AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Julkaistu: 13.03.2023

AUTOMATKALLA KAAKKOIS-ESPANJASSA
OSA 1

Viikko aikaa maaliskuun alussa, auto käytössä, matkaan lähdössä kolmihenkinen perhe, joka haluaa nähdä ja kokea uutta, eli mihin suunnata Fuengirolasta? Vaihtoehtoja täällä Espanjassa riittää. Tällä kertaa kohteina: Murcia, Valencia, Benidorm, Alicante ja Torrevieja. Ensimmäinen pysähdys Murciassa, rennon rouheassa kaupungissa.

Autolla Fuengirolasta Murciaan

Matka Fuengirolasta Murciaan kestää autolla reilu neljä tuntia. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa, eli ajaminen rantaa pitkin tai Granadan kautta. Päätimme ajaa ensiksi Granadan kautta ja palata takaisin Fuengirolaan rantaa pitkin. Jos emme olisi käyneet jo useamman kerran Granadassa, olisimme ehdottomasti pysähtyneet sielläkin. Nyt ajoimme tämän upean kaupungin ohi ja ihailimme Sierra Nevadan lumihuippuisia vuoria autosta. Maisemat matkan varrella olivat upeat: kukkivia mantelipuita, vuoria, pieniä kyliä ja hedelmäpuita. 

Murcian kaupungintalo. Kuva Espanja.Com.
Rouhean rento Murcia

Murcia on reilun 400 000 asukkaan aito espanjalainen kaupunki, ja samalla se on Murcian itsehallintoalueen pääkaupunki. Murcia on rouhean kaunis ja rauhallinen. Se on suhteellisen köyhää aluetta ja ränsistyneitä rakennuksia näkyykin jonkin verran myös keskustassa. 

Murciassa on upeita rakennuksia. Kuva Espanja.Com.
Murciassa on paljon muraaleja. Kuva Espanja.Com.

Murciassa turisteja on vähemmän ja siellä kannattaa osata ainakin vähän Espanjaa, koska englantia täällä ei puhuta niin hyvin kuin esimerkiksi Aurinkorannikolla. Murcian keskusta on suhteellisen pieni ja siihen pystyy tutustumaan hyvin jo yhden päivän aikana. 

Murcian keskustassa on ihania putiikkeja kapeilla kujilla. Kuva Espanja.Com.
Murcian katedraali ja Plaza de las Flores

Murcian päänähtävyyksiä ovat Murcian katedraali ja Plaza de las Flores, eli aukio jossa on lukuisia ravintoloita. Erityisen vaikuttava oli vuonna 1465 valmistunut Murcian katedraali. Kävelimme illalla ympäri kaupunkia ja yhtäkkiä päädyimme aukiolle, jossa kohosi tämä upea rakennus. Tunnelma oli lumoava, ja kauniit rakennukset oli valaistu mahtavasti. Aukiolla on lukuisia ravintoloita, joihin voi pysähtyä syömään, nauttimaan tunnelmasta ja seuraamaan ihmisiä. 

Murcian katedraali oli erityisesti illalla vaikuttava näky. Kuva Espanja.Com.
Plaza de las Flores -aukio. Kuva Espanja.Com.
Ravintolatarjontaa Murciassa ja lihapiirakan lumoissa

Ravintolatarjontaa Murciassa riittää. Tapanamme on tutkia etukäteen arvosteluita netistä, ja päätimme suunnata suositeltuun Zaher-leipomoon. Se sijaitsee kätevästi Plaza de Las Floresin vieressä. Zaher-leipomossa oli mainio tunnelma ja se oli selvästi paikallisten suosioissa. Paikka oli pieni, tupaten täynnä ja meillä olikin tuuria, että saimme sieltä pöydän. Lihapiirakka oli yksinkertaisesti mahtava. Täytteenä siinä oli mureaksi kypsytettyä lihaa ja keitetyn kananmunan palasia, ja taikina oli käsittämättömän lehtevä. 

Zaher-leipomo Murcian keskustassa. Kuva Espanja.Com.

Kävimme myös perinteisessä Los Zagales -tapasbaarissa, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1926. Siellä oli iso valikoima edullisia tapaksia ja tiivis tunnelma. Paikka on paikallisten suosiossa ja se sijaitsee lähellä Murcian katedraalia.  

Täällä tilataan ruuat hauskasti kaavakkeen avulla. Kuva Espanja.Com.
Herkullisia tapaksia. Kuva Espanja.Com.
Hotellissa ihan Murcian keskustassa

Hotellitarjonta Murciassa oli mukavan edullista. Toki olimme matkalla keskellä viikkoa maaliskuussa, jolloin hinnat ovat edullisempia kuin viikonloppuna. Yövyimme Hesperia Murcia Centro -hotellissa, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Sijainti oli suorastaan loistava: lyhyen kävelymatkan päässä sekä katedraalista että Plaza de las Floresilta. Auton sai yöksi viereiseen parkkihalliin, vaikkakin sinne parkkeeraaminen oli hieman haastavaa kapeine luiskineen ja jyrkkine mutkineen. 

Majoituimme alle sata euroa maksaneessa juniorsviitissä, joka sopi kolmen hengen perheellemme mainiosti. Vuodesohvallakin sai hyvin nukuttua. Hotellin huoneet olivat modernit, puhtaat ja viihtyisät. Aamupalakin oli ehdottomasti hintansa-arvoinen, varsinkin kun lapsen aamupalasta ei veloitettu mitään. Tästä oli hyvä jatkaa automatkaa kohti Valenciaa.

Murciasta matka jatkui kohti Valenciaa Peligros-siltaa pitkin. Kuva Espanja.Com.

Lue lisää:
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Risteilylle kätevästi Espanjan satamista
Sevillan viisi tuntematonta vierailukohdetta
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi
Espanjan seitsemän pääkaupunkia ennen Madridia

Lähde
wikipedia.fi

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje maaliskuu 01/23

Andalusian turistimajoitusta koskevat säännökset siirtyvät kuntien hallinnoimiksi