Vertaa asuntoja

Suomalaiset haluavat matkalta paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia

Suomalaiset haluavat matkalta paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia

  • 17/01/2019

Matka 2019 -messujen toteuttaman Matkailututkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa matkalla erityisesti paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen sekä rentoutuminen. 

Matkamessujen Matkailututkimus 2019 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä.

Lepoa ja paikallista kulttuuria

Suomalaisia matkalla kiinnostaa hotellialueilla makoilun sijaan paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen. Paikalliset putiikit koettiin kiinnostavampina kuin suuret ostoskeskukset tai hotellien ostosmahdollisuudet. Paikallisuus kiinnostaa: vastaajista 62 % kertoi suuntaavansa mieluummin vähemmän tunnettuihin, kuin suosittuihin turistikohteisiin ja jopa 75 % kertoi syövänsä matkalla mieluummin katukeittiöissä kuin kuuluisissa ravintoloissa.

Matkalta haetaan ensisijaisesti lepoa ja rentoutumista, jopa yli 60 % vastaajista suosii yli viikon mittaisia lomamatkoja.  84% vastaajista haluaa myös pitää työ- ja lomamatkat erillään näiden yhdistämisen sijaan.

Toisaalta moninaiset pilvipalvelut, co-working -tilat sekä moninaiset kouluikäisten opiskeluvaihtoehdot mahdollistavat etätyön auringossa. Yhä useampi työikäinen asuukin vaikkapa kuukauden, pari  – tai koko vuoden – esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolla. Työ on toki aina työtä, mutta ulkomailla voit siirtyä lomatunnelmaan heti työpäivän ja -viikon päätteeksi. Uudet maisemat, tapahtumat ja makuelämykset odottavat aivan kulman takana.

Ulkomailla arkikin on elämys

”Suomalaiset ovat tällä hetkellä erityisen kiinnostuneita paikallisen kulttuurin kokemisesta. Tämä näkyy esimerkiksi ostoksilla käymisessä paikallisten kaupoissa ja toreilla. Arjessa olevat elämykset ja paikalliset tavat, myös katukeittiöiden ja pienten ravintoloiden ruoka – näitä suomalaiset haluavat matkoiltaan”, kertoo Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Inspiraatio ystäviltä ja mainoksista

Suomalaisten matkustuspäätöksiin ja -inspiraatioon vaikuttivat eniten ystävien tai tuttavien matkustuskokemukset.

Seuraavaksi eniten matkustuskimmokkeita saatiin matkanjärjestäjien, lentoyhtiöiden ja hotellien mainoksista. Erityisesti naiset hakevat  inspiraatiota varsin laajasti eri lähteistä. Nuoret, alle 25-vuotiaat, saivat kimmokkeen ystäviensä päivityksistä ja kuvista sosiaalisessa mediassa.  Kaikista vastaajista kolmannes sai matkustusinspiraationsa sosiaalisen median kanavissa näkemästään sisällöstä Instagramissa, blogeissa tai YouTube-videoissa.

Suurimmaksi osaksi päätöksen vapaa-ajan matkasta tekee henkilö itse. Mitä vanhemmaksi tullaan, sitä enemmän matkustuspäätöksissä kuunnellaan puolisoa tai kumppania. Naiset tekevät miehiä enemmän päätöksen itse tai vanhempia tai lapsia kuunnellen, miehet mukautuvat puolison tai kumppanin päätökseen useammin.

Inspiroidu Espanjasta

Jos Espanja kiinnostaa, tervetuloa Espanja.Comin tieto- ja palvelusivustolle. Tarjoamme tietoa ja ideoita matkailusta, lomailusta, elämisestä ja asumisesta kiinnostuneille suomalaisille. Paikallista kulttuuria, aitoja kokemuksia.

Sivuiltamme löydät ajankohtaisia artikkeleita, alue-esittelyjä ja videoita sekä vuokra-, loma- ja myyntiasuntoja. Lisäksi Yrityshakemistomme palvelee kellon ympäri Espanjasta yrityksiä ja palveluita etsiviä. Aurinkorannikolla asuu arviolta 30 000 suomalaista yli kuukauden vuodessa, ja erityisesti heille olemme tuottaneet Aurinkorannikon palvelukarttaa jo vuodesta 2002. Lisäksi Espanjan Hyvinvointi- ja Espanjan Asuntomessut ovat olleet jo vuosia odotettu tapahtuma Fuengirolan syksyssä.

Jaamme tietoa Espanjasta myös Suomessa järjestettävillä Koti Espanjasta -kiertueilla.

Pysy kuulolla, seuraa Espanja.Com -kanavia:

 

Matka 2019 on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 18.-20.1.2019.

 

Lähde: Messukeskuksen tiedote Matkailututkimus 2019:  Suomalaiset kaipaavat paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia
Pääkuva: Jaana Monto

Liity keskusteluun