AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Fuengirolan busseissa tänä vuonna yli kaksi miljoonaa matkustajaa

Julkaistu: 14.09.2023

Fuengirolan kaupunki uudisti vuoden alussa kaupunkibussiliikennettä uudella liikennöitsijällä, kalustolla, reiteillä ja aikatauluilla. Uudistetun bussiliikenteen voimin on matkustanut tämän vuoden aikana jo yli kaksi miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä on kaksinkertaistunut edellisvuodesta.

Fuengirolan kaupunkibussiliikenne on maksutonta kaikille kaupungin asukkaaksi rekisteröityneille. Tähän mennessä ilmaisen palvelun mahdollistavia kaupunkilaiskortteja on rekisteröity yhteensä 28 986, joista 11 281 on fyysisiä ja 17 705 virtuaalisia.

Fuengirolan kaupunginvaltuuston liikenteestä vastaava valtuutettu Isabel González kertoi, että uudistuksista on hyötyä sekä matkustajille, jotka käyttävät busseja turvallisena liikkumismuotona, sekä kaupungille, joka haluaa kehittää kestäviä liikkumismahdollisuuksia.

Kuva Ayuntamiento de Fuengirola.

Kaupunkibussiliikenne on muuttunut 20 vuotta vanhasta mallista siten, että koko kaupungin läpi kulkee yksi ympärikiertävä linja, jonka muodostavat viisi omaa reittiään ympärikiertävää linjaa yhdessä. Jokaista linjaa kiertää viisi bussia päivässä. Toripäivänä tiistaina kiertoon lisätään yksi bussi, jolloin busseja kulkee 15 minuutin välein. Linjat ovat tietyillä pysäkeillä yhteydessä toisiinsa, jota kautta pääsee vaihtamaan bussilinjaa.

Viidellä bussilinjalla on katettu kaikki kaupunginosat ja ne ovat:
L1 C.C. Miramar – Carvajal
L2 Boquetillo – Centro
L3 Calerita-Mercacentro
L4 Los Pacos – Boliches
L5 Torreblanca – Boliches

González korosti, että Fuengirolassa ollaan vahvasti sitoutuneita ekologiseen liikkuvuuteen. Sen vuoksi päädyttiin maksuttomaan linja-autoliikenteeseen, johon sisältyy edistyksellinen teknologia. Bussiin pääsee ilmaiseksi näyttämällä matkapuhelimella QR-koodia. Kaikki bussit ovat ympäristöystävällisiä hybridibusseja.

Tulevaisuudessa palvelua kehitetään ja laatua tarkkaillaan. Pysäkkien saavutettavuutta kehitetään parannetuin opastein. Lisäksi linja-autojen kulkutiheyttä parannetaan pitämällä pysäkit vapaina esteistä. Myös esteitä, joihin bussit törmäävät reittien kapeissa osissa, pyritään poistamaan.

Mikäli ei ole Fuengirolan kaupunkiin rekisteröitynyt asukas, on normaalilipun hinta 1,20 €. Kymmenen matkan bussipassi maksaa 10 euroa ja lemmikkilippu 0,60 €. Kymmenen matkan bussipasseja voi ostaa linja-autosta tai maanantaista perjantaihin klo 8.00-20.00 Transporte Fuengirolan toimistosta:
Avenida Condes de S. Isidro, Edificio Madrid, kerros 1

Lue lisää Fuengirolasta:
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Fuengirolan ensimmäiset Spain Nordicum -messut järjestetään maaliskuussa 2024
Fuengirola avaa tarjouskilpailun uuden kauppahallin rakentamiselle
Fuengirolan Los Pacosiin suunnitteilla jättimäinen vehreä vapaa-ajanalue
Fuengirolaan tulee ilmaisia busseja vuoden alusta

Lähde
fuengirola.es
transportefuengirola.es

Teksti ja pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Esteponaan Aurinkorannikon ensimmäinen vähäpäästöinen vyöhyke

Costa del Solin siivousveneet keräsivät haaviinsa muovia