Vertaa asuntoja

Kotini Espanjassa: Osa 7 Koti ja majoitusyritys Axarquíassa

Kotini Espanjassa: Osa 7 Koti ja majoitusyritys Axarquíassa

  • 04/12/2017

Jaana ja Juha “Jussi “ Tiitinen ovat Aurinkorannikon pitkäaikaisia asukkeja. Entinen kotikaupunki Fuengirola vaihtui kymmenen vuoden jälkeen unelman toteutumisen myötä maaseudulle Málagan itäpuolelle. Finca de Cortijillossa on hulpeat tilat haaveillulle majataloyritykselle sekä omalle kodille.

Pariskunnalla oli ollut pitkään haaveissa oman pienen majatalon pitäminen. Unelman täyttyminen kesti useamman vuoden, kun sopivaa kiinteistöä etsittiin molemmin puolin Málagaa. Lopulta vihdoin nelisen vuotta sitten löytyi juuri sopiva ja tarpeeksi iso kiinteistö.  Sayalongan alue oli tuttu ja kiinnostava muutenkin, silla Jaana ja Jussi ovat käyneet siellä vaeltamassa useasti ja tykästyneet alueeseen. Ahkerat vaeltajat vievät myös asiakkaita retkeilemään läheisille reiteille.

Axarquían vuoristossa

Finca sijaitsee sopivasti kävelymatkan päässä sekä Canillas de Albaidan että Cómpetan kylästä. Naapurissa on Axarquían alueelle tyypillisesti avokadolehtoja ja muutenkin elämän rytmi on perin espanjalaista. Linnuntietä rannalle on 10 km, mutta mutkaisia teitä pitkin kilomterejä kertyy 20.

Sopivan kokoinen tontti

Tontilla riittää tilaa parkkipaikalle, työpaja/autotallille, uima-altaalle ja puutarhalle. Jopa viiniäkin on istutettu, jos vaikka joku päivä saisi talon omaa nimikkoviiniä.

Kiinteistö sai uuden ilmeen

Itse kiinteistö on komean kokoinen ja ikää talolla on kylän vanhimpien mukaan yli 100 vuotta. Rannikolla monelle tuttu remonttimies Jussi kunnosti talon itse ja Jaana suunitteli ja sisusti sisätilat. Keskikerroksessa selvittiin pintaremontilla, mutta yläkerta suunniteltiin uudestaan.

Keskikerroksessa sisäänkäynnin tasolla on talon toinen pääty varattu henkilökohtaiseen käyttöön ja toisessa päässä on asiakkaiden ruokasali. Ylhäältä löytyy viisi kookasta vieraiden makuuhuonetta ja kirjastotila. Huoneet on hauskasti teemoitettu paikallisten kasvien mukaan. Teema ilmenee sekä värityksessä että tutun valokuvaajan lähistöltä ottamissa valokuvatauluissa. Kussakin makuuhuoneessa on myös oma tyylikäs kylpyhuone. Jaanalla on selvästi tyylitaju verissä, sillä sisustus on harkittua pienintäkin yksityiskohtaa myöden.

Alakerrasta löytyy vielä puusauna, seurustelunurkkaus, kodinhoitila sekä tilava monitoimihuone, jossa Jaana ompelee mutta myös ryhmät ovat pitäneet mm. joogatunteja. Sauna on tärkeä rentoutumispaikka myös Jaanalle ja Jussille. Kiuas lämpiää harva se ilta.

Lemmikit mukana elämässä

Isäntäkoira Topi kutsui myös Espanja.Comin maskottikoira MonaLisan kylään. Koirat olivatkin ahkerasti läsnä ohjelman kuvauksissa! Valitettavasti Jussi sairastui juuri kuvausten alettua, joten hän ehtii vain vilahtaa videon alussa. Jaana hoiti kuitenkin mallikkaasti talon esittelyn. Katso video alta.

Tästä linkistä pääset tutustumaan lisää palveluihimme ja vaikka varaamaan oman rentoutumislomasi Majatalossamme! Tervetuloa!