AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Turruncúnin aavekaupungissa on loistavat vaellusreitit

Julkaistu: 08.03.2023

Turruncúnin hylätty kylä on maamerkki siitä, mitä menneisyys on jättänyt jälkeensä. Vanha kylä on yksi monista ympäri Espanjaa sijaitsevista nykyään asumattomista paikkakunnista. Siitä huolimatta se erottuu ainutlaatuisella kauneudellaan. Vielä 1900-luvun alussa Turruncúnissa oli noin 300 asukasta.

Turruncún sijaitsee La Riojan provinssissa Koillis-Espanjassa, lähellä Arnedon kaupunkia. Se oli kylä, jonka talous oli riippuvainen kaivostoiminnasta. Kun kaivokset suljettiin, kylä alkoi hiljalleen taantua ja 1980-luvun lopussa se oli täysin hylätty.

Turruncúnin hylätty kylä. Kuva Flickr.
Yksi kauneimmista aavekaupungeista

Turruncúnista, joka on Sierra de Peñalmonte -vuoriston rinteiden ja laaksojen suojassa, on tullut merkittävä kasvokuva La Riojan maaseudulle. Luonnon ja sen näyttävimpien aaverakennusten, kuten Santa María -kirkon raunioiden yhdistyminen on vaikuttava näky. Muita säilyneitä rakennuksia ovat Virginsin pyhäkkö, koulu, osa asuinrakennuksista ja maanalaiset kellarit.

Turruncúnin Santa María -kirkon sisätiloja. Kuva Flickr.

Kuten kaikista asumattomista kaupungeista, myös Turruncúnista on tullut useiden mystisten tarinoiden ja legendojen kohde. Yksi tarina liittyy kylän hautausmaahan, jonka maanpinnan kerrotaan haljenneen ja vainajien luiden nousevan esiin. Turruncúnissa oli 5.1 Richterin maanjäristys vuonna 1929, jolla oli suuret vaikutukset sekä kylään että sen ympäristöön.

Täydellinen ympäristö patikointiin

Se mikä suurinta osaa matkailijoissa Turruncúnin alueessa viehättää, on Peña Isasa -vuori. Sen huipusta on tullut pysyvä matkakohde patikointia harrastaville ja usein reitille lähdetään Turruncúnista. Reitti alkaa ja loppuu samaan paikkaan, ja se on noin 12 km pitkä. Lisäksi vuorenhuipulta voi nähdä Arnedon syvängön, laaksot ja Peñalmonte-vuoriston kalliot.

Huomionarvoinen on myös 11 km pitkä näköalareitti reitti Gatúniin. Lisäksi Turruncún sijaitsee lähellä Navarran, Zaragozan ja Sorian kaupunkeja, joihin voi kulkea pyöräilyreittejä pitkin.

Turruncún hylätty kylä, La Rioja. Kuva Flickr.
Miten Turruncúniin pääsee?

Matka Logroñosta Turruncúniin kestää noin 50 min pitkin N-2323 ja LR-123-maanteitä. Tudelasta matka kestää puolestaan noin 50 min pitkin LR-385-maantietä.

Lue lisää:
Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 1
Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 2
Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 3
Espanjan sisällissodan aikainen piilotettu kaupunki Almeríassa
Uponneesta kylästä uuteen kukoistukseen

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

AliExpress avaa viikonloppuna ensimmäisen myymälän Málagaan

Finavia helpottaa lentomatkustajien turvatarkastusta Helsinki-Vantaalla