Työharjoitteluun Espanjaan 3/3: Mitä jäi käteen

Julkaistu: 20.02.2022
Blogit ja kolumnitUusimmat

Nyt on minun kuuden viikon työharjoittelu loppunut ja lennän viikonloppuna takaisin Suomeen. Alussa en tiennyt yhtään mitä odottaa tai miten pärjäisin yksin ulkomailla, mutta nyt voin sanoa, että pärjäsin ihan hyvin ja uskon, että lähes kuka vain pärjäisi yksin ulkomailla. Olen ennenkin matkustellut, mutta nyt kun sain kulkea ulkomailla yksin niin busseissa, junissa sekä lentokoneessa, tämä on lisännyt uskoa siihen, että pärjään tulevaisuudessakin yksin ulkomailla. 

Vaikka vapaa-ajallani tein aika paljon eri asioita ja näin eri paikkoja, niin suurena jalkapallofanina lempikokemukseni oli Málaga CF:n ottelu Almeríaa vastaan ja ylipäätään koko La Rosaleda Stadium. Tunnelma stadionilla oli parempi kuin missään suomalaisessa urheilutapahtumassa missä olen itse ollut.  

Designer Outlet Málaga

Ennen matkaan lähtöä osasin espanjaksi vain vähän perussanastoa ja matkan aikana olen oppinut jonkin verran lisää. Espanjan kieltä en silti tarvinnut kertaakaan, koska sujuvalla englannilla ja kehonkielellä pärjäsin hyvin. Vaikka et sujuvasti puhuisikaan espanjaa, niin paikalliset silti arvostavat, sitä jos edes yrität puhua heidän kielellään. 

Olen myös huomannut sen, että vaikkakin täällä tykätään kaahata liikenteessä, niin aina annetaan jalankulkijalle tietä ja ollaan muutenkin ystävällisempiä kuin Suomessa. On myös tärkeää aina heiluttaa kättä kiitokseksi, jos sinulle annetaan tietä. 

Benalmádena Puerto Marinan kauppoja ja veneitä. Täällä on myös Espanja.Comin toimisto.

Minulla kului aika täällä tosi nopeasti, eikä koskaan ollut tylsää.  Suurimman osan ajastani vietin Benalmádena Costalla eli Benalmádenan rannikkoalueella, sillä toimisto missä tein töitä on satamassa ja asuntonikin on ihan rannan kupeessa. Benalmádena Costa on turisteille suunnattua aluetta, mutta jos hyppää bussiin ja kulkee sillä noin 20 minuuttia, niin pääsee näkemään ihan erilaista maisemaa esimerkiksi Benalmádena Puebloon. Pueblo on kaupungin vanha osa ja sieltä on iltaisin hienot näkymät alas rantaan päin. 

Benalmádena Puerto Marina pilvisenä päivänä

Voin suositella työharjoittelua Espanjassa tai ylipäätään työharjoittelua ulkomailla kaikille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita ulkomailla työskentelystä tai uusista kokemuksista. Vaikka sinua ei paljoa kiinnostaisi, niin suosittelisin työharjoittelua ulkomailla silti, koska tämä on kokemisen arvoinen kokemus ja varmasti erilainen mitä voisit olettaa. Jos itselleni tulisi sama mahdollisuus uudestaan niin uskoisin, että ottaisin mahdollisuudesta kiinni. 

Lue lisää

Työharjoitteluun Espanjaan?: Osa 1/3
Työharjoitteluun Espanjaan 2/3: Uusia kokemuksia

Teksti ja kuvat: Emin Jamini, 18-vuotias merkonomiopiskelija Mercuriasta

Jaa:

Eläinrääkkäyksesta tiukemmat rangaistukset Espanjassa

Padel kuumetta Suomessa ja Espanjassa