Vuokranvälitys yritykset saavat yhä enemmän yhteydenottoja yksityisiltä asunnon omistajilta. Vuokraaminen käy työstä ja kun prosessin siirtää ammattilaiselle säästää työtä, aikaa ja pidemmän päälle myös rahaa.
Välitystoimiston kautta saavuttaa huomattavasti suuremman määrän mahdollisia vuokralaisia, sillä vuokra-asuntoja mainostetaan eri mediaväyliä hyödyntäen kuvien kera. Vuokralaisen löytyminen siis nopeutuu. Myös asunnon näytöt hoituvat välittäjän kautta eivätkä ne vie omaa aikaa.
Valitsee vuokralaisen
Välitystoimisto hankkii vuokralaiselta tarvittavat tiedot ja tarkistaa luottokelpoisuuden sekä hoitaa mahdollisen pankkitakuun ja esitettäväksi kolmen viimeisimmän kuukauden palkkakuitit. Tämän lisäksi välitystoimisto varmistaa, että saadut dokumentit ovat oikeita.
Hoitaa vuokran
Välitystoimistoilla on tieto oikeasta vuokratasosta eli he löytävät kiinteistölle oikea markkinahinnan.
Hoitaa sopimuksen
Vaikka vuokrasopimuksen teko vaikuttaa yksinkertaiselta tulee se tehdä oikein. Huonosti tehty vuokrasopimus voi tulla ongelmaksi vuokranantajalle. Välitystoimistot tietävät uusimmat lakimuutokset.
Vuokran periminen
Vuokran maksu tehdään usein suoraan pankkitilille, mutta esimerkiksi jaetuissa asunnoissa vuokra voidaan kerätä osissa. Esimerkiksi opiskelijat maksavat vuokraa omasta huoneestaan ja näissä tapauksissa maksut on usein helpompi kerätä välitystoimiston kautta.
Asunnon muut maksut
Välitystoimistot keräävät myös maksut vedestä, sähköstä tai kaasusta. Kuukausittaisen kulutuksen seuraaminen ja maksujen periminen välitystoimiston avulla toimii joustavasti.
Mitä maksaa
Luonnollisesti vuokravälitytoimisto perii maksun palveluistaan. Yleistä on, että palkkio on kuukauden vuokra (+ alv 21%). Summa peritään vuokranantajalta. Joissain tapauksissa kulu puolitetaan eli maksu peritään sekä vuokranantajalta että vuokralaiselta puolen kuun vuokran suuruisena. Joissain tapauksissa välityspalkkiona peritään koko kuun vuokra molemmilta osapuolilta.
Tiedot: idealista.com