Eläminen ja lomailu

Top 10 matkakohdetta Fuengirolassa

Julkaistu: 09.06.2024

Espanja.Comin kesän 2024 Top matkakohteet -artikkelisarjan aloittaa Fuengirola, josta olemme valinneet Top 10 ”pakko nähdä ja kokea” -kohdetta.

1. Sohailin linna (Castillo Sohail)

Sohailin linna on Fuengirolan tärkein monumentti, jonka historia alkaa jo vuodesta 956. Se kohoaa 38 metriä merenpinnan yläpuolelle ja sijaitsee rannan vieressä sekä Fuengirola-joen suulla.

Sohailin linna.

Sohailin linnassa on näkymät Fuengirolan kaupunkiin, kauempana sijaitsevaan Mijas Puebloon ja Välimerelle.

Sohailin linnalta näkee Fuengirolan kaupungin kokonaisuudessaan.
Sohailin linnalta on laajat maisemat Välimerelle.

2. Marenostrum de Fuengirola -musiikkifestivaali

Jos matkustaa Fuengirolaan kesäaikaan, kannattaa käydä Marenostrum-musiikkifestivaaleilla kuuntelemassa konsertteja. Festivaalit alkavat toukokuussa ja jatkuvat vielä syyskuussa. Pääsylippu kannattaa ostaa etukäteen, sillä liput on usein loppuunmyyty ennen konserttia. Tänä vuonna (6.9.2024) festivaaleilla esiintyvät Tarja Turunen ja Marco Hietala sekä Käärijä (7.9.2024).

Marenostrum -festivaaleilla musiikista voi nauttia merellisissä tunnelmissa.

3. Parque Fluvial -puisto

Fuengirolan Fluvial-puisto on mukava paikka kävellä, rentoutua ja kuntoilla. Puisto on yksi kaupungin kauneimmista ja sijaitsee Fuengirola-joen suulla. Se sijaitsee myös Sohailin linnan ja Miramar-ostoskeskuksen vieressä.

Fluvial-puistossa on mahdollisuus, kävellä ja pyöräillä sekä kuntoilla erilaisilla laitteilla.

4. Centro Comercial Miramar -kauppakeskus

Jos nauttii shoppailusta, Miramar-ostoskeskus on paikka, jossa kannattaa käydä. Miramar on yksi Fuengirolan tärkeimmistä vapaa-ajanviettopaikoista, joka tarjoaa yli 170 liikettä, elokuvateatterin ja laajan valikoiman laadukkaita ravintoloita. Miramarissa on myös vapaa-ajan alueita lapsille ja aikuisille, mikä tekee siitä erittäin sopivan paikan viettää iltapäivää ja iltaa perheen kanssa.

Miramar sijaitsee turistikohteiden, kuten Sohailin linnan, Fluvial-jokipuiston ja rannan vieressä.

5. Rantapaseo (Paseo Maritimo)

Kävely Fuengirolan rantapaseota pitkin on yksi parhaista asioista, joita Fuengirolassa voi tehdä. Paseo on seitsemän kilometriä pitkä, jonka varrelta voi nähdä kaikki kaupungin rannat ja pysähtyä syömään tai lepäämään reitin varrella olevissa monissa baareissa tai ravintoloissa.

Paseo Martimo on aurinkoinen kävelyreitti, joka kulkee aivan rannan tuntumassa.

6. El Boquetillon kaupunginosan muraalit

Kuvauksellisella El Boquetillon alueella Fuengirolan sydämessä, rakennusten seiniin on maalattu muraaleita. Kaupunkitaiteilijat ovat maalauksillaan muodostaneet ”Paseo de Los Murales” -reitin. Muraalit ovat elävöittäneet aluetta ja houkuttelevat vierailijoita El Boquetillon kaupunginosan urbaaniin ulkoilmamuseoon, joka koostuu 16 seinämaalauksesta.

Taidokkaasti maalatut muraalit ovat elävöittäneet El Boquetillon kaupunginosaa.

7. Fuengirolan rannat

Fuengirolan matkan aikana kannattaa ehdottomasti uida kaupungin rannoilla. Fuengirolan rannoilla on Sinisen lipun -palkintoja ja Q for Tourist Quality -sertifikaatti, mikä luokittelee nämä rannat erinomaisiksi, turvallisiksi ja laadukkaiksi.

Fuengirolan rannat ovat suosittuja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

8. Chiringuito-ravintolat rantapaseolla

Rantagrillissä grillattu kala ja sardiinivartaat (espeto de sardinas) ovat Costa del Solin gastronomian ikoni, ja chiringuitot (rannalla sijaitsevat ravintolat) ovat parhaita tämäntyyppisten ruokien valmistuksessa. Pysähtyminen johonkin rantapaseon chiringuitoista nauttimaan näitä herkkuja, kannattaa ehdottomasti toteuttaa.

Chringuitoissa on tarjolla tuoretta kalaa ja mereneläviä.

9. Los Bolichesin kaupunginosa

Suomalaisten suosima Los Bolichesin kaupunginosa Fuengirolassa on alue, joka oli aiemmin kalastusalue. Kaupunkikehityksen ansiosta se on integroitunut täysin muihin kaupunginosiin. Alue on rauhallinen ja kaunis. Etenkin La Peseta -monumentti, joka sijaitsee kävelykadulla ja Plaza San Rafael -aukio ovat näkemisen arvoisia. Alueella on myös paljon baareja ja ravintoloita sekä Suomi- ja Skandikauppoja.

Yksi Fuengirolan symboleista on La Peseta -monumentti.

10. Fuengirolan roomalaisen kylpylän rauniot

Fuengirolan roomalaisen kylpylän rauniot sijaitsevat keskeisellä paikalla Torreblancassa, kaikkiaan 4000 neliömetrin kokoisella alueella. Siellä on esillä arkeologisia jäännöksiä ja niitä selittäviä kylttejä. Arkeologisessa kohteessa vierailu on maksutonta.

Fuengirolan roomalaisen kylpylän rauniot Torreblancassa.

Kylpyläaltaat ovat peräisin ensimmäiseltä vuosisadalta ja olivat toiminnassa 400-luvulle asti. Historioitsijoiden mukaan niitä käytettiin sen jälkeen suolatun kalan ja keramiikan valmistamiseen. 500-luvulla paikka muutettiin hautausmaaksi.

Kylpyläaltaita käytettiin myöhemmin suolatun kalan ja keramiikan valmistamiseen.

Lue lisää Fuengirolasta:
Latinorytmien pyörteissä – tanssillinen matka Oulusta Fuengirolaan
Fuengirolan merellinen rantapaseo Carvajalista Sohailin linnalle
Fuengirolan Gran Parque de La Loma -puisto avattiin
Fuengirolan roomalaisen kylpylän rauniot avataan yleisölle tammikuun lopussa
Urbaanit seinämuraalit tuovat väriä Fuengirolan kaduille
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Lauantain illanviettoa Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaaleilla

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Matkustajia Málagasta Marbellaan lennättävän dronen protyyppi julki

Mijas käynnistää metsäpalojen ehkäisykampanjan espanjaksi ja englanniksi