Eläminen ja lomailu

Top 10 rantaa Costa del Solilla

Julkaistu: 30.06.2024

Espanja.Comin kesän 2024 Top matkakohteet -artikkelisarja jatkuu rantatunnelmissa. Esittelemme kymmenen Costa del Solin rantaa aurinkoisien kesäpäivien viettoon akselilla Málaga–Marbella.

Hyvin hoidetut ja tasokkaat rannat ovat yksi Costa del Solin suosion ja matkailun kulmakivi. Rannoista 41 on palkittu Blue Flag- eli Sinisen lipun rantoina.

Rantoja löytyy moneen makuun. Osa niistä sijaitsee lähes kaupungin keskustassa kaikkine palveluineen, ja osassa on rauhallisempi tunnelma. Tasokkaita, laadukkaita ja idyllisiä rantoja on kymmeniä. Espanja.Com valitsi Top 10 rantaa akselilta Málaga–Marbella.

Málaga

Playa de la Malagueta

Legendaarinen Malagueta-ranta sijaitsee eloisan Málagan Muello Uno -satama-alueen lähellä, josta sinne on vain noin viiden minuutin kävelymatka. 1200 metriä pitkä ranta-alue on niin turistien kuin paikallisten suosima ja sesonkiaikoina erittäin vilkas.

Kuten lähes kaikilla espanjalaisilla rannoilla, tällekin rannalle voi tulla omalla makuualustalla tai vuokrata aurinkopedin 9–10 euron hintaan. Rannan hiekka on hienoa, ja meressä uiminen miellyttävää loivan hiekkapohjan ansiosta.

Malagueta-rannan kuuluisa kyltti.
Malagueta-ranta on suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa.
Malagueta-ranta on 1200 metriä pitkä.

Rannalla on saatavilla ravintolapalveluita, ja lähistöllä on myös useita supermarketteja ja muita liikkeitä. Alueelle on kulku kaupunkiliikenteen linja-autolla. San Juanin eli juhannuksen aikaan ranta täyttyy juhannusta juhlivista ihmisistä.

Rannan alueella on paljon erilaisia palveluja.
Playa de Pedregalejo

Pedregalejo-ranta eroaa selkeästi Malagueta-rannasta, vaikka välimatkaa itään päin näiden rantojen välillä on vain kaksi kilometriä. 1200 metriä pitkällä Pedregalejo-rannalla aikaa viettävät ovat enimmäkseen paikallisia asukkaita, ja myös ravintoloiden ja muiden palvelujen hintataso on matalampi. Ranta koostuu pienistä peräkkäin olevista poukamien tapaisista alueista. Rantahiekka on hienoa, ja merivesi lämpenee nopeasti poukamamuodostelmien ansiosta.

1200 metriä pitkällä Pedregalejo-rannalla aikaa viettävät ovat enimmäkseen paikallisia asukkaita.
Pedregalejo-ranta koostuu pienistä peräkkäin olevista poukamien tapaisista alueista.

Tälle rannalle kannattaa ottaa mukaan oma makuualusta, sillä vuokrattavia aurinkopetejä on tarjolla vähän. Rannalle pääsee muun muassa paikallisbussilla numero 3. Pedregalejo-ranta tarjoaa kävijälle paikallisen elämän värittämän kokemuksen ilman turisteja.

Pedregalejo-rannan ravintoloiden ja muiden palvelujen hintataso on matalampi kuin Malaguetan alueen.

Torremolinos

Playa de La Carihuela

Playa de La Carihuela -ranta sijaitsee vilkkaalla alueella, jonka läpi kulkee Torremolinosin ranta-paseo, Ranta-paseon varrella on paljon liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Ranta-paseon takana kulkevat Torremolinosin kapeat ravintola- ja kauppakujat, joilla riittää liikettä erityisesti ilta-aikaan.

Ranta-paseon varrella on paljon erilaisia liikkeitä ja ravintoloita.

Carihuelan ranta on erittäin suosittu turistien keskuudessa, ja se on erityisesti hollantilaisten suosiossa. Rannalla on tarjolla paljon vuokrattavia aurinkopetejä 7 euron hintaan, mutta niin sanottua vapaata rantaa riittää myös omalle makuualustalle. Ravintolapalveluita on tarjolla moneen makuun. Paikan päällä on myös useita uima-asuja, pyyhkeitä ja rantakenkiä myyviä liikkeitä.

Carihuelan rantahiekka on hienoa, ja meressä kastautuminen miellyttävää pehmeän hiekkapohjan ansiosta.

Carihuelan ranta on erityisesti hollantilaisten suosiossa.
Carihuelan rantahiekka tuntuu miellyttävältä jalan alla.
Playa del Bajondillo

Yli kilometrin mittainen tummahiekkainen Playa del Bajondillo -ranta sijaitsee Torremolinosin sydämessä ranta-paseon varrella. Sinne pääsee helposti suoraan Torremolinosin keskustasta kävellen tai ranta-paseolle laskeutuvien portaiden kautta. Ranta on vilkas ja niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Rannan ympäristöstä löytyvät kattavat palvelut ravintoloineen ja monenlaisine kauppoineen.

Playa de Bajondillon ranta.

Alue on vanhaa kalastusaluetta, ja menneiden aikojen kalastajakylätunnelma on edelleen aistittavissa. Rannalta voi vuokrata aurinkovuoteen 7 euron hintaan, ja tilaa riittää myös omalle aurinkotuolille ja varjolle. Kesällä alueelta voi olla hankala löytää pysäköintipaikkaa, joten paikalle kannattaa tulla jo aamulla tai hyödyntää julkisia kulkuvälineitä.

Rannalta voi vuokrata aurinkotuolin tai tuoda mukanaan oman makuualustan.

Benalmádena

Playa de Bil-Bil

Playa de Bil-Bil sijaitsee Benalmádenan sydämessä, ja sen toisessa päässä seisoo punaruskea maurilaistyyppinen Bil-Bil-linna. Linna on sisäpuolelta koristelu kauniilla laatoilla ja reliefeillä, ja se toimii tällä hetkenä näyttelytilana. Ranta on noin kilometrin mittainen, ja sen hiekka on hienoa.

Bil-Bil-linna.

Noin kahden kilometrin päässä rannasta sijaitsee kuuluisa Benalmádenan huvivenesatama Puerto Marina, ja muutaman sadan metrin päässä on suosittu Parque de la Paloma -puisto.

Kuuluisa Benalmádenan huvivenesatama Puerto Marina on Bil-Bil-rannan lähellä.

Rantapromenadin varrella on lukuisia kahviloita ja ravintoloita ja muutamia kauppoja. Aurinkovuoteen voi vuokrata päivän ajaksi 14 euron hintaan tai tuoda mukana oman makuualustan.

Rannalta voi vuokrata aurinkopedin 14 euron hintaan.
Playa de la Bonita

Playa de la Bonita -ranta on pieni poukama, jossa on rauhallinen merenkäynti aallonmurtajan ansiosta. Ranta on vain 285 metriä pitkä, ja sen hiekka on tummaa. Sen lähellä sijaitsee suosittu Benalma-hotelli.

Playa de la Bonitalla on rauhallinen merenkäynti aallonmurtajan ansiosta.

Playa de la Bonita ei sijaitse ranta-paseon varrella, mutta sinne pääsee helposti jalan kävelemällä kohti merenrantaa Rantatieltä (N-340). Rannan lähellä sijaitsee muutama ravintola.

Fuengirola

Playa Los Boliches-Las Gaviotas

Los Boliches-Las Gaviotas -ranta on 3000 metriä pitkä ja osa siitä sijaitsee lähellä suomalaisten suosiman Los Bolichesin kaupunginosan keskustaa. Rannan hiekka on hienoa ja samaa hiekkaa on myös merenpohja.

Rannan hiekka on hienojakoista ja ranta syvenee loivasti.
Los Boliches–Las Gaviotas -rannalta löytyy myös mukavia aurinkovuoteita.

Rannalla on tarjolla paljon vuokrattavia aurinkopetejä pääsääntöisesti 7 euron hintaan, mutta vapaata rantaa riittää hyvin myös omalle makuualustalle. Rannalla ja rannan tuntumassa on paljon ravintolapalveluita. Lisäksi ranta-paseon varrella on paljon kauppoja.

Chringuito-rantaravintoloissa voi nauttia tuoreita mereneläviä.
Ranta-paseon varrella on paljon erilaisia liikkeitä.
Playa Castillo

Playa Castillo -ranta sijaitsee Sohailin linnan kohdalla. Tämä 800 metriä pitkä ranta on suosittu espanjalaisten keskuudessa, sillä siellä on isoja hiekalla täytettyjä veneitä, jotka toimivat grilleinä. Paikallisilla on tapana viettää rannalla syntymäpäiviä ja muita perhejuhlia. Ranta on erityisen suosittu viikonloppuisin.

Hiekalla täytetyt veneet toimivat grilleinä.

Rannan välittömässä läheisyydessä ei ole supermarketteja. Alueelta löytyy kaksi chringuitoa ja yksi kahvila-baari. Aurinkopedin voi vuokrata 7 euron hintaan chringuiton yhteydessä olevalta rannalta tai IPV Palace & Spa -hotellin edessä olevalta rantatuolialueelta.

Rannalle pääse helposti autolla, sillä Castillo Sohailin kupeessa on pysäköintialue. Pysäköintipaikkoja on kuitenkin rajallinen määrä. Lisää maksuttomia paikkoja löytyy Miramar-ostoskeskuksesta, jos on valmis kävelemään vajaan kilometrin matkan.

Mijas

Playa la Cala

Playa la Cala on hienohiekkainen, noin 1250 metriä pitkä ranta, jonka varrella on vapaata rantaa ja vuokrattavia aurinkopetejä 7 euron hintaan. Kesäisin ranta houkuttelee paljon turisteja ottamaan aurinkoa ja uimaan. Se sijaitsee suositun Senda Litoral -kävelyreitin varrella, jossa on paljon lenkkeilijöitä ympäri vuoden.

La Calan ranta on kesäisin suosittu.
La Calan rantaa.

Rannalla on useita chringuito-rantaravintoloita, mutta ei supermarkettia. Lähin supermarketti on pääaukiolla, jossa sijaitsee myös vanha vahtitorni. La Calaan pääsee helposti linja-autolla esimerkiksi Fuengirolasta. Mikäli tulee paikan päälle omalla autolla, voi pysäköintipaikan löytäminen olla haastava. Auton voi kuitenkin jättää hieman kauemmaksi feria-alueelle tai Aldi-myymälän pihaan ja kävellä rannalle kauniin La Calan keskustan läpi.

La Calan aukio.
Playa Calahonda

Playa Calahonda on kesäisin suosittu rantakohde. Ranta on 1350 metriä pitkä, ja sen hiekka on tummaa. Rannan kupeessa on muutamia chringuito-ravintoloita, mutta ei supermarketteja. Rannan vierestä kulkee Senda Litoral -kävelyreitti. Rannalta voi vuokrata aurinkopedin 7 euron hintaan tai ottaa oman alustan mukaan.

Rannalta voi vuokrata aurinkopedin.
Calahondan rantaa.

Calanhondaan pääsee joko julkisen liikenteen avulla tai omalla ajoneuvolla. Kesäaikana pysäköintipaikat ovat vähissä.

Calahondan rannalta löytyy myös ravintolapalveluita.

Marbella

Playa de Cabopino

Playa de Cabopino sijaitsee lomalaisten suosiman Cabopinon sataman alueella sekä Artolan dyynien kohdalla. Artolan dyynien läpi kulkee myös lähes koko Costa del Solin rannikon kattava Senda Litoral -kävelyreitti.

Artolan dyynit.

Ranta syvenee todella loivasti, ja hiekka on harmaansävyistä ja pehmeää. Aurinkopetejä on vuokrattavana 9 euron hintaan, mutta tilaa on hyvin myös omalle rantatuolille. Palveluita on saatavissa useista ravintoloista. Cabopinossa ei ole kauppoja, mutta mukaan voi ottaa omat eväät kylmälaukussa.

Cabopinon rannalta voi vuokrata aurinkopedin ja tarjolla on myös ravintolapalveluita.
Cabopinon ranta syvenee loivasti.

Cabopino on erityisesti sesonkiaikana ja viikonloppuisin suosittu vapaa-ajanviettokohde, jossa on rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja. Liikkeellä kannattaakin olla ajoissa aamupäivällä tai tulla paikalle julkisilla kulkuneuvoilla. Vaikka Cabopino sijaitseekin Marbellan kaupungin puolella, sinne on Fuengirolan keskustasta matkaa alle 20 kilometriä.

Cabopinon satamaa.
Playa de Puerto Banús

Playa de Puerto Banús on yksi Marbellan kuuluisimmista rannoista. Ranta on tyyni sekä lämminvetinen, ja ympärillä on lukuisia palveluja, kauppoja sekä harrastemahdollisuuksia. Aurinkovuode on tällä rannalla kalliimpi kuin useilla muilla rannoilla ja maksaa 14 euroa.

Rannalta löytyy hyvin tilaa myös omalle makuualustalle.
Rannan takana näkyy Marbellan jylhää vuoristoa.

Beach-klubeilla rantatuolin hinta on 35 euroa, ja palveluun sisältyy pyyhe ja vesipullo. Suuremmat neljän hengen vuoteet maksavat huikeat 300 euroa, mutta saman rahan edestä voi tilata Beach-klubilta juotavaa ja ruokaa ilman lisämaksua.

Beach-klubi Banús Beach.

Sekä ranta että satama ovat hyvin tunnettuja glamourista ja luksuselämästä. Monet kuuluisuudet viettävät lomansa Marbellassa ja oleskelevat Puerto Banúksen alueella sekä tekevät ostoksia kalliissa putiikeissa. Satama on täynnä upeita luksusautoja ja -jahteja, joita voi ihailla ohi kävellessä.

Puerto Banúsin satama on tunnettu glamourista ja luksuselämästä.
Puerto Banúsin luksuselämää.

Puerto Banúsiin pääsee linja-autolla tai omalla autolla. Pysäköinti alueelle on haastavaa. Tilaa löytyy pysäköintihallista, mutta hinta on 4 euroa/tunti.

Puerto Banúsin satama-aluetta.

Lue lisää:
Top 10 matkakohdetta Fuengirolassa
Fuengirolan merellinen rantapaseo Carvajalista Sohailin linnalle
Nauti Málagan välimerellisestä ilmapiiristä
Koe vanhan ajan tunnelmaa Málagan Huelinissa

Lähteet
gestmovil.malaga.eu
turismotorremolinos.es
turismo.benalmadena.es
turismo.mijas.es
turismo.fuengirola.es
ruralidays.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com

Jaa:

Kuusi viilentävää espanjalaista kesäjuomaa

Algarin lähteet ja La Marinan kylpylä ovat vilvoittavia retkikohteita kesäkuumalla