Ajankohtaista

Kloonaisitko lemmikkisi? Marbellalaisessa laboratoriossa hinnat alkavat 55 000 eurosta.

Julkaistu: 10.07.2024

Ovoclone on ensimmäinen yritys Espanjassa, joka tarjoaa kloonauspalveluja. Jokainen, joka haluaa kloonata lemmikkinsä, voi nyt tehdä sen, mutta hintalappu on vähintään 55 000 euroa.

Ovoclone-laboratorion toimitusjohtaja ja embryologi Enrique Criado kertoo, että monilla ihmisillä on edelleen eettisiä ja moraalisia esteitä liittyen kloonaamiseen. Hän kuitenkin luottaa siihen, että ajan mittaan kloonaamisen hinnat laskevat ja suosio kasvaa, jolloin se muuttuu normaaliksi osaksi yhteiskuntaa.

Criado lisää, että kloonaustekniikat kehittyvät sekä kyseisen palvelun käyttäjien ja kloonausta harjoittavien klinikoiden määrä kasvaa. Hän toteaa, että ensimmäiset koeputkilapsetkin olivat aikoinaan skandaali, mutta nykyään käytäntö on hyvin yleinen. Criadon mukaan sama asia tulee tapahtumaan kloonauksen suhteen.

Mikä tahansa nisäkäs

Ovoclone-laboratoriossa voidaan kloonata mikä tahansa nisäkäs. Kilpahevosten omistajat ovat yksi suurin asiakasryhmä, ja pyyntöjä tulee jo Arabiemiraateista asti. Kyselijöiden joukossa on myös kamelinomistajia.

Toinen laboratorion tavoitteista on pystyä tuomaan kehitystä alalle. Sekä avusteisella lisääntymisellä että kloonauksella voidaan auttaa eläinlajeja, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laboratorio käy neuvotteluita useiden instituutioiden kanssa esimerkiksi iberianilveksen pelastamisesta.

Käyttäjäprofiili

Criado kertoo, että valtaosa, jotka haluavat kloonata lemmikkinsä, ovat henkilöitä, joilla on vahva side lemmikkiinsä ja jotka kohtelevat sitä kuin omaa lasta.

Klooni ei ole sama eläin, mutta sillä 99,9 prosenttisesti sama geneettinen koodi kuin alkuperäisellä eläimellä. Klooni ei tietenkään omaa samaa muistia kuin alkuperäinen eläin.

Kloonilla on 99,9 prosenttisesti sama geneettinen koodi kuin alkuperäisellä eläimellä. Kuva iStock.

Ovoclone-laboratorio on toiminut kahdeksan kuukautta ja sen aikana on jo ollut monenlaisia tilanteita. Eräs asiakas lähetti yksityisen koneensa hakemaan embryologia, jotta hän voisi ottaa näytteitä juuri kuolleesta koirasta ja Italian Napolista tuli pyyntö kloonata kahdeksan koiraa.

Suurin osa klooneista ei ole puhdasrotuisia

Useimmat palvelua käyttäneet asiakkaat näkevät kloonin menettämänsä eläimen lapsena, ei korvaajana. Merkittävä asia on, että suurin osa kloonatuista koirista ei ole puhdasrotuisia.

Prosessia ei myöskään ole aina mahdollista suorittaa. Criado kertoo, että jotkut ovat pyytäneet heitä kloonaamaan lemmikkiään ja tuoneet jäädytettyä biologista materiaalia, josta ei ole hyötyä kloonauksessa. Monet ovat myös pyytäneet näytteiden ottamista eläimestä, joka on jo kuollut tai haudattu. Criado toteaa, että jotta tekniikka toimisi, lemmikin on oltava elossa tai kuollut vain muutama tunti sitten.

Rikkaat ja kuuluisat kloonaavat lemmikkinsä

Barbara Streisand, Javier Milei ja Diane von Fürstenberg ovat kuuluisuuksia, jotka ovat turvautuneet kloonaustekniikkaan lemmikkiensä kanssa. Argentiinan presidentillä on neljä kloonia Mastiff-koirastansa Conanista, jota on kritisoitu maassa laajalti.

Ensimmäinen kloonattu eläin maailmassa oli kuuluisa Dolly-lammas vuonna 1997. Sen jälkeen menettelyjä on kehitetty ja se on laillista monissa maissa.

Lue uusimpia artikkeleita:
Espanjan neljä halvinta huoltoasemaketjua
Kesäkuukaudet Barcelonassa: Aurinkoa, Kulttuuria ja Rantaelämää
600 miljoonan euron tekoallasprojektilla lisää vettä Costa del Solille
Málaga on espanjalaisten turistien 10 parhaan lomakohteen joukossa
Top 10 rantaa Costa del Solilla

Lähde
surinenglish.com

Pääkuva iStock
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

”Elämää ei voi korvata”: Costa del Solin hengenpelastajat tavoittelevat uhritonta kesää

Kesäuutiskirje 01/2024