AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Mijas kilpailuttaa rantareitin laajentamista

Julkaistu: 26.12.2022

Mijasin kaupunginhallitus kilpailuttaa nykyisellään Mijasin La Calasta Marbellan suuntaan kulkevan puisen Senda litoral -rantareitin kaksi laajennettavaa osiota. Projekti yhdistää koko Mijasin rannikon.

Laajennettavat osuudet ovat La Calan ja Fuengirolan välillä. Laajennuksen budjetti on 4,8 miljoonaa euroa ja sen toteutusaika on kuusi kuukautta. 

Laajennus jaetaan kolmeen vaiheeseen, joista kaksi yhteensä kolmen kilometrin mittaista etappia on nyt julkisessa kilpailutuksessa. Kolmas, 2,3 kilometrin mittainen etappi jätetään myöhemmäksi, koska sen rakentaminen on haastavampi toteuttaa.

Kahden ensimmäisen vaiheen valmistumisen arvioidaan kestävän kuusi kuukautta. Mijasin kaupungin mukaan kyseessä on laajamittainen projekti, joka valmistuessaan kasvattaa kaupungin turismia. Reitti yhdistää koko rannikon ja se korostaa yhteyttä luontoon ja erityisesti mereen.

Kaksi ensimmäistä yhteensä kolmen kilometrin pituista reittiosuutta jakaantuvat 700 metrin ja 2,3 kilometrin osioihin. Lyhyempi osio kulkee La Calan rajalta chringuito El Sheriff -rantaravintolalle ja pidempi Fuengirolan rajalta El Faroon.

Senda litoral on suosittu kävelijöiden reitti. Kuva Flickr

Reitin keskimmäinen osio, joka toteutetaan myöhemmin sen vaikeuden vuoksi, on 2 377 metriä ja se kulkee chringuito El Sheriffiltä El Faroon. Infrastruktuurista vastaava Mijasin kaupunginvaltuutettu José Carlos Martín kertoo, että haasteita aiheuttavat talot, jotka ovat levittäytyneet osin julkisille maille. Projektissa on myös rakennusteknisiä vaikeuksia, jotka johtuvat kivistä ja maantien läheisyydestä.

Urakoista vastaava valtuutettu Roy Pérez tiedotti, että kaikki nyt tarjouskilpailutuksessa olevan urakan toteuttamisesta kiinnostuneet voivat jättää tarjouksen 9.1.2023 mennessä Plataforma de Contratación del Estado -alustan kautta. Hän myös kertoi, että urakka oli kilpailutuksessa jo muutama kuukausi sitten, mutta se vedettiin pois Ukrainan sodasta johtuvasta puun hinnan noususta. Tästä syystä urakan hintaa on jouduttu päivittämään 500 000 euroa ylöspäin.

Lue lisää
Fuengirolaan tulee ilmaisia busseja
Costa del Sol -linjan uuden pysäkin rakennushanke etenee
Caminito del Reyn uusi vierailuhanke avattiin

Lähde
Malagahoy
Pääkuva Flickr

Jaa:

Sukellus paikallisen kirpputorin uumeniin Espanjassa

Kotini Espanjassa: pariskunnan campo-talo Aurinkorannikon maaseudulla