Espanjan upeat laskettelukeskukset

Julkaistu: 14.01.2022
AjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Espanjassa voit laskettelun lomaan yhdistää auringonoton, viinitilan tai kulttuurikierroksen. Esittelemme neljä parasta laskettelukeskusta ja tuoreet kuulumiset tämän talven laskijoilta Sierra Nevadasta. Tiedossa lunta, aurinkoa ja lämmin keli!

Upeat kelit lasketella Sierra Nevadassa

Heikki Hietala ja Marjo Nurmiainen kävivät tämä viikon maanantaina kokeilemassa Sierra Nevadan rinteet. Paikka on ennestään tuttu riippuliitoharrastuksesta, mutta nyt mentiin ensi kerran rinteeseen Suomesta kylään tulleiden vieraiden kanssa. Heikki tosin muistelee kyllä käyneensä laskettelemassa siellä yhden kerran 20 vuotta sitten. -Ainakin rinteitä on tullut lisää, hän toteaa.

Heikki Hietala (vas) ja perhe nauttivat aurinkoisesta päivästä rinteessä. Kuva: Petter Ruuskanen

Kaikki rinteet eivät nyt olleet auki, mutta auki olevat olivat hyvässä kunnossa, kertoo Heikki -Lähdemme varmasti uudestaan, oli se niin hauskaa. Harvassa paikassa voi lasketella näin hyvissä olosuhteissa. On lunta, aurinkoa ja lämmintä. Ravintolan terassilla oli +8 astetta ja rinteessäkin pysyi plussan puolella.

350 lumitykkiä takaavat hyvät lumiolosuhteet. Kuva: Raimo Jaatinen

Samaa kehuvat Aurinkorannikolla talvet viettävät Raimo ja Aila Jaatinen, jotka käyvät Sierra Nevadassa laskettelemassa viikoittain. -Toisin kuin Suomessa, täällä ei tarvitse palella, sillä yleensä paistaa aurinko, kehuu Raimo. Heillä on kokemusta Sierra Nevadan rinteistä jo vuodesta 1994. Raimolta riittää ylistyssanoja Sierra Nevadalle. -Täällä on nykyään maailman parastasoisin lumetusjärjestelmä.

Sierra Nevadan konkarit, Raimo ja Aija Jaatinen viihtyvät rinteillä. Kuva: Raimo Jaatinen
Loistavat puitteet

Andalusiassa sijaitsevassa Sierra Nevadassa on 100 rinnettä ja noin 90 km hiihdettävää maastoa talvikauden huipulla. Lisäksi, jos olet reissussa perheen kanssa, alle 6-vuotiaat lapset saavat ilmaislipun, 60-69 -vuotiaille on tarjolla seniorlippu ja yli 70 -vuotiaat voivat ostaa kausilipun 64 eurolla.

Aloittelijoille on hiihtokouluja, ja rinteitä löytyy vinoista pelloista Maailman Cup tasoisiin, naurahtaa Raimo Jaatinen. Pulkkamäkikin löytyy jos tykkää mieluummin laskea istualtaan. Sierra Nevadassa voi myös harrastaa murtomaahiihtoa sekä lumikenkäilyä. Paikanpäältä suksivuokraamoista voi vuokrata myös lasketteluvaatteet.

Pilvien päällä paistaa aurinko! Kuva: Raimo Jaatinen

Sierra Nevadassa voi pitää myös hauskaa keskuksen teema-alueella Pista de El Marissa. Tämä osa laskettelukeskuksesta sijaitsee Borreguilesin alueella ja on suunniteltu erityisesti perheille, jossa sekä lapset että aikuiset voivat nauttia lumesta. Rinteessä näkyy kaikenikäisiä, enkä ole edes vanhimmasta päästä, toteaa 77 -vuotias Raimo Jaatinen.

Toinen loistava vaihtoehto perhelomalle Sierra Nevadassa on Pista del Bosque, jossa on 200 metrin teema-alue täynnä metsäeläinhahmoja, jotka opastavat lapset hauskalle igluleirille. Ja kun kaikki ovat väsyneitä runsaasta hiihtämisestä ja tarvitsevat tauon, kannattaa poiketa Chiki Clubissa, Sierra Nevadan perheravintolassa, joka on koristeltu lasten aiheilla ja kaiken ikäisille soveltuvilla huonekaluilla.

Puitteet ovat loistavat, kehuu Raimo Jaatinen. Kuva: Raimo Jaatinen

Luolaan kaivettu iso parkkihalli on aivan hissien ja palveluiden tuntumassa. Sinne on kätevä käydä jättämässä varusteet jos haluaa päivän päätteeksi lähteä ravintolaan ja kauppoja kiertelemään.

Raimo Jaatinen antaa vinkin että vierailua ei kannata suunnitella viikonloppuun eikä espanjalaisten juhlapäivään. -Väkeä on niin paljon, että saattaa käydä jopa niin, että alueelle ei mahdu. Tai jos mahtuu, niin alue on aivan täynnä ja jonot mahdottoman pitkät. Missään Euroopan hiihtokeskuksessa en ole nähnyt niin paljon ihmisiä, toteaa Raimo.-Moni ei osaa kuvitella kuinka innokkaita espanjalaiset ovat laskettelemaan.

Baqueira Beret

Katalonian Pyreneillä sijaitseva Baqueira Beret on yksi Espanjan suosituimmista laskettelukeskuksista ja siellä voi nähdä jopa yli metrin paksuudesta lunta.

Baqueirasta voit löytää Espanjan parhaita laskettelurinteitä. Kuva: Cantabrucu / Wikimedia Commons

Baqueirassa on myös joitain Espanjan parhaista lumilautailumahdollisuuksista, mukaan lukien kaksi lumipuistoa, Marmotes ja Blanhiblar boardercross, joista jälkimmäinen on ihanteellinen, jos olet aloittelija. Marmotesin lumipuistossa on kolme vaikeustasoa: aloittelija, keskitaso ja vaativa.

Valdezcaray

La Riojan alueella sijaitseva Valdezcaray on vaatimaton laskettelukeskus, jossa on yleensä noin 15 kilometriä lasketeltavaa maastoa ja noin 20 avointa rinnettä kauden huipulla. Jos sinulla on tiukka budjetti, aikuisten hiihtopassin saa täältä hintaan 29 euroa ja jos matkustat arkipäivinä sesongin ulkopuolella, lippu maksaa vielä vähemmän. Suksien, monojen ja sauvojen vuokraus on myös erittäin edullista verrattuna muihin Espanjan laskettelukeskuksiin.

Valdezcaray on edullisempi kuin Espanjan muut laskettelukeskukset. Kuva: total13 / Flickr

Ja jos muutaman hiihtokerran jälkeen haluat tehdä jotain erilaista, kannattaa hyödyntää La Riojan maaseutumatkailua, gastronomiaa ja viinimatkailua. Alue on kuuluisa paljon muustakin kuin lumesta!

Candanchú

Joillekin rinteillä liukuminen ei ole sitä mitä he etsivät hiihtolomalta. Mutta ei syytä huoleen: Espanja tarjoaa myös murtomaahiihtoa niille, jotka haluavat nauttia upeista talvimaisemista rauhallisemmalla vauhdilla. Parhaat reitit tähän tarjoaa Aragonian Pyreneillä sijaitseva Candanchú.

Candanchússa on erinomaiset murtomaahiihtomahdollisuudet. Kuva: Mikel Ortega / Flickr

Täällä hiihtoalue sijaitsee La Rinconadassa, jossa on 3 reittiä, joiden pituudet vaihtelevat 2,5 kilometristä 7,5 kilometriin. Tällä alueella on myös Espanjan ainoa keskus, joka on omistettu ampumahiihdolle. Näin ammut kaksi kärpästä yhdellä laukauksella, murtomaahiihdon ja kivääriammunnan.

Lue myös muista talviaktiviteeteista Espanjassa.
Tai jos haluat mennä vain ihailemaan Espanjan lumipaikkoja.

Lähde: Idealista

Jaa:

Perhospuisto Espanjan suosikkinähtävyys

Koronan status halutaan muuttaa tavalliseksi influenssaksi

add one