AjankohtaistaAsuminenRemontointi ja rakentaminen

Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 2

Julkaistu: 16.04.2023

Benalmádenan lähes 1000-venepaikkaisen huvivenesataman, Puerto Marinan asuinrakennukset rakennettiin vuosien 1980-2000 aikana. Huviveneiden kotipaikan lisäksi sinne nousi eksoottisia arabialaistyyppisiä asuinrakennuksia, joista suurimmasta osasta avautuu huikeat meri- ja satamanäköalat. Puerto Marina palkittiin 1990-luvulla kaksi kertaa maailman kauneimpana huvivenesatamana.

Benalmádenan huvivenesataman asunnot ovat edelleen hyvin kysyttyjä ja arvostettuja, ja lisäksi ne ovat erinomaisia sijoituskohteita. Espanja.Com koordinoi satamassa huviveneiden ympäröimällä saarella sijaitsevan hulppean kattoterassihuoneiston remontin, jonka myötä asunto koki melkoisen muutoksen.

Kaksikerroksinen kattoterassihuoneisto

Suomalaisen perheen omistama vuonna 1993 rakennettu kaksikerroksinen kattoterassihuoneisto sijaitsee Benalmádenan sataman keskellä olevilla saarilla, joihin on pääsy vain aidatun sillan kautta. Eksoottisen näköisessä rakennuksessa on asuntoja vain kolmessa kerroksessa, ja talon kattoterassilla sijaitsevalta uima-altaalta on panoraamanäköalat sekä huvivenesatamaan, merelle että Benalmádenaa ympäröiville vuorille.

Asunnon pinta-ala on 180 m2 + terassit. Asunnon alakerrassa on eteinen, keittiö, kodinhoitotila, kaksi isoa makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuone ja upea noin 60 m2 terassi. Yläkerrassa on kupolikattoinen tornimakuuhuone lähes 270 asteen maisemilla sekä tilava kylpyhuone ja lisäksi 100 m2 kattoterassi, josta on suora käynti taloyhtiön kattoterassille ja uima-altaalle.

Remontti alkoi purkamisella ja ilmastointilaitteiden kunnostuksella

Remontti käynnistyi lokakuussa 2022 ja aluksi purettiin vanhat keittiö- ja kylpyhuonekalusteet sekä vanhat laatoitukset. Keittiöön, kylpyhuoneisiin ja kodinhoitohuoneeseen tilattiin myös uudet ikkunat. Lisäksi aloitettiin kylpyhuoneiden tilasuunnittelu käytännöllisyyden ja toimivuuden näkökulmasta.

Remontti aloitettiin purkamisella.

Tarkoituksena oli myös huoltaa toimivat, muutama vuosi aiemmin vaihdetut ilmastointilaitteet. Lisäksi Ilmastointilaitteisiin haluttiin vaihtaa niiden vanhat lasivillaeristeiset kanavoinnit uusiin, nykyisten säännöksien mukaisiin alumiinipinnoitettuihin kanaviin.

Vesiputkien ja sähköjen uudistaminen

Remontin alussa arvelutti myös asunnon vesiputkien kunto sekä jo kohtuullisen vanhojen sähköasennusten toimivuus. Päädyttiin tekemään sähkökeskuksen modifiointi uusien vaatimusten ja tarpeiden mukaiseksi sekä uudistamaan sähkökaapeloinnit tarvittavilta osin. Nämä korjaukset päätettiin tehdä, jotta mahdollisilta ongelmilta vältyttäisiin varmasti tulevaisuudessakin.

Työt aiheuttivat kiinteistöissä ”reikäjuusto-efektin”, koska sähkö ja vesiputket asennettiin kulkemaan upotettuina kiviseiniin. Myös huoneiston lämminvesivaraaja muutettiin tehokkaammaksi ja energiataloudellisemmaksi.

Vesiputkia- ja sähköjä uudistettiin mittavasti.
Keittiö- ja kylpyhuonesuunnittelu

Keittiön tilasuunnittelu tuotti pohjaratkaisun takia haasteita ja suunnitteluun otettiin mukaan Nordic Mueblesin ammattitaitoiset suunnittelijat. Pohjaratkaisua pohdittiin monelta kannalta ja mietittiin keittiön avaamista olohuoneeseen sekä väliseinien purkua. Islaksen rakennusteknisten esteiden (pilarirakenteiden) vuoksi päädyttiin kuitenkin vain avartamaan keittiön sisäänkäyntiä niin suureksi kuin mahdollista ja muuttamaan kodinhoitotila ja sen sisäänkäynti toimivammaksi.

Keittiön sisäänkäynti muutettiin niin suureksi kuin mahdollista ja kodinhoitotila ja sen sisäänkäynti toimivammaksi.

Kylpyhuoneiden ja keittiön purkamisten jälkeen päästiin katsomaan mistä kaikkialta niihin oli otettavissa lisätilaa ja miten kalustejärjestys olisi hyvä toteuttaa. Tässä vaiheessa ammattitaitoisen Espanjassa pitkään toimineiden rakentajan ja suunnittelijan apu oli todella arvokasta.

Hyvin suunniteltuna tilat saadaan mahdollisimman avariksi ja käyttökelpoisiksi ja vältytään ylimääräisiltä kustannuksilta. Alakertan kylpyhuoneisiin valittiis nk. seinään upotettavat Geberit -wc-systeemit ja yläkertaan perinteisempi wc-istuin.

Kylpyhuoneiden purkutyöt käynnissä.

Kaikkien kolmen kylpyhuoneen laattamateriaaleiksi valittiin Porcelanosan erittäin laadukkaat lattia- ja seinälaatat. Pääkylpyhuoneeseen haluttiin hieman glamouria, joten pääväreiksi valikoituivat valkoinen ja kulta. Yläkerran isompaan kylpyhuoneeseen tilattiin vanhan ammeen tilalle uusi moderni poreamme.

Kaikkien kolmen kylpyhuoneen laattamateriaaleiksi valittiin Porcelanosan erittäin laadukkaat lattia- ja seinälaatat.
Parvekelasitus

Tässä vaiheessa päätettiin tilata myös asunnon laajalle terassille parvekelasitus, jolla terassin käyttöaika saadaan ympärivuotiseksi. Lasitustoimittajaksi valikoitui pitkään Aurinkorannikolla toiminut hyvämaineinen Glass Dynamics yritys, jolla on toimipiste ja tehdas Mijasissa.

Lasitusmittaus käynnissä.
Rakentaminen Espanjassa

Espanjassa rakentamisessa kannattaa huomioida, että rakenteet ovat pääsääntöisesti pilarirakenteisia eli väliseiniä pystytään melko vapaasti siirtämään ja huonejärjestystä muuttamaan. Rakennusten kantaviin pilareihin ei voi kuitenkaan koskea. Omakotitaloissa voidaan pilareitakin siirtää, kun kantavuus varmistetaan arkkitehdilta.

Rakentajina ja asiantuntijoina projektissa toimivat Aurinkorannikon huippuosaajat:

Päärakentaja ja asunnon sähkösuunnittelu (poislukien keittiö): Fluico Instalaciones

Keittiön ja kylpyhuoneiden kalustesuunnittelusta sekä keittiön sähkösuunnittelusta vastasi: Nordic Muebles

Lasitus: Glass Dynamics

Asunnon välitti: kiinteistövälitystoimisto West Wind Rentals and Properties

Seuraavassa osassa esitellään remontin lopputuloksia ja vielä viime hetken muutoksia ja parannuksia asumisviihtyvyyden lisäämiseksi sekä käydään läpi remontin kustannuksia.

Huom! Mikäli ostat yli 20 vuotta vanhan kiinteistön, voit joutua tilaamaan asuntoosi sähkötarkastustodistuksen (Boletin) ennen kuin voit muuttaa sähkösopimuksen omalle nimillesi. Vanhoissa kiinteistöissä tämä voi tarkoittaa sähkökeskuksen sekä sähköasennusten osittaista tai täydellistä uusimista, jotta todistus saadaan hankittua.

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin tai West Wind Rentals & Properties välitystoimistoon
ismo.ivakko@espanja.com p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
elponiente.com
asunnot.espanja.com

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 1
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Vuosi 2022 oli Espanjan kiinteistömarkkinoiden paras 15 vuoteen
Kotini Espanjassa: Isosta omakotitalosta moderniin kattohuoneistoon
Harkitsetko uudiskohteen ostoa Aurinkorannikolta?
Espanjassa asuntolainan saaminen edellyttää virallista hinta-arviota
Asuntolainan hakeminen Espanjasta

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta

Ostoksilla Madridissa