AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Villa sijoituskohteena Aurinkorannikolla

Julkaistu: 27.05.2023

Costa del Sol on jo pidemmän aikaa ollut kovassa nosteessa aurinkoisen ja lämpimän sään, merellisyyden, rennon elämäntyylin sekä hyvän infrastruktuurin ansiosta. Alue vetää vuosittain miljoonia matkailijoita. Osa heistä on alueella lyhyemmän aikaa, ja osa viettää siellä useita kuukausia vuodesta. Kysyntä vuokrattaville loma-asunnoille on vakaalla pohjalla, ja vuokrataso sijoittajan kannalta on suhteellisen mukavalla tasolla.

Espanja.Com haastatteli suomalaista Hämäläisen pariskuntaa, joka hankki Benalmádenassa sijaitsevan Villa Avalonin kesällä 2022. Villa ostettiin perheyrityksen nimiin. Pariskunta lomailee siellä muutaman kerran vuodessa oman perheen kesken, ja muina aikoina villaa vuokrataan loma-asukkaille.

VILLA AVALON
Sijainti: Benalmádena
Pinta-ala: 335 m2
Huoneita: k, oh, 4 mh, 4 kph, khh
Kerroksia: 3
Lisäksi: saunaosasto, takka, uima-allas, grillausalue ja autotalli
Rakennusvuosi: 2004
Hankintavuosi: 2022

Sopivan sijoituskohteen etsiminen ja ostoprosessi

Jukka ja Minna Hämäläinen kävivät katsomassa useita villoja ennen ostopäätöksen tekemistä. Sopivan kohteen löytäminen oli haastavaa, sillä erilaisia taloja oli paljon tarjolla. Lisähaasteen toi myös se, että kohteen piti soveltua sekä omaan että vuokrakäyttöön. Lisäksi hintalaatusuhteen hahmottaminen tuotti oudossa ympäristössä vaikeuksia. Näissä asioissa korvaamattomana apuna oli kiinteistövälittäjä Ismo Ivakko, jolla on alueelta yli 26 vuoden kokemus asuntojen välittämisestä.

Hämäläisen pariskunta koki ostoprosessin haastavammaksi kuin Suomessa. Vasta noin kahden kuukauden kuluttua ostosta sopimisen jälkeen, päästiin allekirjoittamaan kauppakirjat. Internet- ja puhelinsopimusten siirroissa oli suuria haasteita, jotka kestivät useita kuukausia. Suomessa sopimukset saadaan siirrettyä internetin tai puhelimen välityksellä, mutta Espanjassa tarvitaan esimerkiksi internetin siirrossa henkilökohtaista asioimista virkailijan kanssa. Käytännössä nettiboxi palautetaan virkailijalle, ja tilalle saa mukaan otettavaksi uuden samanlaisen. Seuraavaksi huoltomies tulee kotiin kytkemään sen. ”No, ainakin tämä tietysti työllistää mukavasti paikallisia”, naurahtavat Hämäläiset.

Villan huolto ja vuokraus

Hämäläiset kertovat, että villasta on pidettävä huolta viikoittain. Puutarhuri ja allashuolto käyvät joka viikko paikalla. Siivooja tulee paikalle vuokraamattomina aikoina erikseen sovittaessa. Villan välittänyt Ismo Ivakko auttaa aina tarvittaessa, ja hän myös koordinoi huoltotoimenpiteitä. Villaan on otettu myös hyvin kattava koti- ja irtaimistovakuutus, joka kattaa myös vuokralaisten aiheuttamia vahinkoja.

Villan kaunis ja laadukas sisustus on vakuutettu kattavalla koti- ja irtaimistovakuutuksella.

Edelliset omistajat olivat pitäneet villasta hyvää huolta, ja tilat olivat hyvässä kunnossa jo alun alkaen. Hämäläiset ovat tehneet villaan pieniä parannuksia ja päivittäneet sisustusta. Yläkerran suureen näköalaterassiin hankittiin terassilasitus Glass Dynamicsilta. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöaikaa vuoden ympäri sekä tuo oman luksuslisän asumismukavuuteen.

Lasitetun terassin ansiosta terassia voi käyttää ympäri vuoden. Kuva Espanja.Com.

Vuokra-asiakkaat villaan tulevat omien kontaktien kautta sekä muutaman kiinteistövälitysyrityksen toimesta, jotka markkinoivat villaa vuokrakohteena. Pariskunnan kokemus vuokraamisesta ei ole vielä pitkä, mutta sesonkiaikoina on ollut hyvin asiakkaita. Hiljaisimpina aikoina on ollut myös tyhjiä kuukausia. Pidempiaikaiselle vuokraukselle villalla olisi paljon kysyntää, mutta silloin villaa ei enää pystyisi käyttämään aina kun itse haluaisi.

Hämäläisen perheen pienimmät nauttimassa kesästä villan uima-altaalla. Kuva Hämäläisen perhe.

Hinnat on pyritty määrittämään normaalien sesonkien mukaan. Aiemmin sähkö, vesi ja loppusiivous perittiin asiakkaalta erikseen, mutta nyt selkeyden vuoksi kaikki kulut on sisällytetty vuokrahintaan. Villan voi vuokrata enintään kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Villa Avalon

Villa Avalon sijaitsee Arroyo de la Mielissä Benalmádenassa rauhallisella, pääosin espanjalaisten asuttamalla alueella. Se on arkkitehdin suunnittelema upea moderni huvila, joka on valmistunut vuonna 2004.

Villassa on neljä tilavaa makuuhuonetta. Päämakuuhuoneessa on oma pukeutumishuone sekä kylpyhuone. Lisäksi villassa on iso täysin varusteltu keittiö, valoisa ja avara takalla sekä ruokailutilalla varustettu olohuone, kaksi kylpyhuonetta ja kodinhoitohuone. Talon alimmassa kerroksessa on lisäksi yksi makuuhuone ja wc sekä tilava autotalli, jossa on tilaa neljälle autolle.

Villan yläkerrassa on osittain lasitettu suuri terassi, josta avautuu upea näköala Välimerelle. Huvila on tyylikkäästi suunniteltu ja sisustettu laadukkailla materiaaleilla.

Villan yläkerran terassilta avautuu upea näköala Välimerelle. Kuva Espanja.Com.

Piha on suojaisa ja aidattu. Takapihalta löytyy ulkoruokailuryhmä kahdeksalle henkilölle. Etupihalla on aurinkoinen, osittain katettu terassi, johon pääsee suoraan olohuoneen isoista lasiovista, sekä uima-allas ja puutarha. Villassa on myös kuuden hengen aito suomalainen sauna, josta on upea näköala Välimerelle.

Villassa on kuuden hengen suomalainen sauna, josta on upea näköala Välimerelle. Kuva Espanja.Com.

Katso lisätietoja Villa Avalonista ja sen vuokrauksesta: Tasokas näköalahuvila Benalmádenassa

Villa Avalonin videoesittely:

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
Vuokraus: p. +34-639 948 826
info@elponiente.com
elponiente.com
asunnot.espanja.com

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Mitä veroja maksetaan ostettaessa kiinteistö Espanjasta?
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 2
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 3
Andalusian turistimajoitusta koskevat säännökset siirtyvät kuntien hallinnoimiksi
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Ceuta on espanjalainen kaupunki Afrikassa

Espanjan 20 suosituinta tapasta