Nautinnollinen seitsemän maaseutukylän viikonloppureitti Córdobassa

Julkaistu: 07.12.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Córdoba on yksi Andalusian taianomaisimmista kaupungeista, ja Córdoban provinssissa on myös kauniita kyliä, joihin voi tutustua vaikka viikonloppumatkalla.

Viikonlopun aikana voi nauttia maukkaasta ruokakulttuurista, hienosta arkkitehtuurista ja autenttisesta kyläkulttuurista. Mukaan kannattaa varata mukavat kengät ja rennot vaatteet.

Zuheros

Zuherosin viehättävässä kaupungissa erityisen kiinnostuksen kohde on sen vanha kaupunki, jossa on valkeita taloja, kapeita katuja sekä vanha muslimilinna. Muita kiehtovia nähtävyyksiä ovat Iglesia de los Remedios -kirkko, joka on rakennettu vanhan moskeijan ja Casa de Muza -tornin raunioiden paikalle. Zuherosin lisäviehätys on 4 km päässä keskustasta sijaitseva Cueva de los Murciélagos -luola, joka on peräisin neoliittiselta aikakaudelta.

Zuherosissa on komea maurilinnoitus. Kuva Flickr.
Hornachuelos

Kuudenkymmenen kilometrin päässä Córdobasta Guadalquivir-joen rannalla ja Sierra de Hornachuelos -luonnonpuiston sydämessä sijaitsee Hornachuelosin kylä. Kauniit maisemat, kuten korkeat seinämät ja rehevä kasvillisuus, ovat juuri Guadalquivir-joen ansiota. Kaupungissa on muslimiaikakauden rakenne, ja arabivaikutteita näkyy edelleen myös sen linnassa. Vuoristosta ja luonnosta erottuu myös vaikuttava Seminario Santa María de los Ángeles, joka on vanha fransiskaaniluostari 1400-luvulta. Muita kiinnostavia nähtävyyksiä ovat Palacio ja Jardines de Maratalla -puutarha.

Hornachuelosissa on tyypillisiä andalusialaisia kujia. Kuva Wikimedia.
Villanueva de Córdoba

Mikäli gastronomia kiinnostaa, Villanueva de Córdobassa ruoka on todella hyvää. Tarjolla on tietysti esimerkiksi parasta Iberian kinkkua. Rautatammien ympäröimässä Villanueva de Córdoban El Valle de los Pedrochessa voi maistella perinteisiä ruokia. Niitä ovat esimerkiksi chanfaina, joka valmistetaan lampaanlihasta, keitetystä verestä, sipulista, valkosipulista, laakerinlehdestä ja chilistä. Toinen perinteinen ruokalaji on las migas tostás eli espanjalainen pyttipannu, jonka pääraaka-aine on kuivahtanut leipä.

Iglesia de San Sebastián ja de San Miguel Arcángel -kirkkojen lisäksi Villanueva de Córdobassa on kuparikaudelta peräisin oleva hautausmaa Dolmen de Las Aguilillas.

Villanueva de Córdobassa voi harrastaa myös patikointia, pyöräilyä ja lintujen tarkkailua.

San Miguel Arcángel -kirkon torni hallitsee Villanueva de Córdoban maisemaa. Kuva Wikimedia.
Almodóvar del Rio

Almodóvar del Riossa on hienoa kulkea maurien ajan tunnelmaa huokuvilla kaduilla ja ihailla Castillo de Almodóvar -linnaa. Castillo de Almodóvar ei ole pelkästään nähnyt historiansa aikana useita taisteluja, vaan viime aikoina se on päässyt näkyville myös Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkana.

Castillo de Almodóvar on majesteetillinen näky. Kuva Flickr.
Priego de Córdoba

Córdoban provinssin eteläosassa sijaitsee Priego, joka ilmentää tyypillistä Andalusiaa. Sen valtava historiallinen ja taiteellinen perimä tekee siitä yhden pääturistialueista Andalusian sisäosassa. 

Priegossa on myös näköalapaikka Balcón del Adarve, josta on upeat näkymät vuoristoon. Kylän keskuksessa La Villassa on vahvoja keskiaikaisia ja muslimivaikutteita. Mukulakivikadut ovat kapeita, rakennukset valkokalkittuja ja parvekkeet koristeltu kauniilla kukilla. Tämä kaikki saa aikaan tunteen, että olisi siirtynyt ajassa taaksepäin.

Muita paikkoja, joissa kannattaa vierailla ovat Carnicerías Reales, joka on 1500-luvulta peräisin oleva teurastamo sekä tori ja Iglesia de la Asunción -kirkko, joka on peräisin Andalusian barokkiajanjaksolta.

Priego de Córdobasta on huikeat näkymät. Kuva Wikimedia.
Cabra

Cabran perinteikäs kylä sijaitsee Sierras Subbéticas luonnonpuistossa. Vanhimmalla alueella Barrio de la Villassa on arabimuurien jäänteet ja Castillo de los Condes de Cabra -linna. Toinen viehättävä paikka on Barrio del Cerro, joka on kapeiden kujien juutalaiskortteli.

Cabran linna. Kuva Wikimedia.
Iznájar

Iznájarnin kylä sijaitsee Subbética Cordobesan alueella tekojärven rannalla. Kylän kadut ovat värikkäät ja maisemat kauniit. Iznájarin linnoitus on yksi kylän merkittävimmistä nähtävyyksistä, mutta viehättävin paikka on Patio de las Comedias. Se on entinen keskiaikainen tori, joka 1500-luvulla otettiin uudelleen käyttöön teatterina.

Iznajarissa on monenlaista nähtävää. Kuva Flickr

Lue lisää
Tutustu tänä kesänä Andalusian kauniisiin kyliin
Näe ja koe kuusi viehättävää kylää Pohjois-Espanjassa
Espanjan eri provinssien suosituimmat pikkukylät
Kauneimmat keskiaikaiset kylät Espanjassa

Lähde
20minutos.es
Artikkelikuvassa Zuheros (Flickr)

Jaa:

EU ehdottaa turistivuokra-asuntojen tarkempaa valvontaa

Uutiskirje joulukuu 01/22