Vertaa asuntoja

Picasson eläintyöt Malagan näyttelyssä

Picasson eläintyöt Malagan näyttelyssä

  • 18/06/2018

Pablo Picasson synnyinkodissa Málagassa on esillä taiteilijan eläinaiheisia töitä. Tämä 54 työstä koottu näyttely El bestiario de Picasso on kokoelma koiria, kissoja, vuohia, papukaijoja ja apinoita; eläimiä joita Picasso maalasi koko elämänsä ajan.


Málagan vanhassa keskustassa katedraalin läheisyydessä Merced-aukiolla sijaitseva Picasson synnyinkoti Casa Natal on mainio paikka tutustua taiteilijan näkemykseen eläimistä.

Eläinaiheet ovat toistuneet Picasson töissä ja usein eläinhahmot ovat olleet myös harjoitusta muita töitä valmisteltaessa, näyttelyn on koonnut Rafael Inglada kertoo.

Eläinaiheisia töitä löytyy Picasson koko taiteilija uran ajalta. Eri kaudet ja eri tekniikat tulevat hyvin näkyville töissä, joita on kerätty näyttelyyn 1905-1968 väliseltä ajanjaksolta. Näyttelyssä on esillä kirjakuvituksia, keramiikkaa, valokuvia, alkuperäispiirrustuksia sekä grafiikkaa.

Picasson eläinaiheisia töitä taidenäyttelyssä Málagassa

Rakkaat koirat

Näyttelyn töissä toistuvat ehkä muita eläimiä useammin koirat. Koira olikin Picasson suosikkieläin ja taiteilijalla oli vuosien varrella lemmikkinä yhteensä 16 koiraa. Lemmikeillä oli erikoisia nimiä kuten Clipper, Feo, Gar, Sentinelle, Ricky, Lump tai Perro. Muita eläinaiheita näyttelyssä ovat muun muassa härät, hyönteiset, kalat, haukka sekä hevoset.

Näyttely on avoinna lokakuun 7. päivään saakka.
Paikka: Sala de exposiciones de la Fundación Picasso. Museo Casa Natal
Osoite: Plaza de la Merced, 13
Puh: 952 217 626
Avoinna maanantaista sunnuntaihin klo: 9:30 – 20:00
Sisäänpääsy viimeistään 15 min ennen sulkemisaikaa.
Sisäänpääsymaksu 3 € / hlö (sisältää ääniopastuksen)

Tiedot: La Opinion de Malaga / Fundacion Picasso 

Close