AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Barcelonan lähellä on kruunuttomien kuninkaiden linna

Julkaistu: 12.02.2023

Cardonan viehättävässä kylässä, joka on vain tunnin matkan päässä Barcelonasta, löytyy yksi Katalonian romaanisen taiteen upeimmista rakennuksista. Kyseessä on 800-luvulla rakennettu 62 000 m2 pinta-alan kattava linna, Castell de Cardona. Sen lisäksi, että se erottuu arkkitehtuurillaan, sillä on erikoinen lempinimi: “Kruunuttomien kuninkaiden linna”.

Cardonan linnan historia ulottuu vuoteen 886, jolloin sen rakentaminen aloitettiin kreivi Guifré el Pilósin määräyksestä. Linna rakennettiin, jotta saatiin vahvistettua al-Ándalusilta takaisin valloitettujen maa-alueiden hallintaa. Se sijoitettiin strategiseen paikkaan, josta oli panoramanäkymät koko Cardener-laaksoon ja alueen suolatasangoille.

Yksi Espanjan monarkian vaikutusvaltaisimmista perheistä

Suolan tuotanto antoi paljon valtaa keskiajalla linnassa asuneille Cardonan lordeille. Linnan lordit olivat Aragonin kruunun sekä myös Hispanian kuningaskunnan vaikutusvaltaisimpia perheitä. Tästä syystä heidät tunnettiin nimellä “kruunuttomat kuninkaat”.

Upeaa arkkitehtuuria

Vuosisatojen varrella linna on läpikäynyt useita kunnostuksia. Nykyään siinä on sekä romaanisen että goottilaisen tyylin piirteitä. 62 000 m2 pinta-alalle levittäytyvään kompleksiin kuuluu mm. goottilainen luostari 1300-luvulta, kultainen huone, sisäpiha 1300-luvulta ja San Ramon Nonato -kappeli. Linnassa toimii myös Parador-hotelli. Linnaa ympäröi kaksinkertainen muuri, josta ulommaisin valmistui 1600-luvulla.

Cardonan linnan sisäpiha. Kuva Flickr.

Arkkitehtuurin kruunaa torre de la Doncella -torni, joka on ympyrälieriön muotoinen romaanisen tyylin rakennus 1000-luvulta. Torni on 15 metriä korkea, ja siellä pidettiin vankina nuorta Adalés-tyttöä, jonka vanhemmat olivat vastaan suhdetta Maldà linnassa asuvaan muslimiin. Myös 1040 vuonna rakennetussa Sant Vicenten kirkossa on upeita arkkitehtuurisia yksityiskohtia, kuten hieno krypta presbyteerion alapuolella.

Miten Cardonan linnaan pääsee?

Cardonan linnan ja Barcelonan välinen matka kestää 1h 15 min C-16- ja C-55-tietä pitkin. Linnassa voi vierailla omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle.

Lue lisää:
Espanjan Teruelissa on erikoinen punainen linna
Tossa de Marin vanhan kaupungin muurit suojelivat merirosvoilta
Espanjan Soriasta löytyy Euroopan suurin arabilinnoitus
Matkusta ajassa taaksepäin – Espanjan kauneimmat linnat OSA1
Matkusta ajassa taaksepäin – Espanjan kauneimmat linnat OSA 2

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Osta linna! Espanjassa se voi olla edullisempi kuin kaupunkiasunto

Kotini Espanjassa: Isosta omakotitalosta moderniin kattohuoneistoon