Uusi junayhteys yhdistää Málagan ja Antequeran

Julkaistu: 25.01.2023
AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Uusi Antequera Ciudad -asema aukeaa tänään 25. tammikuuta. Sen myötä Málagan ja Antequeran välinen junayhteys paranee huomattavasti.

Tähän asti sisämaahan on ollut yhteensä noin 20 AVE-, Avant- ja Media Distancia -junayhteyttä. Ne kaikki pysähtyvät Santa Anan asemalla, mutta se on 19 km päässä Antequeran keskustasta.

Málagan ja Antequeran välinen junayhteys aloittaa kuudella päivittäisellä lähdöllä molempiin suuntiin, ja matka kestää alle puoli tuntia. Uudelta asemalta on hyvät yhteydet myös muualle Espanjaan, sillä siellä pysähtyy päivittäin yhteensä 22 junaa: kahdeksan Granada-Sevilla Avant, kuusi Granada-Málaga Avant, kuusi Granada-Madrid AVE ja kaksi Granada-Barcelona AVE-junayhteyttä.

Katso uusien junavuorojen aikataulut täältä: https://www.renfe.com/es/en

Vasta valmistunut juna-asema sijaitsee kaksi kilometriä Antequeran historiallisesta keskustasta Carretera de Córdoba -tiellä. Asema on monien suurien yritysten lähellä, joihin on työliikennettä Málagasta. Aiempi vastaava junayhteys lopetti huhtikuussa 2015, ja sen palauttaminen onkin ollut jo kauan työmatkalaisten ja vapaa-ajan matkustajien toiveissa.

Antequeran uusi Antequera-Ciudad-asema. Kuva Espanja.Com.

Lue mitä kaikkea nähtävää ja tekemistä historiallisessa Antequerassa on:
Antequera – suoraan sydämeen

Toistaiseksi väliä kulkevat junat käyttävät suurnopeusratoja, mutta käytettävissä on lisäksi perinteisen raideleveyden ratoja. Siten uutta ratayhtyettä voivat Avant-junien lisäksi käyttää Media Distancia eli keskipitkän matkojen junat ja Civia-mallin junat, joita käytetään lähijunissa. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa palvelun, joka on keskipitkien matkojen (Media Distancia) ja paikallismatkojen (Cercanías) väliltä. Tällainen yhteys on tulossa myös Málagan ja Caminito del Reyn välille tämän vuoden maaliskuussa.

Lue lisää:
Uusi junayhteys vie patikoijat suoraan Caminito del Rey -reitille
Renfen edulliset luotijunat alkavat kulkea Málagaan alkukeväästä
Costa del Sol -linjan uuden juna-aseman rakentamishanke etenee

Lähteet:
diariosur.es
surinenglish.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Málagan provinssin sisämaahan kohdistuva matkailu on huippusuosittua

Asuntouutiskirje tammikuu 02/23