Alue-esittelytTerveys- ja hyvinvointiUusimmat

Viisi ympäri vuoden auki olevaa ilmaista kylpylää Espanjassa

Julkaistu: 19.11.2022

Aina on oikea aika kylvylle rentouttavassa lämpimässä vedessä. Etenkin Pohjois-Espanjassa on useita luonnonkylpylöitä, joissa on mukava nautiskella myös kylmempien ilmojen saapuessa, sillä lämpimän veden ansiosta ne ovat auki ympäri vuoden.

Termas de O Muíño da Veiga (Ourense)

Termas de O Muíño da Veigan kuumat lähteet ovat río Miño -joen kyljessä Ourensen lähellä Galiciassa. Ne sijaitsevat vanhan puutehtaan juurella, jossa on eksoottinen ulkoilmakylpyläalue. Paikassa on viisi allasta, joissa on natriumvetykarbonaattia eli ruokasoodaa, fluoria ja silikaatteja. Altaiden veden lämpötila on noin 40 astetta. Kylpyläaluetta reunustaa vehreä virkistäytymisalue.

Muíño de Vegan kylpylässä on monta allasta. Kuva Flickr.
Pozas de Arnedillo (La Rioja)

Pozas de Arnedenillo -altaat ovat kohde, joka sopii hyvin koruttomasta ja luonnonmukaisesta kylpemisympäristöstä nauttivalle. Ne sijaitsevat río Cidacos -joen törmällä la Riojassa, ja niiden hoitava vesi on noin 52 asteista. Vedessä on natriumkloridia, kalsiumsulfaattia ja bromidia. Parhain puoli on, että niihin pääsee maksutta ja samalla voi ihailla niitä ympäröivää kaunista maisemaa.

Arnedillon altaat ovat suosittu kohde. Kuva Flickr.
Termas de Bande (Ourense)

Termas de Banden lämpimät kylpyaltaat Galiciassa ovat jäänne vanhasta roomalaiskylpylästä. Ne ovat säilyneet tähän päivään asti. Kylpyaltaissa on alueen 46-asteista termistä vettä, joka virtaa 14 litran sekuntivauhdilla. Vedessä on mineraaleja,fluoria ja litiumia. Veden uskotaan helpottavan monia sairauksia, kuten kuten reumatismia, niveltulehduksia sekä ruuansulatuselimistön, hengityselinten, ihon ja maksan sairauksia.

Termas de Banden vesi on lämmintä. Kuva Flickr
Baños de Río Caldo (Ourense)

Rentouttavat Baños de Río Caldon luonnonaltaat sijaitsevat Lobioksen kylässä Galiciassa. Altaiden vesi on 60-asteista ja niiden mineraalipitoisuus on alhaista. Vesi sisältää natriumvetykarbonaattia ja fluoria.

Rio Caldon kylpyläalue on valloittava. Kuva Flickr
Piscinas naturales de la Fontcalda (Tarragona)

Fontcaldan luonnonaltaat sijaitsevat Mola ja Crestall -vuorien välissä Etelä-Kataloniassa, ja niiden veden lämpötila on 28-asteista. Alue on kunnostettu mahdollisimman mukavaksi kylpemistä varten.

Lue lisää
Näe ja koe kuusi viehättävää kylää Pohjois-Espanjassa
Koe Espanjan extreme-näköalapaikka helpon vaellusreitin varrella
Reitti Galician kiehtovan Ribeira Sacran läpi

Lähde
20minutos.es

Jaa:

Málagan provinssin Caminito del Rey -vierailukeskus avattiin lokakuussa

Majakat valaisevat Costa del Solin rannikkoa