Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 1

Julkaistu: 02.04.2023
AjankohtaistaAsuminenRemontointi ja rakentaminen

Benalmádenan lähes 1000-venepaikkaisen huvivenesataman, Puerto Marinan asuinrakennukset rakennettiin vuosien 1980-2000 aikana. Huviveneiden kotipaikan lisäksi sinne nousi eksoottisia arabialaistyyppisiä asuinrakennuksia, joista suurimmasta osasta avautuu huikeat meri- ja satamanäköalat. Puerto Marina palkittiin 1990-luvulla kaksi kertaa maailman kauneimpana huvivenesatamana.

Benalmádenan huvivenesataman asunnot ovat edelleen hyvin kysyttyjä ja arvostettuja, ja lisäksi ne ovat erinomaisia sijoituskohteita. Espanja.Com koordinoi satamassa huviveneiden ympäröimällä saarella sijaitsevan hulppean kattoterassihuoneiston remontin, jonka myötä asunto koki melkoisen muutoksen.

Kaksikerroksinen kattoterassihuoneisto

Suomalaisen perheen omistama vuonna 1993 rakennettu kaksikerroksinen kattoterassihuoneisto sijaitsee Benalmádenan sataman keskellä olevilla saarilla, joihin on pääsy vain aidatun sillan kautta. Eksoottisen näköisessä rakennuksessa on asuntoja vain kolmessa kerroksessa, ja talon kattoterassilla sijaitsevalta uima-altaalta on panoramanäköalat sekä huvivenesatamaan, merelle että Benalmádenaa ympäröiville vuorille.

Asunnon pinta-ala on 180 m2 + terassit. Asunnon alakerrassa on eteinen, keittiö, kodinhoitotila, kaksi isoa makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuone ja upea noin 60 m2 terassi. Yläkerrassa on kupolikattoinen tornimakuuhuone lähes 270 asteen maisemilla sekä tilava kylpyhuone ja lisäksi 100 m2 kattoterassi, josta on suora käynti taloyhtiön kattoterassille ja uima-altaalle.

Remontin suunnittelu ja tavoitteet

Perhe osti asunnon syksyllä 2018, ja siellä on tehty vuosien varrella pieniä parannuksia ja ehostuksia. Isomman remontin tekemistä on pohdittu jo hankinnasta asti. Viime syksynä projektille löytyi viimein sopiva ajankohta, ja remontti alkoi lokakuussa 2022. Remontin tavoitteena oli alkuun uudistaa vain kaikki kylpyhuoneet ja modernisoida keittiö.

Kylpyhuoneiden uudistus oli tarkoitus toteuttaa poistamalla vanhat kylpy- ja poreammeet, tekemällä uudet vesieristykset, laatoittamalla pinnat uudelleen sekä vaihtamalla kylpyhuonekalusteet. Keittiön uudistuksen tarkoituksena oli puolestaan keittiön kodinkoneiden ja kalusteiden uusiminen ja käytännöllisyyden parantaminen sekä ilmeen raikastaminen.

Kuvia kylpyhuoneista ennen remonttia.

Kun keittiö ja kylpyhuoneet oli purettu, alettiin kuitenkin miettiä asunnon ikää sekä vanhoja sähkö- ja putkiasennuksia ja niiden käyttöikää. Rakennus on kuitenkin jo 30 vuotta vanha. Niinpä rakentajalle annettiin tehtäväksi myös kodinhoitotilan ja asunnon kaikkien vesi- ja viemäriputkistojen uudistaminen päävesisulusta alkaen. Toimeksianto laajennettiin lisäksi sähköasennusten modernisointiin tarvittavilta osin.

Vanhoja sähköasennuksia ennen remonttia.

Projektin ollessa käynnissä omistajat alkoivat miettimään vielä muutamia lisäparannuksia, kuten asunnon terassin lasittamista, makuuhuoneiden kaapistojen uusimista ja uuden modernimman ilmeen hakemista.

Vanhat kaapistot.
Terassi ennen lasitusta.

Tavoitteena oli tehdä tiloista valoisampia, toimivampia ja käytännöllisempiä, sekä samalla nostaa asunnon arvoa. Keskiössä oli ennen kaikkea tehdä siitä itselle oma mukava, toimiva ja tyylikäs Espanjan koti. Kaikki modernisointi toteutettiin asunnon alkuperäistä ja arvokasta tyyliä kunnioittaen, mikä huomioitiin suunnittelussa sekä kaikkien kiinteiden kalusteiden ja sisustusmateriaalien hankinnassa.

Remontin toteutus

Remontin läpiviemiseen valittiin paikallisia pitkään rannikolla toimineita yrityksiä, jotka vastasivat eri osa-alueiden suunnittelusta ja toteuttamisesta asiakkaan ohjeiden ja toiveiden mukaisesti.

Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko on asunut Benalmádenassa jo yli 26 vuotta ja koko ajan toiminut asuntojen ja kiinteistömarkkinoiden parissa. Hän hoiti remontin yhteistyökumppaneiden valinnan ja remontin koordinoinnin alusta loppuun asti. Ivakko myös aikanaan myi asunnon nykyisille omistajille, ja hän on alusta alkaen toiminut omistajien kontakti- ja luottohenkilönä asumiseen ja asuntoon liittyvissä asioissa.

Ivakko kommunikoi remontin aikana asunnon omistajien sekä remontoinnista vastaavien yritysten kanssa. Hän sovitteli yhteen aikataulut, remonttitoiveet sekä rakennustekniset realiteetit. Lisäksi koordinointityöhön kuului materiaalien valinnoissa avustaminen ja niiden hankkinnoista vastaaminen sekä laadunvalvonta.

Rakentajina ja asiantuntijoina projektissa toimivat Aurinkorannikon huippuosaajat.

Päärakentaja: Fluico Instalaciones

Keittiön ja kylpyhuoneiden kalustesuunnittelusta vastasi: Nordic Muebles

Lasitus: Glass Dynamics

Asunnon välitti: kiinteistövälitystoimisto West Wind Rentals and Properties

Seuraa miten asuntoa kunnostetaan, miten se alkaa muuttaa tyyliään ja mitä asioita kannattaa ottaa remonteissa huomioon. Artikkelin toisessa osassa esitellään remonttiprojektin eri vaiheita ja niiden käytännön toteutusta.

Remontti alkaa.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon
ismo.ivakko@espanja.com p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
elponiente.com
asunnot.espanja.com

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Vuosi 2022 oli Espanjan kiinteistömarkkinoiden paras 15 vuoteen
Kotini Espanjassa: Isosta omakotitalosta moderniin kattohuoneistoon
Harkitsetko uudiskohteen ostoa Aurinkorannikolta?
Espanjassa asuntolainan saaminen edellyttää virallista hinta-arviota
Asuntolainan hakeminen Espanjasta

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Osallistu Asunnot Espanja.Comin kilpailuun ja voita majoitus asunnonetsintämatkalle!

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa

Pääsiäinen on Espanjassa vuoden tärkein juhla