AjankohtaistaAjanviete

Fuengirolan ensimmäiset Spain Nordicum -messut järjestetään maaliskuussa 2024

Julkaistu: 08.06.2023

Ensimmäiset Feria Comercial Hispano Nórdica -messut eli Spain Nordicum -messut pidetään 5.-10.3.2024 Fuengirolassa. Messujen tavoitteena on edistää liikesuhteita Pohjoismaihin sekä vahvistaa skandinaavista panosta Fuengirolan ja Costa del Solin matkailu- ja talouskehitykseen.

Fuengirolan kaupunginvaltuusto päätti 5.6.2023 Spain Nordicum -messujen toteuttamisesta, jotka järjestetään 5.-10.3.2024 Feria-alueen Palacio de la Pazissa. Asiasta tiedottivat Fuengirolan kulttuurista ja tapahtumista vastaava kaupunginvaltuutettu sekä apulaispormestari Rodrigo Romero Morales yhdessä Costa del Solin espanjalaispohjoismaisen yhdistyksen puheenjohtajan Michael Emdenborgin ja tapahtuman aloitteen tekijän Rafael Ábalosin kanssa.

Tavoitteena on pitkälle kantava yhteistyö

Romero uskoo, että Nordicum-tapahtuma luo tulevaisuuden pitkälle kantavaan yhteistyöhön Fuengirolan ja Pohjoismaiden välille. Pohjoismaisesta väestöstä on viime vuosikymmenien aika tullut kosmopoliittisen Fuengirolan vakioasukkaita. Nyt yhteistyötä halutaan syventää ja vakiinnuttaa kaikilla sektoreilla. Tapahtumaan halutaan osallistumaan eri alan pohjoismaisia yrityksiä ja järjestöjä.

Michael Emdenborg kertoo, että 2500 jäsenisessä Asociación Hispano Nórdica -yhdistyksessä ollaan tulevasta Nordicum-tapahtumasta erittäin innostuneita. Yhdistys on toiminut Fuengirolassa jo 55 vuotta, vuodesta 1968 lähtien. Yhdistys tulee antamaan tapahtumaan ideoita sekä ottamaan yhteyksiä tärkeisiin pohjoismaisiin yrityksiin, kuten Ikeaan, jotta ne saadaan mukaan tapahtumaan.

Tapahtumassa esitellään laajasti pohjoismaista kulttuuria

Tapahtuman alullepanossa suurin rooli on kirjailija ja lakimies Rafael Ábalosilla. Hän asuu Fuengirolan Torreblancassa rakennuksessa, jossa on paljon pohjoismaalaisia asukkaita. Iso osa asukkaista on suomalaisia, ja lisäksi Ábalosilla on useita ruotsalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia ystäviä. Hän näki, että Nordicum-tapahtuma voisi olla hyvä tilaisuus yhdistää ja vahvistaa Pohjoismaiden ja Fuengirolan välisiä kulttuuri- ja liikesuhteita ja sitä kautta kehittää muun muassa alueen matkailua ja taloutta.

Tapahtuma ei keskity pelkästään Pohjoismaiden ja Fuengirolan välisiin kauppasuhteisiin, vaan siellä tullaan esittelemään myös laajemmin mm. pohjoismaista kulttuuria ja urheilua sekä koulutusta ja gastronomiaa. Kuuden päivän tapahtuman aikana tarjolla on esimerkiksi konsertteja, ruokakulttuuriin liittyviä tilaisuuksia, keskustelufoorumeita sekä golf-, padel- ja petanqueturnauksia.

Nordicum-tapahtuman järjestelyistä vastaa toimikunta, johon on nimetty jäseniä kaikista Pohjoismaista. Suomea tapahtumassa edustaa Merika Haavisto.

Lue lisää:
Fuengirola avaa tarjouskilpailun uuden kauppahallin rakentamiselle
Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaalit ja Repsol yhdistävät voimansa
Rullakiekko yhdistää lapsia ja aikuisia Fuengirolassa
Fuengirolan Los Pacosiin suunnitteilla jättimäinen vehreä vapaa-ajanalue

Lähde
fuengirola.es

Pääkuva Ayuntamiento de Fuengirola
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Aurinkorannikko on matkalla ennätysvilkkaaseen turistikesäkuuhun

Espanjan ranta-asuntojen vuokrataso elokuussa 2023