelee paperin ja lähitapaamiset
Suomalainen metsä alle kahden tunnin matkan päässä Madridista
Madridissa on katu, joka on kuin Hollywoodin Walk of Fame
Madridiin keinojärvi helteitä helpottamaan

Pääkuva Flickr
Kuvat ja teksti Anna Venejärvi
toimitus@espanja.com

Anna Venejärvi on yli 12 vuotta Espanjassa asunut toimittaja ja kirjoittaja. Hän asuu Madridissa ja kirjoittaa Espanja.Comille Espanjaan liittyvistä uutisista sekä erilaisista ajankohtaisista aiheista. Tämän kevään aikana Anna kirjoittaa Espanja.Comille muun muassa neljän artikkelin sarjan Madridista.

Jaa:

Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 2

Kymmenen vinkkiä majoituksen valintaan Espanjassa