Työharjoitteluun Espanjaan 2/3: Uusia kokemuksia

Julkaistu: 14.02.2022
AjankohtaistaBlogit ja kolumnitUusimmat

Näin neljän viikon jälkeen tämä työharjoittelujakso on alkanut tuntua vielä helpommalta, sillä olen nyt tottunut asunnon ympäristöön ja osaan nyt kulkea hyvin paikasta paikkaan. Asunnoltani Benalmádenasta on hyvät kulkuyhteydet Málagan ja Fuengirolan suuntiin junalla ja bussilla. Kävellen menee noin 20 minuuttia lähimmälle juna-asemalle nimeltään El Pinillo, josta menee juna yhteen suuntaan Malagaan ja toiseen suuntaan Fuengirolaan. Junamatka Málagaan kestää vain 25 minuuttia. Lähin bussipysäkki on vain 300 metrin päässä ja bussilla pääsee myös Málagan ja Fuengirolan suuntiin. Riippuen linjasta bussilla pääsee muun muassa myös Arroyo de la Mieliin ja Torremolinokseen sekä Benálmadena Puebloon ja Mijas Puebloon. 

Olen myös käynyt ostoksilla kauppakeskus Plaza Mayorissa, minne pääsee myös helposti junalla; matka kesti alle 10 minuuttia. Málagassa olen myös käynyt kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla vain katselemassa nähtävyyksiä ja toisella kerralla La Rosaleda Stadiumilla katsomassa paikallisen jalkapallojoukkueen, Málaga CF:n ottelua. Ottelu, mitä olin katsomassa oli Málaga CF vastaan UD Almería. Ottelu päättyi 1-0 vierasjoukkueen voittoon, mutta stadionilla oli silti tunnelma katossa.

Olen käynyt myös yhdessä Euroopan vanhimmista kaupungeista, Rondassa. Benálmadenasta Rondaan matkaa on noin 100 kilometriä. Kaupunkiin pääsin perhetuttujen kyydillä, mutta Rondaan pääsee myös bussilla ja junalla. Keskellä kaupunkia on yli sata metriä syvä rotko, joka jakaa kaupungin uudempaan osaan ja vanhaan kaupunkiin. Rotkon yli pääsee Puente Nuevo siltaa pitkin.

Puente Nuevo silta

Työharjoittelupaikkani siis sijaitsee Benalmádenan huvivenesatamassa ja toimistolta on loistavat näkymät merelle ja rannalle. Sataman alueella näkee lähes aina hienoja veneitä ja autoja. Aaltoisina päivinä näkee rannalla ja meressä paljon surffaajia.

Töiden kautta olen myös päässyt kuvaamaan suomalaisten rantahiihtokilpailua Espanja.comin Instagram tarinoihin Fuengirolan rannalla Peseta monumentin juurella. Tapahtumaa oli seuraamassa paljon suomalaisia.  

Kotini lähellä on myös suuri puisto Parque de la Paloma eli lintupuisto, mistä löytyy muun muassa iso tekolampi, leikkipuistoja sekä kahvila ja baari. Puistossa näkee myös yleensä paljon vapaana liikkuvia eläimiä. Puistossa on kanoja, kaneja sekä vuohia, mutta puisto tunnetaan ehkä eniten sen linnuista, joita siellä on lähes joka paikassa.  

Ravintoloissa olen käynyt syömässä vain muutaman kerran, sillä olen mieluummin tehnyt itse ruokaa. Täällä saa kaupasta joitain ruokatarvikkeita myös huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Sää on ollut totta kai lämmintä, ainakin jos vertaa Suomen säähän tammi-helmikuussa, mutta jonain päivinä on ollut tosi tuulista. Aamut ovat olleet vähän viileitä ja muutamana päivänä on satanut vähän vettä, mutta silti säässä ei ole ollut yhtään valittamisen varaa.  

Lue ensimmäinen osa tästä!
Ja kolmas osa tästä!

Teksti ja kuvat: Emin Jamini, 18-vuotias merkonomiopiskelija Mercuriasta

Jaa:

Koronapassi poistuu suuressa osassa Espanjaa

Opitaan espanjaa: Rakkauden sanasto