Alue-esittelytEläminen ja lomailuEsa Ennelin Barcelonassa

Seitsemän upeaa kuvauspaikkaa Barcelonassa

Julkaistu: 04.02.2024

Barcelona on yksi Espanjan vierailluimmista kaupungeista, eikä ihme, sillä kaupunki on täynnä nähtävää ja upeita kuvauskohteita. Alla esittelyssä toimittajamme Esa Ennelinin seitsemän lempipaikkaa Barcelonasta, jotka kannattaa ehdottomasti kuvata kaupungissa käydessä.

1. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Catalonian taidemuseo on yksi parhaista paikoista ikuistaa maisemakuvia Plaça de Espanyan aukiolta ja Barcelonan kaupungista. Se sijaitsee Montjuïc-kukkulan juurella, ja helpoin tapa päästä sinne on ottaa metro Plaça de Espanyalle ja kävellä sitten Av. De la Reina Maria Cristina -katua pitkin kukkulan juurelle. Ulkorakenteiset liukuportaat helpottavat nousua kukkulalle.

2. Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc on linnoitus, joka kohoaa Montjuïc-kukkulan korkeimmalle kohdalle Barcelonan sataman vieressä. Sieltä avautuvat upeat merinäkymät ja maisemat kaupungin keskustan ylle. Suositeltavin reitti kukkulan huipulle on ottaa Paral.lel-metroasemalta Funicular-juna ylös Montjuïcin puistoon ja sieltä edelleen Teleferic de Montjuïc -riippuhissi suoraan linnoituksen läheisyyteen. Paluumatka alas Barcelonan rantaan on kätevä vanhalla Teleferic del Port -riippuhissillä.

3. Barcelonetan ranta

Barcelonetan ranta tarjoaa upeita kuvia vuodenajasta riippumatta. Rannan kuvauksellisuutta täydentää vaikuttava W-hotelli. Henkilökohtaisesti suosittelen matkaa Ciutadella Villa Olímpica -metroasemalle ja kävelyä rantaa pitkin kohti kaupungin keskustaa, ohittaen samalla Barcelonan Casinon.

4. La Rambla

Noin 1,5 kilometriä pitkä La Rambla on yksi Barcelonan kuuluisimmista kaduista. Se pulppuaa elämää, ravintoloita, kahviloita ja pikkumyymälöitä. Kadun alapäässä kohoaa vuonna 1888 valmistunut Kolumbuksen 60 metriä korkea monumentti, jonka huipulle pääsee hissillä ihailemaan upeita 360 asteen maisemia Barcelonan yli.

5. Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia on yksi Barcelonan tunnetuista ostoskaduista. Sen alkupiste on aivan kaupungin ydinkeskustassa, Plaça Catalunyan kulmalla. Katua reunustavat huippumuotiliikkeet ja kaksi arkkitehti Antoni Gaudín kuuluisimpiin kuuluvaa taloa, Casa Milá ja Casa Batlló.

6. Sagrada Família

Sagrada Famílian ympäristössä voi ikuistaa upeita valokuvia. Oma suosikkikuvauspaikkani on Avinguda de Gaudí -katu ja Plaça de la Sagrada Família -puisto. Kirkko on täynnä kiehtovia yksityiskohtia, jotka voivat vangita katseen tuntikausiksi. Sagrada Família sijaitsee hieman kauempana ydinkeskustasta, mutta sinne pääsee helposti Sagrada Famílian metroasemalta.

7. Tibidabo

Tibidabo on Barcelonan korkein kukkula, jonka huipulla komeilevat upea kirkko ja huvipuisto, tarjoten näköalan koko Barcelonan kaupunkiin. Kirkkaalla säällä näkymät ulottuvat jopa Mallorcan saarelle asti. Kukkulan huipulle nouseminen vaatii hieman vaivaa. Aloita matka Ferrocariles Catalanes -junalla Avenida Tibidabo -aukiolle, vaihda sitten vanhanaikaiseen raitiovaunuun ja nouse sen kyydissä ylös Av. Tibidabo -kadun päätyyn. Siellä odottaa Funicular del Tibidabo -vuoristojuna-asema, josta pääset suoraan Tibidabo-kukkulan huipulle.

Lue lisää Barcelonasta:
Antoni Gaudín Sagrada Família -kirkon rakennusprojekti on jatkunut yli 100 vuotta
Näin vältät taskuvarkaita Barcelonassa

Teksti ja kuvat Esa Ennelin
esa@espanja.com
toimitus@espanja.com

Esa Ennelin toimii Barcelonasta käsin sekä järjestötyön että kulttuuriprojektien edistämistehtävissä. Järjestötöiden lisäksi hän on erikoistunut mm. katuvalokuvaamiseen, ja sukeltanut viimeisten 15 vuoden aikana todella syvälle Barcelonan sykkeeseen. Hän haluaa johdattaa lukijat valokuvien ja juttujen välityksellä Barcelonan kaupungin uskomattomaan historiaan ja kulttuuriin.

Esalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen esa@espanja.com.

Jaa:

Meluisat naapurit Espanjassa – mikä neuvoksi?

Mitä tehdä Espanjassa – 12 vinkkiä koko vuodelle osa 2