AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi

Esteponaan Aurinkorannikon ensimmäinen vähäpäästöinen vyöhyke

Julkaistu: 14.09.2023

Eurooppalaisen lainsäädännön mukaan yli 50 000 asukkaan kuntien on otettava käyttöön saastuttavien ajoneuvojen liikennerajoitukset. Estepona on toteuttanut Aurinkorannikon ensimmäisenä kaupunkina vähäpäästöisen vyöhykkeen (ZBE – zonas de bajas emisiones) ja ottanut askeleen kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

Esteponan tavoitteena on edistää kestävämpää liikkumista ja rajoittaa saastuttavimpien ajoneuvojen pääsyä kaupungin keskustaan. Vähäpäästöinen vyöhyke astuu voimaan ennen vuoden loppua ja se toteutetaan kolmessa vaiheessa.

Tänä vuonna toteutettava ensimmäinen vaihe rajoittaa keskustaan pääsyn kello 8.00–21.00 välisenä aikana kaikilta ajoneuvoilta, joilla ei ole ympäristötarraa. Vuonna 2024 liikenne rajoitetaan samojen kellonaikojen välillä myös ajoneuvoilta, joilla on DGT:n eli Espanjan liikenneviraston (Dirección General de Tráfico) B-tarra. Vuonna 2025 rajoitukset laajenevat ajoneuvoihin, joilla on DGT:n C-tarra.

Vähäpäästöinen vyöhyke on laajuudeltaan 600 000 neliömetriä. Se kattaa suurimman osan kaupungin historiallisesta keskustasta, jonka keskeisiä katuja ovat Avenida Andalucía, Tajo- ja Pilar de Farinós -kadut ja Avenida de San Lorenzo. Lisäksi ZBE-aluuseen kuuluu ranta-alue. Vyöhyke on kuitenkin suunniteltu siten, että liikkuminen kaupungissa on taattu muita reittejä pitkin.

Rajoituksista vapautetaan Esteponassa rekisteröidyt ajoneuvot, lastausajoneuvot, kaikki julkisille pysäköintialueille ajavat ajoneuvot sekä hotelleille menevät ajoneuvot.

Lue lisää:
Málaga valmistelee vuoden 2024 alusta voimaantulevaa vähäpäästöistä vyöhykettä
Vähäpäästöiset vyöhykkeet rajoittavat liikennettä Espanjassakin
Espanja lisää sähköautojen latauspisteitä huimaa vauhtia
Suomi-autolla Espanjassa – milloin pitää vaihtaa rekisterikilvet?

Lähde
surinenglish.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Benalmádenan huvivenesatamaa nykyaikaistetaan neljän vuoden hankkeella

Fuengirolan busseissa tänä vuonna yli kaksi miljoonaa matkustajaa