Torremolinoksen viihtyisät ja kuvaukselliset viherkeitaat

Julkaistu: 06.03.2020
Alue-esittelytUusimmatVideot>Alue-esittelyt -videot
add one

Torremolinoksen puistot jäävät monelta huomiotta, sillä ne sijaitsevat hieman keskustan ulkopuolella. Kolme suosituinta viheraluetta ovat kukin oman tyylisensä ja ne kaikki kutsuvat käymään ja viihtymään.

Parque de La Batería

Tämä laaja ja monipuolinen puisto piiloutuu asuinalueen keskelle. Torremolinoksen keskuspuistoksi kutsuttu “Tykkipuisto” löytyy Carihuelan rannan yläpuolelta.

Puistossa voi ihan vaan löhöillä tai reippailla. Sieltä löytyy useampi kuntoilulaite ja hyvät polut kävelyyn ja pyöräilyyn. Puiston keskellä sijaitseva iso tekojärvi houkuttelee soutelemaan vuokraveneillä. Viikonloppuisin se on erittäin suosittu picnic -paikka lähistön perheille. Viikolla puisto on rauhallinen keidas luonnonrauhasta nauttimiseen.

Puisto on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä siellä on tilaa juoksennella turvallisesti. Myös iso leikkipuisto ja karuselli houkuttelevat perheiden pienempiä. Tuttipuuhun voivat sen iän ohittaneet jättää tuttinsa.

Kasveista kiinnostuneille puut on lajimerkitty, ja suihkulähteet sekä muut teokset viehättävät esteetikkoja.

Nimensä puisto on saanut siellä esillä olevista tykeistä, jotka varmasti kiinnostavat kaikenikäisiä. 15 -metrisestä tornista on upeat näkymät niin vuorille kuin rannalle.Parkkipaikkoja puistosta ja sen lähettyviltä löytyy 150 autolle. Viikonloppuisin kannattaa suunnistaa aikaisin paikalle tai mennä julkisilla, sillä parkkipaikka täyttyy nopeasti. Lähin bussipysäkki paikallisbussi T-1:n ”Avenida del Carmelo II”  on parin sadan metrin päässä ja rantatieltä pysäkiltä”Carlota Alessandri”on 10 minuutin reipas kiipeäminen ylämäkeen. Puiston ainut sisäänkäynti on Montemar Alto -junaseman lähettyvillä.

Puistossa on wc:t ja automaatti, mistä saa välipaloja. Tänne on vapaa pääsy, mutta lemmikkieläimet eivät ole tervetulleita.

Pinar de los Manantiales

Andalusian yksi suurimmista sunnuntai -markkinoista pidetään sunnuntaisin Torremolinoksen härkätaisteluareenan ympärillä ja sen molemmin puolin leviää kaunis pinja -metsikkö. Se tunnetaan parhaiten syksyisen Ferian juhlapaikkana.

Ympäri vuoden sunnuntaisin puistoon keräännytään viettämään päivää ja grillaamaan lounasta, sillä se on viihtyisä ympäri vuoden ja siellä viihtyvät niin lapset kuin koiratkin. Grillipaikkoja on runsaasti ja sopu sijaa antaa. Ota omat hiilet mukaan.

Alueen nimi tulee sen alla virtaavista vesistä (manantial – lähde), joista aikanaan saatiin Malagaan vesi.

Autoille on runsaasti parkkipaikkoja tien vieressä, mutta itse puistoon ei autoja saa ajaa. Torremolinoksen keskustan juna-asemalta sinne kävelee noin 15 min ja Montemar Alton asemalta alueen länsipäähän noin 10 min. Muista, että avotulenteko on kielletty 1.6-15.10.

Jardín Botánico de Molino de Inca

Pinja -metsän Malagan päässä pääset vesilähteiden äärelle. Joka puolella virtaava pulppuava vesi on tunnusomaista tälle kasvitieteelliselle puutarhalle.

Ulkopuolelta pieneltä näyttävään tilaan on saatu mahdutettua iso määrä koettavaa kaikille aisteille. Mutkittelevat polut vievät lähteeltä toiselle ja runsas kasvisto luo viidakkomaisen tunnelman. Kauniit kukka-asetukset, suihkulähteet ja patsaat tekevätkin tästä suositun kuvauspaikan.

Tukaaneja, pöllöjä, haukkoja ja muita lintuja voi katsella lintuhäkeissä ja lentoesityksissä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12. Esitys pitää tilata ajoissa etukäteen, sillä linnut eivät saa ruokaa esitys eivätkä sitä edeltävänä päivänä, jotta ne palaavat takaisin esityksestä. Esitykset ovat ilmaisia ja katsomoon mahtuu enintään 50 henkeä.

Kunnostettu myllyrakennus on kaunis ja siellä voit tutustua toiminnan historiaan. Pienoismalleissa esitellään eri laitteiden toimintoja ja ne saa liikkumaan napista painamalla.

Alue on upea ja se houkutteleekin hääpareja ikuistamaan siellä ikimuistoisen päivänsä. Kuviin täytyy pyytää lupa kaupungintalolta ja artikkelin kirjoitushetkellä se maksoi 100e. Puhelinnumero kaupungintalolle 952 379 571.

Puistoon on parin euron pääsymaksu ja hieman edullisempi kaupungin asukkaille.

Lue lisää artikkeleista

Torremolinoksen kasvitieteellinen puutarha ihastuttaa

Monipuolinen Torremolinos kutsuu 

Torremolinoksen kuuluisat Romeriat ja Feriat

Jaa:

Paljonko maksaa vuokrasopimuksen purkaminen Espanjassa?

Menovinkit 6.-8.3.2020

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.