AjankohtaistaAsuminen

Fuengirolan parhaat asuinalueet

Julkaistu: 08.09.2023

Asunnon hankinnassa ja asuinpaikan valinnassa on huomioitava monia tekijöitä, esimerkiksi ilmasto, sijainti, ympäristö, infrastruktuuri ja asuinalueen tulevaisuus. Viime vuosina Etelä-Espanja on pärjännyt monilla hyvän asumisen osa-alueilla erinomaisesti, ja sekä asuntojen kysyntä että asuntokauppa on ollut alueella vilkasta.

Costa del Sol on tällä hetkellä yksi Espanjan parhaista alueista asuntosijoittamiselle. Sen parhaisiin alueisiin lukeutuu myös Málagan provinssissa sijaitseva Fuengirolan kaupunki, jossa on monipuolinen ja kilpailukykyinen kiinteistötarjonta.

Fuengirola on jo pitkään ollut suomalaisten suosikkimatkakohde, jonne moni palaa yhä uudelleen. Useat kaupunkiin ihastuneet ovat ottaneet askeleen eteenpäin pelkästä lomailusta ja muuttaneet Fuengirolaan asumaan joko vakituisesti tai lyhyemmäksi ajanjaksoksi.

Yli 80 000 asukkaan Fuengirola tarjoaa laajan valikoiman asuntoja niille, jotka haluavat asua lähellä rantaa ja merta sekä nauttia auringosta. Etenkin rannan läheisyydessä sijaitsevilla asunnoilla on kova kysyntä.

Ennen asunnon hankintaa on hyvä tutustua tarkemmin Fuengirolan kaupunginosiin ja siihen, minkälaista niissä asuminen on. Fuengirola on jaettu kymmeneen eri alueeseen, joita ovat Miramar, San Cayetano, Fuengirolan keskusta, El Boquetillo, Pueblo López, Las Chozas, Recinto Ferial, Los Boliches, Los Pacos ja Torreblanca.

Niistä tällä hetkellä kysytyimpiä ja suosituimpia ovat Fuengirolan keskusta, Miramarin ja Sohailin linnan alueet, Los Boliches ja Torreblanca.

Fuengirolan keskusta

Fuengirolan keskusta on hyvin hoidettua ja kaunista aluetta. Se sijaitsee vain noin kymmenen minuutin kävelymatkan päästä Välimeren rannasta ja suositusta ranta-paseosta. Kaupungin keskustassa on kansainvälinen ja rento tunnelma, joka houkuttelee asukkaita ja lomailijoita ympäri maailman. Liikenneinfrastruktuuri on erinomainen, ja liikkuminen on helppoa joka suuntaan.

Keskustassa on mahdollista nauttia vilkkaasta ja rikkaasta sosiaalisesta elämästä sekä monipuolisista palveluista. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia liikkeitä ja ruokakauppoja sekä laadukkaita ravintoloita ja kahviloita. Nähtävää ja ajanvietettä löytyy kaiken ikäisille, ja lisäksi monet festivaalit, markkinat ja kulttuuritapahtumat järjestetään juuri keskustan alueella.

Fuengirolan keskustan feria-alueella järjestetään markkinoita ja tapahtumia.

Fuengirolan keskusta tarjoaa monenlaisia asumisvaihtoehtoja vanhemmasta asuntokannasta uudistuotantoon. Vaikka ollaan vilkkaan kaupungin keskustassa, tarjolla on myös rauhallista asumista kaikkien mukavuuksien keskellä.

Myynnissä olevia asuntoja Fuengirolan keskustassa

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Fuengirolan keskusta
 • 2–3 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 488 000 €

Lisätietoja: Edificio España

 • Kerrostalo
 • Fuengirolan keskusta
 • 2 mh
 • Hinta: 230 000 €

Lisätietoja: Kerrostalohuoneisto 2 Mh, Fuengirolan Keskusta

Miramarin ja Sohailin linnan alue

Keskustasta länteen sijaitseva Miramarin ja Sohailin linnan alue on yksi Fuengirolan halutuimmista alueista. Alueen maamerkki on Sohailin linna, joka on suosittu nähtävyys ja ulkoilualue.

Alueelta on upeat maisemat rannalle, jokisuulle ja kaupunkiin. Sijainti on loistava, sillä keskusta on kävelymatkan päässä ja rannalle on helppo pääsy. Koiran omistajille alue on ihanteellinen, sillä Sohalin alueella on Playa del Castillo Sohail -koiraranta, jossa koirat saavat ulkoilla ja uida vapaasti.

Miramarin ja Sohailin linnan alueelta on suora pääsy rannalle.

Aivan vieressä sijaitsee myös Miramarin ostoskeskus monipuolisene palveluineen. Miramarin Carrefour-hypermarket palvelee kesäisin myös sunnuntaisin, ja sieltä löytyy elintarviketarjontaa vaativampaankin makuun. Kaupan hyllyiltä on poimittavissa myös joitakin suomalaisia tuotteita.

Los Boliches

Keskustasta itään päin sijaitseva Los Boliches on jo pitkään ollut suomalaisten suosiossa. Los Boliches on kodikas alue kapeine katuineen ja kuvankauniine taloineen. Sitä leimaavat myös sataman läheisyys ja merellisyys.

Los Bolichesissa on merellinen tunnelma.

Los Boliches on eloisa kaupunginosa, jossa on paljon ravintoloita ja kauppoja. Joukkoon mahtuu myös Suomi-kauppoja, joista saa hankittua esimerkiksi ruisleipää ja salmiakkia koti-ikävän iskiessä. Se on lisäksi tunnettu rannasta, jonka hiekka on tummaa ja hienoa.

Los Bolichesissa on paljon ravintoloita ja kauppoja.

Los Bolichesissa on paljon asuntotarjontaa, mukaan lukien uudiskohteita. Alueen infrastruktuuri on erinomainen, sillä siellä on linja-autoyhteyksien lisäksi paikallisjuna-asema. Junalla pääsee kätevästi Benalmádenaan, Torremolinosiin ja Málagaan.

Torreblanca

Mäkinen ja kukkulainen Torreblanca on rauhallista aluetta, jonne ei yllä kaupungin ja rannan hälinä. Kaupunginosan rento ilmapiiri ja hiljainen ympäristö viehättävät myös pohjoismaalaisia, ja se onkin suosittu asunnon ostoalue suomalaisten keskuudessa. Torreblanca tunnetaan härkäkukkulasta, jonka päällä on vanha vahtitorni sekä peltinen Osborne-härkä.

Härkäkukkulan päällä on kuuluisa Torreblancan ”el Toro”.
Härkäkukkulan päältä on upeat näkymät Fuengirolan kaupunkiin.

Torreblancassa on tarjolla monenlaisia myyntiasuntoja, ja tällä hetkellä kaupunginosan yläosaan rakennetaan lisää tasokkaita asuntoja, joista on upeat näköalat Välimerelle.

Torreblancasta on myös hyvät kulkuyhteydet A7-moottoritielle, ja alueella sijaitsee myös paikallisjuna-asema, josta pääsee helposti ja nopeasti esimerkiksi Málagaan.

Myynnissä olevia asuntoja Torreblancassa
 • Kerrostalo
 • Torreblanca, Fuengirola
 • 3 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 199 000 €

Lisätietoja: Pine Hill Residences

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Torreblanca, Fuengirola
 • 2–4 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 365 000 €

Lisätietoja: La Corniche

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta Fuengirolasta tai Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Lue lisää asumisesta Espanjassa:
Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?
Yhdeksän kymmenestä Málagan provinssin uudesta asukkaasta on syntynyt Espanjan ulkopuolella
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Villa sijoituskohteena Aurinkorannikolla
Mitä veroja maksetaan ostettaessa kiinteistö Espanjasta?
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka

Lähde
primeinvest.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Taganana on aito espanjalainen kylä Teneriffalla

Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?