Tutustu viiteen upeaan puutarhaan Málagan seudulla

Julkaistu: 30.07.2022
AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Málagan provinssissa on useita suuria kasvitieteellisiä puutarhoja, joista voi nauttia ympäri vuoden. Tunnettujen puutarhojen lisäksi kulkija voi viettää hellehetkiä varjossa myös tuntemattomammissa, pienemmissä puutarhoissa, joista jokaisella on omat erityispiirteensä.

Koko Málagan provinssin tunnetuin kasvitieteellinen puutarha suurelle yleisölle on Málagan kaupungissa sijaitseva La Concepción, mutta myös muissa kaupungeissa on hienoja puutarhoja, joissa voi nauttia laajoista kasvikokoelmista ja kävelyistä vihreässä ympäristössä. Benalmádenan La Paloma Park, Torremolinoksen La Bateria, Rondan Alameda del Tajoin tai Mijasin La Muralla ovat kaikki paikkoja, joissa voi vilvoitella helteisinä päivinä. Lisäksi muualla Málagan provinssin alueella on puutarhoja, jotka eivät ole kovin tunnettuja, mutta ehdottomasti vierailun arvoisia.

Esteponan Orquidario

Esteponan Orquidario-puutarha on kaupungin keskustassa sijaitseva upea 1 000 m² kolmikupolinen rakennus, jossa on uskomaton kokoelma orkideoita ja muita kasveja. Puutarha on suuri kasvihuone lampineen, korkeine vesiputouksineen ja vesilähteineen. Orkidealajeja on noin 1 300 ja ne ovat peräisin eri puolilta maailmaa. Yhteensä eri kasvilajeja on 5 000. Puutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Aikuisten lipun hinta on kolme euroa ja lasten yhden euron.

Esteponassa sijaitsevassa Orquidariossa on yli 5 000 eri kasvilajia. Kuva Wikimedia.
Torremolinoksen Molino de Inca

Torremolinoksen Molino de Incan kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Camino de los Pinaresin alueella, lähellä kaupungin keskustaa ja moottoritietä. Sen läheisyydessä on myös vesipuisto. Puutarha-alueelle on rakennettu kopio vanhasta Molino de Incan myllystä. Alueen pinta-ala on 15 500 m². Luontoa ja hiljaisuutta rakastavat saavat nauttia paratiisimaisesta kasvillisuudesta, suihkulähteistä ja useista eri lintulajeista.

Molino de Incassa on yli 1 000 eri kasvilajia, joihin kuuluvat 150 erilaista palmua, 300 puuta sekä 400 pensasta ja pienempää kasvia. Lintulajeja on noin 12, ja osaa niistä ei voi nähdä missään muualla Espanjassa. Alueella on myös 500 m² upea japanilainen puutarha.

Molino de Incan puutarhassa on itämainen tunnelma. Kuva Flickr
Alhaurín de la Torren Jardines del Bienquerido

Alhaurín de la Torressa sijaitsee viehättävä 12 000 m² japanilainen puutarha Jardines del Bienquerido. Puutarha avattiin maaliskuussa 2011 ja siitä lähtien se on ollut suosittu vierailukohde. Sisäänkäynnillä on vesiputous sekä pieni lampi, jossa on kaloja ja kilpikonnia. Alue on suunniteltu itämaiseen tyyliin, ja puutarhan kasvit on istutettu ja muotoiltu japanilaisen tyylin mukaisesti. Alueella on myös useita pagodoja eli itämaisia uskonnollisia rakennuksia sekä itämaisia koristeita. Lisäksi puutarhan läpi kulkee pieni puro, Arroyo Bienquerido, jonka ylittämistä varten on rakennettu muutamia kauniita siltoja. Puutarhassa on myös leikkipuisto lapsille.

Alhaurín de la Torren puutarha on viihtyisä koko perheen vierailukohde, jossa voi ihailla kauniita vuorimaisemia ja ottaa upeita valokuvia. Puutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin ja sisäänpääsy on maksuton. Tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa Alhaurín de la Torren kaupungin verkkosivuilta.

Benalmádenan Jardines del Muro

Jardines de la Muro on erityyppinen kuin aiemmin esitellyt puutarhat. Se on huomattavasti pienempi, mutta sen sijainti Benalmádena pueblossa on erityinen, sillä puutarhasta on upea näkymä Välimeren rannikolle. Pieni viileyttä ja varjoa tuova puutarha on Santo Domingo de Guzmán -kirkon ympärillä, jossa on myös vanha arabimuuri. Aiemmin alueesta oli jäljellä vain jäänteet, mutta vuonna 1980 se rekonstruoitiin kanarialaisen arkkitehdin César Manriquen suunnitelmien mukaan. Jardines de Murolta näkee myös Colomares-linnan.

Jardines del Muro Bénalmadenassa levittäytyy Santo Domingo de Guzmán -kirkon ympärille.
Frigilianan Santa Fiora

Santa Fioran historialliseen kasvitieteellisen puutarhaan on kerätty kasveja, jotka ovat olleet olleet tarpeellisia alueen asukkaiden päivittäisessä elämässä viimeisten vuosisatojen aikana. Kasveja on käytetty mm. ruuan valmistukseen, lääketieteeseen, korien punontaan, jalkineisiin, silkkiteollisuuteen, paperiin ja hajuvesiin.

Puutarhassa kasvaa esimerkiksi ruohokasveja, sokeriruokoa, palmunsydäntä, oliivipuita, alkuperäisyrttejä (timjami, rosmariini, oregano ja ruuta). Puutarhaa on koristeltu kauniilla ja värikkäillä keramiikkahahmoilla. Alueelle on pääsy useasta eri suunnasta ja siellä on myös petanque-kenttä.

Lue lisää Espanjan puutarhoista.

Lähteet
malagahoy.es
orchidariumestepona.com
turismotorremolinos.es
viajamalaga.com
disfruta.benalmadena.es
turismofrigiliana.es
Kuva Flickr (Jardin de La Concepción)

Jaa:

Nuoria vaatesuunnittelijoita palkitaan Esteponan muotiviikolla

Jalkapatikalla Taina on perillä