AjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Tutustu Málagaan 24 tunnissa

Julkaistu: 25.10.2023

Kulkeeko matkasi Málagan kautta? Sallivatko matkasuunnitelmasi vain yhden päivän aikaa tutustua kaupunkiin? Vaikka Costa del Solin pääkaupungilla on paljon tarjottavaa, saa Málagassa vierailusta paljon irti jo 24 tunnissa.

Tämä reittisuunnitelman tarkoitus on tutustua Málagaan mahdollisimman monipuolisesti ja nähdä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet 24 tunnissa. Reitti on rakennettu matkailijoille, jotka saapuvat Málagaan iltapäivällä ja joilla on koko seuraava päivä aikaa keskittyä kaupunkiin.

Lyhyttä matkaa suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon matkasuunnitelmaan kuuluvien vierailukohteiden aukioloajat. Osa museoista ja nähtävyyksistä on suljettuna maanantaisin tai niiden aukioloajat muuttuvat vuodenajan mukaan.

Saapumispäivä

Kun matkalaukku on jätetty hotellille, kannattaa suunnata Alameda Principal -kadulle ja Plaza de la Marina -aukiolle, jossa sijaitsee tämän Málagan läpi kulkevan 24 tunnin reitin lähtöpiste. Reittiin voi lisätä tai poistaa pysähdyksiä riippuen käytettävissä olevista ajasta. Plaza de la Marinalla sijaitsee myös turistitoimisto, josta voi kysellä lisää Málagan nähtävyyksistä.

Plaza de la Marina -aukio.
Plaza de la Marinalla sijaitsee myös turistitoimisto.

Lähtöpisteen edessä avautuu Málagan kuuluisin katu: Calle del Marqués de Larios. Sen varrella sijaitsevien rakennusten symmetria ja tyylikkyys ovat tehneet kadusta yhden Málaga suurimmista nähtävyyksistä. Lisäksi se on lukuisine liikkeineen todellinen ostosparatiisi.

Calle Larios.

Kun kävelee Calle Larios -kadun loppuun, päätyy Plaza de la Constitución -aukiolle, joka kertoo Málagan ja Espanjan lähihistoriasta. Plaza de la Constituciónin katukivetyksen lomassa on metallisia laattoja, joita kannattaa pysähtyä tutkimaan. Ne ovat viiden sanomalehden kannet 7. joulukuuta 1978, joka on Espanjan perustuslain hyväksymisen jälkeinen päivä.

Aukiolta pääsee suoraan Málagan vanhoihin juutalaiskortteleihin, jotka ovat kapeiden katujen labyrintti. Kortteleissa voi uudelleen elää kaupungin historiaa ja tehdä hankintoja viehättävistä pikkuputiikeista.

Mikäli haluaa herkutella tapaksilla ja kokeilla makeita viinejä, kannattaa testata tunnettua ja maineikasta El Pimpi -tavernaa.

El Pimpi -taverna.

Täydellinen päivä

Seuraava päivä kannattaa aloittaa tutustumalla yhteen kaupungin näyttävimmistä monumenteista, Málagan katedraaliin. Sekä katedraalin ulko- että sisäpuoli ovat poikkeuksellisen upeita esimerkkejä barokin ja renessanssin arkkitehtuurista. Katedraali onkin todellinen kulttuuriperinnön helmi aivan kaupungin sydämessä.

Málagan katedraalia sisäpuolelta.

Katedraalissa vierailun jälkeen on helppo jatkaa kapeaa mukulakivikatua, joka vie Picasso-museoon. Sen kubistiset teokset ovat Málagan tärkein taiteellinen perintö.

Picasso-Museo.

Seuraamalla mitä tahansa pohjoiseen johtavaa katua saavuttaa Plaza de la Merced -aukion, jossa sijaitsee Torrijos-obeliski ja Picasson kotimuseo, Casa Natal Picasso. Lisäksi Plaza de la Merced on erinomainen paikka ruokailla terassilla sään salliessa.

Ruokailun jälkeen voi reittiä jatkaa vierailemalla kaupungin suurimmassa historiallisessa rakennelmassa, Alcazaba-linnoituksessa. Linnoituksessa kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, jota kuuntelemalla pääsee paremmin perille linnan vanhasta puolustusjärjestelmästä, mikä teki siitä hyvin puolustautumiskykyisen valloittajia vastaan.

Alcazaba-linnoitus.

Kun Alcazabasta tulee alas, törmää Málagan historialliseen roomalaiseen teatteriin, joka on peräisin 100-luvulta. Se on säilynyt erittäin hyvässä kunnossa vuosisatojen ajan maan alle hautautuneena.

Roomalainen teatteri.

Jos aikaa vielä riittää, paras tapa päättää päivä Málagassa on katsella auringonlaskua Muelle Uno -satama-alueen kävelykadulta.

Muelle Uno -kävelykatu.

Enemmän kuin yksi päivä Málagassa?

Jos Málagaan tutustumiseen on aikaa enemmän kuin yksi päivä, kaupungissa kannattaa vierailla myös muissa mielenkiintoisissa museoissa, kuten Thyssenissä, Centre Pompidoussa tai Museo de Málagassa. Myös Gibralfaro-linna on kiva paikka tutustua.

Museo de Málaga.

Myös monet Málagan lähellä sijaitsevat kaupungit ovat vierailun arvoisia, samoin kuin huikea Caminito del Rey -vaellusreitti. Rentoutumishetkeen sopii Malaguetan ranta tai Al-Andalus-hammam, joka vie kaupungin arabimenneisyyden tunnelmiin.

Malagueta-ranta.
Al-Andalus-hammam.

Lue lisää Málagasta:
Katutaiteilijoiden esiintymistä rajoitetaan Málagan Muelle Uno -satama-alueella
Málaga kuuluu nyt maailman parhaiden ruokamatkakohteiden viiden kärkeen
Málaga tiukentaa sääntöjä polttarijuhlinnan rajoittamiseksi
Aurinkoenergialla toimivat katamaraanit purjehtivat Málagan lahdella
Málaga on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi etätyökaupungiksi
Málagan satamasta risteilylle
Matka Pablo Picasson ihmeelliseen maailmaan Málagan Museo Picassossa
Sadepäivän viettoa Málagan katedraalissa
Viisi syytä Málagassa asumiseen

Lähde
disfrutamalaga.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Alicanten maakunnan kesäturismi ylitti pandemiaa edeltäneet matkailijamäärät

Espanjassa Ellun kaa! -osa 29