Eläminen ja lomailu

Málagan kuuluisa maamerkki La Farola -majakka avataan yleisölle

Julkaistu: 06.04.2024

Málagan satamassa sijaitseva BICkulttuurikohteeksi (Bien de interés cultural) julistettu La Farola -majakka kunnostetaan ja muutetaan museoksi. Kaupungin satamaviranomaiset ovat solmineet sopimuksen granadalaisen arkkitehtitoimisto Fresneda y Zamoran kanssa yhteistyössä arkkitehti Pablo Pastorin kanssa alueen muuttamisesta museoksi.

Erittäin suosittu Mondly on kieltenoppimissovellus, jonka avulla kielen oppiminen on hauskaa, nopeaa ja helppoa. Superhauskat ja tehokkaat kielikurssit, joita maailmanluokan kielitieteilijät ovat suunnitelleet sinua varten.

Museon valmistumiselle on annettu 14 kuukauden määräaika, mikä tarkoittaa, että työt voisivat valmistua ensi vuoden puoliväliin mennessä. Ennen töiden aloittamista on viiden kuukauden suunnittelujakso.

Ikoninen La Farola -majakka

La Farola on yksi Málagan ikonisimmista rakennuksista, ja se on jo pitkään ollut osa kaupungin siluettia. Majakan rakentaminen aloitettiin 1800-luvulla kuningas Ferdinand VII:n (1784–1833) aikana, ja se valmistui vuonna 1816. La Farola sijaitsee samannimisellä kävelykadulla Malaguetan alueella Málagan sataman ja Paseo Marítimo Ciudad de Melillan välissä.

La Farola on jo pitkään ollut osa Málagan siluettia.

La Farola on yhdessä La Farola del Marin (Santa Cruz de Tenerife) kanssa Espanjan ainoa ”naispuolinen” majakka, ja toukokuussa se täyttää 207 vuotta.

Majakka on käynyt läpi useita peruskorjauksia historiansa aikana. Ensimmäinen tehtiin vuoden 1884 maanjäristyksen aiheuttamien vahinkojen jälkeen. Korjaustyöt tehtiin vuonna 1885, jolloin majakkaan asennettiin uutta tekniikkaa parantamaan merimiehiä yöllä ohjaavaa valoa. Majakanvartijan taloa laajennettiin vuonna 1909.

Vaikka sisällissodan aikana annettiin käsky sammuttaa laivoja Málagaan ohjaava valo ja maalata rakennus tummemmaksi, jotta se olisi vaikeampi nähdä, majakka vaurioitui ja vaati korjausta.

Museoprojekti

Vasta solmittu hankesopimus (54 000 euroa) arkkitehtitoimiston kanssa linjaa perusparannustyön näkökulmia. Koko työn alustava arvio on noin 600 000 euroa, mutta arkkitehtitoimiston tulee vielä täsmentää tarkempi budjetti.

Majakanvartijarakennuksen perusparannus toteutetaan sen ulkonäön ja suojelumahdollisuuksien parantamiseksi, jotta sitä voidaan käyttää julkisena näyttely- ja kulttuuritilana sekä korostaa sen historiallista luonnetta.

Vanhalla majakanvartijoiden rakennuksella on nelikulmainen pohja, jonka mitat ovat 15 x 15 metriä, ja se sijaitsee Joaquín María Peryn liikenneympyrässä, Paseo de la Farolalla. Sen päällä on ulkonevat reunalistat ja sen keskiosasta nousee majakan torni.

La Farola sijaitsee Joaquín María Peryn liikenneympyrässä, Paseo de la Farolalla.

Arkkitehtitoimistolla on vaikuttava työhistoria

Hankkeen suunnittelukilpailun voittanut arkkitehtitoimisto Fresneda & Zamora Arquitectura on perustettu vuonna 2001, ja sen portfoliossa on huomattava määrä perintökohteiden entisöintiä.

Toimisto on aiemmin vienyt läpi hankkeita kuten Tútugin nekropolisin (Galera, Granada) maisemoinnin ja vierailijakeskuksen suunnittelun ja Cerro de la Virgen tulkkauskeskuksen (Orce, Granada) suunnittelun. Muita julkisia hankkeita ovat muun muassa Centro de Usos Múltiples de Matagorda -keskus (El Ejido), Operaciones Portuariasin (Motril) pääkonttori ja Brácanan kirkko (Granada).

Lue lisää:
Tutustu Málagaan kulkemalla seitsemällä kuuluisalla kadulla
Tutustu Málagaan 24 tunnissa
Málaga kuuluu nyt maailman parhaiden ruokamatkakohteiden viiden kärkeen
Aurinkoenergialla toimivat katamaraanit purjehtivat Málagan lahdella
Málagan satamasta risteilylle
Matka Pablo Picasson ihmeelliseen maailmaan Málagan Museo Picassossa

Lähde
surinenglish.com
visita.malaga.eu

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Sant Jordi – Barcelonan rakkauden ja kirjojen päivä

Alicante-Elchen Miguel Hernández palkittiin Euroopan parhaana esteettömänä lentoasemana