AjanvieteAlue-esittelyt

Urbaanit seinämuraalit tuovat väriä Fuengirolan kaduille

Julkaistu: 30.11.2023

Yksi Fuengirolan kaupungin vilkkaimmista alueista, El Boquetillo, on muuttunut ulkoilmataidemuseoksi, jossa voi ihailla lukuisten taiteilijoiden luomuksia.

Fuengirolassa on nyt upea seinämaalauksista koostuva urbaani ulkoilmamuseo. Hanke alkoi muutama kuukausi sitten EU-varoin rahoitettuna ja Fuengirolan kaupungin vetämänä. Tavoitteena oli uudistaa El Boquetillo, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä asuinalueista lähellä Avenida de Mijasia.

El Boquetillo on saanut uuden ilmeen seinämaalausten myötä.

Muraalit ovat herättäneet kiinnostusta

Näyttävät muraalit ovat olleet suuri menestys, ja ne ovat vetäneet sekä katutaiteen ystäviä että turisteja El Boquetilloon.

Ulkoilmamuseon muodostaa kaiken kaikkiaan 19 seinämaalausta. Pian teoksia on 20, sillä yksi niistä on yhä työn alla. Seinämaalauksia ovat luoneet useat tunnetut taiteilijat.

Katso muraalien esittely tästä.

Seinämaalaukset on luotu usean eri taiteilijan panostuksella.

Projektissa on mukana useita tunnettuja taiteilijoita

Yksi ainutlaatuisen ulkoilmagallerian taiteilijoista on Lidia Cao. Hänen teoksensa Adapt Or… (Sopeudu tai…) kertoo sopeutumisesta uuteen ympäristöön nuoren pojan kautta. Teoksessa poika on meren pinnan alla silmät kiinni. Taustalla on rankka tarina, jossa lapsi pääsee yli negatiivisesta tilanteesta tahdonvoimansa ja neuvokkuutensa ansiosta.

Bioluminescence-seinämaalaus on taiteilija Manuel Delgado Díazin luomus. Díaz tunnetaan paremmin nimellä Murfin. Hänen tarkoituksenaan on upottaa katsojat viihdyttävään, merelliseen maailmaan, joka on täynnä fantasiaa ja surrealismia.

Adapt Or… – ja Bioluminescence-muraali.

Fuengirolalaisen taiteilijan Alejandro Bermejom del Ríon teos Vida Marina (Merellinen elämä) on myös osa muraalikokoelmaa. Hänen työnsä taustalla on ideologia meren ekosysteemin suojelemisesta ja säilyttämisestä. On arvioitu, että jopa 20 prosenttia Välimeren lajeista, mukaan lukien valekarettikilpikonna, on vaarassa. Taiteilijan mielestä onkin tärkeää lisätä tietoisuutta kestävämmästä tulevaisuudesta.

Alejandro Bermejom del Ríon muraali Vida Marina.

Tunnetun urbanitaiteilija El Alfilin teos Un mar en tus ojos (Meri silmissäsi) on myös osa muraalitaidekokoelmaa. Hänen työnsä on omistettu merelle. Malagalainen taiteilija on tunteellinen tässä teoksessa, jonka tarkoituksena on saada katsoja pohtimaan syvällisemmin taideteosta.Taiteilija El Alfilin Un mar en tus ojos -muraali.

Unelmien taika (La magia de los sueños) on sevillalaistaiteilija Katon maalaama. Maalauksessa on tyttö, jota ympäröivät auringonlaskun viimeiset säteet ja hän pitelee käsissään meritähteä. Kato haluaa teoksillaan viestittää ajatusta, että synkimpinäkin aikoina on aina valoa, joka opastaa unelmia kohti. Teoksen kaukaisessa horisontissa näkyy Sohailin linna, joka on yksi Fuengirolan tunnusomaisimmista rakennuksista.

La magia de los sueños -muraali on sevillalaistaitelija Katon luomus.

Myös tunnettu galicialainen taiteilija Lulla Goce jätti jälkensä seinämuraaleihin teoksellaan Garden, joka on kunnianosoitus luonnolle ja rauhalle.

Lulla Gocen maalaama seinämuraali Garden on kuvassa vasemmalla.

Lue lisää Fuengirolasta:
Fuengirolassa avataan joulumarkkinat
Fuengirolan silta remonttiin kolmeksi kuukaudeksi
Fuengirolan busseissa tänä vuonna yli kaksi miljoonaa matkustajaa
Fuengirolan parhaat asuinalueet

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjan suurin planetaario rakennetaan Málagan Ikean viereen

Espanjassa Ellun kaa! -osa 34