Yhdeksän kymmenestä Málagan provinssin uudesta asukkaasta on syntynyt Espanjan ulkopuolella

Julkaistu: 28.08.2023
AjankohtaistaAsuminen

INE:n (Espanjan tilastokeskus) mukaan Málagan väestö on kasvanut viimeisen vuoden aikana eniten kaikista Andalusian provinsseista.

Yksi syy Málagan maakunnan dynaamiseen talouteen on väestönkasvu. Asukkaiden lisääntyminen kasvattaa bruttokansantuotetta. Talouskasvu houkuttelee provinssiin myös uusia asukkaita, jotka muuttavat sinne töihin tai nauttimaan hyvästä säästä eläkevuosinaan.

Tilastokeskuksen (INE) tekemän jatkuvan väestötutkimuksen ja viime tiistaina julkistettujen lukujen mukaan maakunnan väkiluku kasvoi heinäkuun 2022 ja heinäkuun 2023 välisenä aikana 1,5 % eli 1,73 miljoonasta 1,76 miljoonaan.

1.7.2023 Málagassa oli 26 181 asukasta enemmän kuin vuotta aiemmin. Näistä 23 230 syntyi Espanjan ulkopuolella ja nyt provinssissa asuvien ulkomailla syntyneiden kokonaismäärä on lähes 400 000. Tämä tarkoittaa, että lähes 89 % viimeisen vuoden aikana kirjatusta väestönkasvusta koostuu ulkomaalaisista.

Málagassa lähes 89 % viimeisen vuoden aikana kirjatusta väestönkasvusta koostuu ulkomaalaisista.

Samanaikaisesti Andalusian väestön kokonaiskasvu 0,65 %, on jäänyt hieman Málagan maakunnan kasvusta. Koko Espanjan alueella asukasmäärä on kasvanut 1,12 prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana 47,8 miljoonasta 48,3 miljoonaan.

Enemmän ulkomaalaisia sekä espanjalaisia

Málagan maakunnan väkiluku kasvaa nopeiten Andalusiassa ja koko Espanjassa. Mutta provinssitason ja alueellisen sekä kansallisen tason väestönkasvuvauhdissa on myös toinen eroava tekijä.

Málagassa myös espanjalaisten väkiluku kasvoi lähes 3000:lla viimeisen vuoden aikana. Samanaikaisesti muualla Andalusiassa viime vuoden yli 55 000 asukkaan väestönkasvu johtui kokonaan ulkomailla syntyneistä, joiden lukumäärä on kasvanut 61 913:een, kun taas espanjalaissyntyinen väestö väheni yli 6 500 asukkaalla.

Kansallisella tasolla Espanjassa syntyneitä on viimeisen 12 kuukauden aikana 84 000 vähemmän ja ulkomailla syntyneitä 621 734 asukasta enemmän ja asukasluku kasvanut yli puolella miljoonalla yli 48,3 miljoonaan.

Málagan provinssin asukasmäärän kasvu on selkeästi koko Espanjan asukasmäärän kasvun yläpuolella. Se on ainoa provinssi Andalusiassa Almerian (kasvua 1,31 %) lisäksi, jossa on tämä tilanne. Näissä kahdessa provinssissa sekä kotimainen että ulkomaalainen väestö on lisääntymässä ja ne auttavat ylläpitämään alueen asukasmäärän kasvua.

Málagan provinssin asukasmäärän kasvu on selkeästi koko Espanjan asukasmäärän kasvun yläpuolella.

Asukasmäärän putoaminen

Muut maakunnat ovat huomattavasti vähemmän dynaamisia asukasmäärän kehittymisessä. Andalusian kahdella alueella asukkaiden määrä on laskenut. Córdobassa laskua on tapahtunut 0,22 % 774 101 asukkaasta 772 431 asukkaaseen ja Jaénissa pudotus on noin 0,5 %, lähes 622 700 asukkaasta alle 620 000 asukkaaseen. Córdobassa ja Jaénissa ulkomaalaissyntyisen väestön kasvu ei pysty kompensoimaan espanjalaissyntyisten asukkaiden määrän laskua.

Muiden Andalusian provinssien väestö kasvoi, mutta alle prosentin. Granadassa kasvu oli 0,82 % johtuen sekä espanjalaisista sekä ulkomaalaisista. Se tekee Granadan provinssista siitä yli miljoonan asukkaan alueen. Sevillan maakunnassa nousu oli 0,56 %, mikä nostaa asukkaiden määrän lähelle kahta miljoonaa, vaikka kansallisten asukkaiden määrä onkin laskenut hieman viimeisen 12 kuukauden aikana.

Cádizissa ja Huelvassa väestönkasvu oli vain 0,3 prosenttia, ja sekin johtuu yksinomaan ulkomailla syntyneestä väestöstä.

Koko Espanjan mittakaavassa Málagan provinssi oli viimeisen vuoden väestönkasvussa kymmenennellä sijalla. Se ohittaa kolme Valencian provinssia, joiden asukkaiden määrä on kasvanut noin 2 prosenttia. Lisäksi se menee edelle kolmea maakuntaa Kataloniassa, Barcelonassa, Gironassa ja Tarragonassa sekä Baleaareja ja Madridia.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Lue lisää Málagasta:
Viisi syytä Málagassa asumiseen
Málagan provinssin asukasluku on Espanjan nopeimmin kasvava
Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Espanja.Com ”valloittaa” uusia alueita

Espanjalaisia makuja kotiin vietäväksi